پخش زنده
امروز: -
بیش از یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت خسارت کشاورزان و دامداران و طرحهای آبرسانی در خوزستان اختصاص یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز خوزستان، استاندار خوزستان در برنامه گفتگو ویژه خبری شبکه خوزستان گفت: در پی بروز مشکلات تنش آبی و خشکسالی در استان با پیگیریهای انجام شده هیاتی متشکل از رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، معاونان وزیران نیرو و جهاد کشاورزی، سازمان برنامه و بودجه و دادستانی کل کشور به استان سفر و نشستی در استانداری خوزستان برگزار شد.
قاسم سلیمانی دشتکی افزود: در این نشست پیشنهادات خوبی برای طرح در هیات دولت ارائه که در نشست روز یکشنبه دولت این پیشنهادها بررسی و همگی به تصویب رسیدند.
وی ادامه داد: از جمله این مصوبات پرداخت باقیمانده خسارت سیل ۹۸، پرداخت خسارت به دامداران وکشاورزان ، اعتبار برای ساخت سدهای مارد و چوئبده در آبادان و خرمشهربرای جلوگیری از ورود آب شور دریا و طرحهای مقابله با تنش آبی در استان میباشد که در مجموع در این خصوص یک هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافت.
استاندار خوزستان بیان کرد: ظرف دو سه روز آینده ۵۰ درصد ااین اعتبارات به صورت نقد پرداخت و یک ماه پس از اجرای طرحها ۵۰ درصد باقی مانده آآن پرداخت خواهد شد.
سلیمانی دشتکی گفت: پیش بینی ما این بود که سال زراعی امسال ازنظربارندگی نزدیک به نرمال باشد و درسه چهار ماه نخست سالزراعی مشکل خاصی نداشتیم، ولی از اسفند ماه میزان بارندگیها مناسب نبود و بر این اساس چندین جلسه برگزار و برنامه ریزیهای متنوعی انجام و برنامه سازگاری با خشکسالی تدوین و و دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: براساس این برنامه تامین آب شرب، کشاورزی، دامها، تالاب هورالعظیم مشخص شد که متاسفانه به علت عدم رعایت الگوی کشت با مشکلاتی روبرو شدیم.
استاندار خوزستان ادامه داد:تالاب هور العظیم دارای پنج مخزن ورودی است که آب آن توسط رودخانه کرخه و ذهابهای نیشکر تامین میشود وتلاش ما حفظ حقابه، ماهیان، پرندگان و آب موجود در تالاب میباشد.
سلیمانی دشتکی بیان کرد:برای تامین آب دامهایی از جمله گاومیش حوضچه هایی فراهم شده است که نیاز به آب دارند که در این زمینه و همچنین تامین آب دام های سبک تانکرهای آبرسانی مشغول انتقال آب هستند که در این زمینه بنیاد برکت و نیروهای مسلح آمادگی برای تامین تانکر های بیشتر را اعلام کردند.
وی ادامه داد : بنیاد برکت طبق تفاهم نامهای در امر حل مشکل تنش آبی در ۴۷۱ روستا استان مشارکت میکند و در سفر روز دو شنبه دکتر مخبر، مدیر عامل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام به استان اعتباری علاوه بر هزینه اجرای این تفاهمنامه برای طرحهای آب استان تخصیص مییابد.
استاندار خوزستان گفت: همچنین در این زمینه بنیاد علوی و معاونت توسعه روستایی و محرومیت زدایی ریاست جمهوری نیز اعتبارات خوبی برای حل مشکل کم آبی در استان درنظرگرفته اند.
بیشتر بخوانید : پایدار بودن رهاسازی آب از سد کرخه
سلیمانی دشتکی افزود: تاکنون هیچ عملیات اجرایی برای ساخت تونل بهشت آباد انجام نشده است و هیچ مجوزی برای آن نیز صادر نگردیده است.