گل فشان ها ، میراث ماندگار طبیعت ایران
در مراسمی از مستند «گل فشان، جوش و خروش زمین» به عنوان یکی از جاذبههای طبیعی رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، این مستند با حضور کامبیز مهدی زاده مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهور و استادان حوزه منابع طبیعی و زمین شناسی رونمایی شد.
تاکنون مجموعه مستندهای «رخساره زمین» با حمایت طرح توسعه نوآوریها و فناوریهای حوزه زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تولید شده است و در سومین قسمت خود به سراغ یکی دیگر از گنجینههای زمینشناسی ایران رفته است.
گل فشانها از بی نظیرترین جاذبههای طبیعی هستند که فقط در تعداد کمی از کشورهای جهان، از جمله ایران وجود دارند. با این حال در استان گلستان، میتوان این پدیده را نظاره کرد.
این گل فشانها از مهمترین جاذبههای گردشگری این استان هستند که برغم اهمیت بسیارشان، هنوز هم به صورت ناشناخته باقی مانده اند.
مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهور در این مراسم گفت:با توجه به ظرفیتهای ویژه پدیدههای زمینشناسی در توسعه زمینگردشگری و ایجاد بستری برای ورود نوآوری فعالان کسب وکارهای دانشبنیان و خلاق این حوزه، طرح توسعه نوآوریها و فناوریهای حوزه زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تولید مستند «گل فشان، جوش و خروش زمین» به معرفی پدیده گل فشانهای استان گلستان پرداخته است.
کامبیز مهدی زاده ادامه داد:گل فشانهای استان گلستان از جمله گل فشان قارنیارق، گل فشان اینچه و گل فشان گوبکلجه و گل فشان نفتلیجه هریک ویژگیهای منحصر به فرد و نکتههای علمی دارند که در این مستند به آنها پرداخته شده است.
مدیر طرح توسعه نوآوریها و فناوریهای معدن معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری گفت: بعنوان نمونه، گل فشان نفتلیجه به دلیل دارا بودن کلرید سدیم به رنگ صورتی بوده و علاوه بر این جذابیت بصری، دارای خواص درمانی همچون درمان دردهای مفصلی، ستون فقرات، تنگی عروق و انقباضات عضلانی نیز هست.
وی با اشاره به اهمیت پزشکی گل افشانها این پدیده را یکی از مهمترین اهداف ژئوتوریسم نیز ذکر کرد و افزود: مجموعه مستندهای رخساره زمین، که با نگاهی علمی و به کمک فناوریهای بومی به معرفی پدیدهها و رخدادهای کشور در حوزه زمینشناسی میپردازد، تلاش میکند با فرهنگسازی و آشنایی جامعه با ظرفیتهای نهفته و کمتر شناخته شده کشور در این حوزه، زمینه را برای توسعه ژئوتوریسم، ایجاد اشتغال پایدار در آن منطقه و رونق زیستبوم نوآوری و فناوری حوزه زمین و معدن فراهم کند.