پخش زنده
امروز: -
معاون مدیرکل امور مقابله و رصد مالی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از عزم جدی دستگاه ها برای برخورد با قاچاق به ویژه کالاهای اساسی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سعید نیرومند در برنامه رادیو گفتگو، با اشاره به اقدامات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای رصد و مقابله با خروج کالا گفت: در حال حاضر با کمک همه دستگاههای عضو ستاد با هرگونه خروج غیر قانونی کالا مخصوصا کالاهای اساسی برخورد میشود.
وی افزود: البته بیشترین خروج این کالاها زمانی بود که یارانه دولتی برای آنها تخصیص پیدا میکرد و افزایش نرخ ارز و گرانی این محصولات در خارج از مرز این میل را ایجاد کرده بود که کالا خارج شود.
معاون مدیرکل امور مقابله و رصد جریان مالی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: برای اولین بار در سال ۹۷ و ۹۸ بود که موضوع قاچاق دام زنده از کشور مطرح شد که به دلیل قیمت حدودا ۴ برابری در بیرون از مرزها مورد توجه قرار داشت.
نیرومند با بیان اینکه در دورههای مختلف موضوع خروج غیر قانونی گندم هم وجود داشته که بر اساس افزایش قیمت ارز و همچنین تغییرات اقتصادی که در کشورهای مقابل وجود انجام می شد افزود: حتی پیش از این نیز موضوع قاچاق سوخت وجود داشت، اما به طور کلی در یکی دو سال گذشته بیشتر معطوف به کالاهای اساسی و یارانهای میشد.
وی راهکار اساسی مقابله با این گونه اقدامات غیر قانونی ر ا ایجاد سامانههای ثبت و سازو کارهای نظارتی دانست و گفت: با ایجاد این سامانه ها، نظارت بر چرخه تولید و عرضه بیشتر شده و زمینه خروج کالاهای اساسی از بین میرود.
جلب رضایت و اعتماد مردم با طرح شناسه و کدرهگیری کالاها
مهمان دیگر برنامه محمد مهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت بود که از عزم جدی وزارت صمت و همکاری با ستاد قاچاق کالا و اتحادیههای کشور خبر داد و افزود: شناسه دار کردن کالاها و کد رهگیری یکی از اقدامات مهمی است که در دستور کار قرار دارد.
وی گفت: یکی از حوزههایی که باید به آن توجه جدی کرد لوازم یدکی میباشد که در سال بیش از ۲ و نیم میلیارد دلار قاچاق به داخل کشور داریم که علاوه بر ارز بری باعث تضعیف تولید ملی، اشتغال و مشکلات ایمنی در قالب استفاده از محصولات بی کیفیت و تقلبی را بیشتر نمایان میکند.
معاون وزیر صمت با اشاره به اقدامات انجام شده برای رصد کالاهای قاچاق و تقلبی در بازار لوازم یدکی گفت: سازو کاری هم طراحی شده که مورد اقبال تولیدکنندگان، توزیع کنندگان و اصناف قرار دارد و آن شناسه دار کردن کالاهای وارداتی و تولید داخل است که دارای ضمانت باشد و اگر چنانچه مشتری از کیفیت قطعه و محصولی رضایت نداشته باشد بتواند بر اساس ضمانت کالا از تولید کننده مطالبه و یا شکایت داشته باشد که حتی توزیع کنندگان محصول هم باید پاسخگو باشند و مسئولیت ر ابپذیرند.
وی افزود: شناسه و کدرهگیری کالاها در شفایت بازار موثر بوده و کالای اصل رو از کالای غیر اصل مشخص میکند و راهی برای ورود دستگاههای نظارتی و قضایی ایجاد میکند و با طراحی سامانههایی رسیدگی و پیگیری شکایات مردمی نیز بهتر انجام میشود.