• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۹۹۸۷۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۴
اجتماعی » حقوقی و قضایی

دلسوزی بیجا درباره عناصر اصلی اغتشاشات ظلم به مردم است

رئيس دستگاه قضا با بيان اينکه دلسوزی بیجا و احکام ضعيف درباره عناصر اصلی اغتشاشات ظلم به مردم و آينده است، گفت: بدون تردید این قبیل حوادث که دستهای پشت پرده دشمنان در آنها نمایان است، نباید ما را از حرکت روبه جلو و مترقی خود در بخشهای مختلف بازدارد.

به گزارش خبرگزاري صداوسيما رئیس قوه قضاییه با تبریک و تهنیت میلاد باسعادت نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) و امام جعفر صادق(ع) و گرامیداشت هفته وحدت گفت: در برهه خاصی از زمان زندگی می کنیم؛ در این برهه، خداوند به ما توفیق قرار گرفتن در جایگاهی خطیر را عطا فرموده است؛ پس باید از این جایگاه حقوقی براي تحقق آرمانهای الهی و خدمت به نظام اسلامی و مردم بهره بگیریم.

دلسوزی بیجا درباره عناصر اصلی اغتشاشات ظلم به مردم است
رئیس دستگاه قضا با اشاره به توقعات و انتظارات بحقی که مردم از قضات به ویژه قضات روحانی دارند، افزود: ما قضات روحانی باید از جهات مختلف از جمله در کلام، رفتار، اخلاق و رویکرد عادلانه، برخوردار و محظوظ از بالاترین معیارها و ترازها باشیم.  
وي بر ضرورت آسیب شناسی همه جانبه و جامع الاطراف بخشها و رویه های مختلف قضایی تاکید کرد و ضمن توصیه به قضات برای مشارکت تام و کامل در این فرآیند آسیب شناسانه، تصريح کرد: ممکن است اشکالات و نواقصی در برخی مراجع و رویه های قضایی وجود داشته باشد که آگاهترین اشخاص به این اشکالات و نواقص، خودِ قضات و مسئولان قضایی هستند؛ لذا همه آنها باید با تشریک مساعی در راستای رفع این قبیل مسائل اهتمام داشته باشند.
محسنی اژه ای  خطاب به قضات گفت: هر کدام از شما که دارای ایده، طرح و برنامه برای رفع مسائل مبتلا به در قوه قضاییه هستید و این توانایی را دارید که با امکانات و مقدورات موجود، ضمن ارائه تضمین، نسبت به رفع این مسائل اقدام کنید، آمادگی خود را اعلام دارید و اطمینان داشته باشید که ما از این موضوع استقبال میکنیم.
وي ضمن برشمردن برخی موضوعات اولویت دار در قوه قضاییه گفت: بهره گیری از نقطه نظرات و راهکارهای عملیاتی قضات خبره و آگاه به زوایا و ابعاد مختلف رویه های قضایی از جمله اولویتهای ما در دوره اخیر است و این مهم در سند تحول نیز مورد تصریح قرار گرفته است؛ بر همین مبنا عموم قضات و همچنین نخبگان کشور می توانند نقطه نظرات راهگشای خود را در باب موضوعات اولویت داری نظیر«کم کردن ورودی پرونده ها»،«تقلیل زمان و فرآیند رسیدگی ها»،«اتقان آراء» و «نحوه رفتار با مردم و تکریم ارباب رجوع» ارائه دهند.  
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اهمیت تکریم ارباب رجوع و برخورد کریمانه قضات و کارکنان دستگاه قضایی با مردم، بیان داشت: گاهی تأثیر و نفوذی که نوع رفتار و کلام ما به عنوان یک مقام قضایی بر ذهنیت و نگرش مردم و طرفین دعوا دارد بسیار بیشتر از حکم و رأی صادره از جانب ما است؛ لذا حسن خلق و سعه صدر یک قاضی و نوع مواجهه محترمانه و عزت مندانه او با اصحاب دعوا، مقوله بسیار حائز اهمیتی است.
