• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۸۶۱۸۷
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
در یک مطالعه مطرح شد

روغن زیتون فرا بکر؛ درمانی کمکی برای مبتلایان به افسردگی شدید

بررسی‌های یک مطالعه حاکی از آن است که روغن زیتون فرا بکر می‌تواند، یک درمان کمکی در بیماران مبتلا به افسردگی شدید باشد.

روغن زیتون فرا بکر؛ درمانی کمکی برای مبتلایان به افسردگی شدیدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ افسردگی یک وضعیتی است که افکار، احساسات و بدن افراد مبتلا را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این اختلال با فقدان احساسات مثبت، خلق پایین و طیفی از علائم احساسی، شناختی، فیزیکی و رفتاری مرتبط مشخص می‌شود و در حال حاضر، افسردگی سومین مشکل سلامتی کشور است.

درمان‌های افسردگی به دو گروه اصلی درمان‌های روانی-اجتماعی و درمان‌های دارویی، تقسیم می‌شوند. این درمان‌ها همیشه کارایی لازم را ندارند و به نتیجه مورد انتظار نمی‌رسند. همچنین بسیاری از بیماران مبتلا به افسردگی به دلایل مختلف، تمایلی به مصرف دارو‌های روان‌پزشکی ندارند.

با توجه به نقش تغذیه در سلامت روان و ارتباط بین الگو‌های مصرف غذا با افسردگی، ممکن است درمان‌های مکمل مانند ملاحظات تغذیه‌ای در بهبود مبتلایان به افسردگی، مفید باشد.

با توجه به این‌که در مطالعات اولیه، پتانسیل ضد افسردگی روغن زیتون به اثبات رسیده است، پژوهشگران با انجام یک مطالعه تاثیر روغن زیتون فرابکر را بر علائم بیماران مبتلا به افسردگی بررسی کردند.

این مطالعه به صورت یک کارآزمایی بالینی تصادفی انجام شد و در طی آن ۷۳ بیمار مبتلا به اختلال افسردگی مورد بررسی قرار گرفتند. این بیماران به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و به مدت ۵۲ روز، یک گروه روغن زیتون فرا بکر و یک گروه (به عنوان گروه کنترل) روغن آفتابگردان مصرف کردند. این بیماران ۲۵ میلی‌لیتر روغن را در هر روز مصرف می‌کردند.

برای بررسی تاثیر این مداخله، پژوهشگران علائم افسردگی را با پرسش‌نامه مورد ارزیابی قرار دادند. همچنین میزان کورتیزول بزاقی بیماران نیز به عنوان یک شاخص، پس از بیدار شدن از خواب و ۳۰ دقیقه بعد از آن اندازه‌گیری شد و داده‌های به دست آمده با استفاده از روش‌های آماری مورد تحلیل قرار گرفت.

بررسی‌های این مطالعه نشان داد که روغن زیتون در بیماران مبتلا به افسردگی شدید، مؤثر است و این اثرات از نظر آماری و هم از نظر بالینی معنی‌دار است؛ ولی در بیماران دارای افسردگی خفیف و متوسط، تاثیری ندارد. همچنین مشخص شد که مصرف این ماده غذایی تاثیری بر میزان کورتیزول نداشت.

پژوهشگران این مطالعه می‌گویند که مصرف روغن زیتون فرابکر ممکن است در یک رژیم غذایی سالم به عنوان یک درمان کمکی برای افراد مبتلا به افسردگی شدید، در نظر گرفته شود.

همچنین به گفته این محققان؛ عدم تاثیر روغن زیتون فرا بکر بر میزان کورتیزول نیز باید در مطالعات آینده به صورت قطعی تایید شود و انجام مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.

در انجام این مطالعه سحر فصحتی، احمد غنی‌زاده و معصومه اخلاقی نجف آبادی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز با یکدیگر مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه به صورت مقاله علمی با عنوان «روغن زیتون فرا بکر، علائم افسردگی را بدون تأثیر بر کورتیزول بزاقی و عامل نوروتروفیک مشتق از مغز در بیماران مبتلا به افسردگی شدید بهبود می‌بخشد: یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده دوسوکور» در The Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وضعیت مطلوب ذخایر خونی در یزد
قائم‌پناه: گازوئیل با سولفور بالا صحت ندارد
کمبود مرکز نگهداری برای معتادان در ۷ استان کشور
آغاز ساخت مدرسه ۱۲کلاسه تیزهوشان پسرانه خیّرساز در ماکو
قاچاقچی تریاک با ۳۴ کیلو ماده مخدر در قم دستگیر شد
انتخابات الکترونیکی شوراها در مازندران زیر ذره‌بین ۳۰۰ ناظر
تخصیص ۲۷۵ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل طرح های نیمه‌تمام تربت‌جام و صالح‌آباد
آیت‌الله ناصری: تفکر و برنامه‌ریزی، کلید بهره‌برداری صحیح از نعمت‌ها
فعالیت ۲۷ شرکت اقتصاد دیجیتال در اردبیل
برگزاری همایش مهر ماندگار در شهرستان ماکو
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت
بندرانزلی پرباران‌ترین شهر گیلان شد
بررسی راهکارهای مدیریت پایدار خاک در نشست روز جهانی خاک چالدران
متهمان پرونده اردوگاه بم کارمند دولت نبوده‌اند
اهدای ۱۳۵ سری جهیزیه به‌نوعروسان تربت جامی
افتتاح دبستان ۳ کلاسه در روستای تازه‌آباد کوهدشت
اجرای محله محور بهینه‌سازی مصرف در قم
تعامل با دانشگاه و حوزه، راه ارتقای عملکرد دستگاه قضایی
استمرار پایش مشترک آنفولانزای پرندگان در زیستگاه‌های شهرستان چایپاره
مرغِ گران، مدیریتِ نایاب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
سقف کیفری مهریه مشخص شد
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
استان یزد فردا بارانی می شود
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)