تالاسمی ماژور فرد را مستعد پوکی استخوان میکند
اختلالات تراکم استخوانی در بیماران بزرگسال تالاسمی اهمیت ویژهای دارد و افراد مبتلا به تالاسمی ماژور نیز مستعد پوکی استخوان زودهنگام می شوند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
با اشاره به اینکه برای پیشگیری از پوکی استخوان زودرس توصیه میشود سنجش تراکم استخوان به صورت سالانه از سن نوجوانی انجام شود، خاطر نشان کرد: انجام فعالیت فیزیکی به صورت روزانه، مصرف کلسیم و ویتامین D به اندازه کافی، خودداری از مصرف دخانیات، تشخیص سریع و درمان بیمار دیابت، استفاده از داروی آهن و تزریق منظم خون، مشاوره و ویزیت متخصص غدد آشنا به تالاسمی از دیگر راهکارهای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان زود رس در بیماران تالاسمی است.
دکتر علیرضا موسویان ابراز کرد: ورزشهای تقویت کننده عضلات و استخوانها مانند راه رفتن و پیاده روی سریع، بستکبال، والیبال، شنا و ورزشهای تقویت کننده تعادل که سبب کاهش سُرخوردن و افتادن میشود مورد تاکید است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در دهههای اخیر که بیماران تالاسمی عمر طولانیتر دارند، اختلالات تراکم استخوان و پوکی استخوان در بیماران بزرگسال تالاسمی اهمیت ویژهای داشته است، گفت: شکستگیهای بیماران تالاسمی شاید به دلیل بیماری و کم خونی و ضعف ناشی از آن و مراقبتهای شدید خانواده است که بیماران تالاسمی در سنین نوجوانی و شروع بلوغ، کمتر از افراد سالمِ هم سن خود؛ تحرک و فعالیت بدنی دارند.
وی ادامه داد: در این بیماران شکستگیها بیشتر ناشی از کمبود ویتامین D و کاهش تراکم استخوان است که به طور معمول با افزایش سن بدتر میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در سه دهه اول زندگی تشکیل استخوان بیش از جذب آن است. حدود سن ۳۰ سالگی تشکیل و جذب استخوان با هم برابر و بعد از ۳۰ سالگی تراکم استخوانها به مرور هر سال کاهش مییابد؛ بنابراین پیشگیری از ایجاد پوکی استخوان بسیار مهم است و از سنین نوجوانی و جوانی بایستی انجام شود؟ تا استخوانهای قوی تری برای سپری کردن روزگار میانسالی و سالمندی داشته باشیم.