رئیس دستگاه قضا در ادامه نشست با قضات روحانی به موضوع اغتشاشات اخیر نیز گریزی زد و ضمن ارائه تحلیلی مستند از اهداف و مقاصد عناصر اصلی و پشت پرده این قضایا، اظهار داشت: بدون تردید این قبیل حوادث که دستهای پشت پرده دشمنان در آنها نمایان است، نباید ما را از حرکت روبه جلو و مترقی خود در بخشهای مختلف بازدارد و ما مسئولان در قوای مختلف و از جمله قوه قضاییه باید با کار شبانه روزی و مجاهدانه و مخلصانه ، مسیر خدمت به مردم و نظام اسلامی را طی کنیم و حتی یک لحظه حرکت جهادی خود را متوقف نگردانیم و از این مهم غفلت نکنیم.
محسنی اژه ای  با اشاره به موضوع دستگیرشدگان اغتشاشات اخیر، ضمن دستور به قضات برای پرهیز از سادهانگاری و دلسوزی بیجا و صدور احکام ضعیف در قبال عناصر اصلی این آشوبها، بر تفکیک و تمیز قائل شدن میان آن عناصر اصلی با افراد کم گناه و غفلت زده تاکید کرد و گفت: دلسوزی بیجا و احکام ضعیف در مورد عناصر اصلی ظلم به مردم و آینده است ولی در عین حال باید برای افرادی که در جریان اغتشاشات اخیر، در زمره عناصر کمگناه  گنجانده میشوند چند مرحله ارفاق لحاظ می گردد؛ در مرحله نخست با تمهیدات اندیشیده شده و تبدیل قرارها، این افراد تا زمان برگزاری دادگاه آزاد می گردند؛ در مرحله دوم، چنانچه در مدت آزادی و انتظار برای برگزاری دادگاه، از عمل ارتکابی خود پشیمان و متنبه شده باشند و در اعمال خود این پشیمانی و تنبه را ثابت کنند، صدور رأی آنها مشمول ارفاق می گردد؛ در مرحله بعدی نیز پس از صدور رأی و محکومیت، چنانچه رفتار پسندیده از خود بروز دهند و از عدم ارتکاب مجدد جرم از ناحیه آنها اطمینان حاصل شود، با تأسیسات ارفاقی قانونی مواجه می شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
دقیقا دلسوزی بیجا و احکام ضعیف در مورد عناصر اصلی ظلم به مردم و آینده است
نظر شما
آخرین اخبار
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
تاسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
تجلیل نماینده مردم بروجرد از فرزندان وخانواده های شهدای جنگ ۱۲ روزه
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
روز حماسه‌ساز سیزده آبان نقطه اوج استکبارستیزی
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
ممیزی و ارزیابی زیرساخت‌ها و عملیات فرودگاه بین‌المللی کیش
اطلاعیه قطعی گاز در روستای کبیر ۳
نمایش قدرت پتروشیمی ایران در جزیره کیش
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
آغاز عملیات برگردان از کابل مسی به فیبر ملی بازار بزرگ تبریز
زنجان؛ روایت یک تیم فناور در حوزه هوش مصنوعی
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هدف اصلی امریکا، تجاوز به کشورها با هدف چپاول و غارت
لیوا: تیم والیبال ایران واقعا قدرتمند است
وحدت فرماندهی و تصمیم‌گیری پایه پدافند غیرعامل
سوزارا: آینده والیبال زنان ایران روشن است
رویداد استانی گفت‌وگوی اجتماعی با تشکل‌های دانش‌آموزی لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
آخرین وضع مصدومان سپاهان
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
تشییع پیکر مطهر آیت الله موسوی از علمای بزرگ خوزستان
سردار وحیدی: پدافندهوایی مقتدرانه پای دفاع از آسمان ایران ایستاد
مدال طلا را برای سربلندی کشورم کسب کردم
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)