• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۲۴۵۶۰
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۶
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
دکتر بابک شکارچی:

تجمع اکثر پزشکان متخصص در ۵ استان اصلی کشور

معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی گفت: تجمع اکثر پزشکان متخصص در ۵ استان اصلی و ۵ شهر بزرگ کشور است که سرانه ما در این شهر‌ها و این استان‌ها از آمار‌های جهانی حتی در کشور‌های پیشرفته بسیار بالاتر است.

تجمع اکثر پزشکان متخصص در ۵ استان اصلی کشوربه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر بابک شکارچی در برنامه روزنه رادیو گفتگو درباره کمبود پزشک و توزیع نامناسب پزشک در کشور افزود: در استان‌های محروم این سرانه به علت توزیع نامناسب پایین‌تر است و در بعضی از موارد کمبود نیز وجود دارد.

وی ادامه داد: این کمبود‌ها بر اساس آمایش سرزمینی استخراج و معاونت آموزش وزارت بهداشت برنامه‌ای برای افزایش این تخصص‌ها و فوق تخصص‌ها و حتی پزشکان عمومی برای رسیدن به سند سلامت کشور که در وزارت بهداشت تدوین شده شیب مناسبی را در نظر گرفته است که تا ۱۴۰۴ بشود این کمبود‌ها را رفع کرد.

معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی گفت: بر اساس آمار جمعیت و توزیع پزشکان در هر شهر و استان یک میانگین برای سرانه به دست آمد، این میانگین نشان داد که در هر استانی در چه تخصص‌هایی کمبود داریم، در بعضی مواقع به خصوص یکی دو سال اخیر، تعداد زیادی از همکاران کادر درمان که خدمات درمانی به مردم ارائه می‌کردند به علت شرایط خاص کرونا و مشکلاتی که بود مهاجرت کردند و این باعث شد این نمودار و تغییرات دچار مشکل شود.

دکتر شکارچی افزود: فرمول مهاجرت معکوس پیچیده است، دو دسته از همکاران در کشور‌های دیگر اقامت دارند یا در آنجا تحصیل کردند ترغیب کنیم که برگردند، این افراد یا از دانشگاه‌هایی هستند که از لحاظ ما کیفیت و اعتبار دارند و اعتبار سنجی شدند یا از دانشگاه‌هایی که از لحاظ کیفی و سطح آموزش و معلومات مناسب نیست، از این رو شرایط به گونه‌ای است که روند مهاجرت معکوس موفق نبوده است.

وی ادامه داد: امسال برنامه داریم تا بتوانیم یک همایش بزرگ با حضور پزشکانی که مهاجرت داشته‌اند یا به هر علتی در دانشگاه‌های معتبر در خارج از کشور تحصیل می‌کنند تعادل ایجاد کنیم آماری که داریم نشان می‌دهد که مهاجرت سیر صعودی دارد.

معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی با تأکید بر اینکه انگیزه کسانی که تخصص می‌گیرند ارائه خدمات سلامت به مردم است، گفت: خیلی از این همکاران که در مناطق محروم کار می‌کنند بیشتر از مشکلات جانبی شکایت می‌کنند تا از خدمت در مناطق محروم، اگر ما شرایطی مشابه شرایط شهر‌های بزرگ برای همکاران و کادر درمان فراهم کنیم به طور قطع آن‌ها نیز دوست دارند خدمات خود را آنجا ارائه کنند.

دکتر شکارچی با بیان اینکه درآمد برخی متخصصان در مناطق محروم ۸ تا ۹ میلیون تومان است، افزود: سازمان برنامه و بودجه باید برنامه‌ای برای تأمین بودجه این افراد به وزارت بهداشت بدهد، قبل از این که ظرفیت پزشکی را بالا ببریم، بهتر است برای تأمین رفاه و امکانات متخصصان در استان‌ها و شهر‌های محروم اقدام کنیم، در این صورت در کمتر از یک سال می‌شود خیلی از این مشکلات را حل کرد.

وی ادامه داد: برای توزیع عادلانه باید شرایطی را فراهم کنیم که به طور مثال جراح عروق در هر مرکزی باشد و امکانات لازم را نیز داشته باشد، در کنارش یک سیستم آنژیوگرافی و یک رادیولوژیست باشد که به او کمک کند، این موضوعات را به عنوان طرح آزمایشی با وزارت بهداشت در حال رایزنی هستیم، هر چند در این شرایط کار سختی است، اما در حال انجام است.

معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی تأکید کرد: اولویت‌های وزارتخانه، تربیت نیرو‌های متخصص بر اساس بومی بودن است، اما باور کنید حتی نگه داشتن این بومی‌ها نیز سخت شده است، اگر همکاری ما با وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه بهتر باشد کمتر از ۴ سال می‌توان نتایج آن را دید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حذف نقطه حادثه‌خیز و اصلاح طرح هندسی محور ورودی شهرستان فرخشهر
اجلاس جهانی تغییر اقلیم در برزیل
ذوب‌آهن در خانه گل‌گهر سیرجان پیروز شد
نجات جان ۳۰ نفر در حادثه آتش‌سوزی یک مجتمع مسکونی زنجان
گرامیداشت یاد شهدای پایگاه بسیج و مسجد امام حسن عسکری (ع) علی‌آباد کتول
کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در لارستان
تشییع پیکر مادر شهید کاظمی در تبریز
سمنان؛ پیشتاز در اهدای مستمر خون در کشور
برپایی اردوی جهادی پزشکی در پیشوا
دیدار وزیر علوم با دانشجویان سیستان و بلوچستان
تجلیل از برترین‌های جشنواره فانوس در تبریز
بررسی راهکار‌های قضایی برای تسریعِ ترخیص وسایل نقلیه رسوبی در گیلان
اختتامیه مرحله استانی نخستین جشنواره ملی هنری «نسل امید» در مشهد
راه‌آهن اردبیل امسال به بهره‌برداری می‌رسد
اجرای ۱۵۰ طرح مطالعات آبخیزداری در آذربایجان‌غربی
توافق نامه ساخت مدرسه ۱۵ کلاسه در ورامین امضاء شد
اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال یارانه برای مطبوعات کشور
از مرمت حسینیه امینی‌ها تا راهیابی آثار هنرمند قزوینی به جشنواره آوای صلح و فیلم شهر
برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت در ایزدخواست
 نسل امروز، ادامه‌دهنده راه ایستادگی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)