پخش زنده
امروز: -
گاهی ما نیاز به مصرف میوههایی داریم که مخصوص فصل دیگری هستند و نمیتوانیم آن میوهها را به تازگی تهیه کنیم پس در صورت تمایل میتوانیم با خشک کردن این میوهها از آنها در چهار فصل استفاده کنیم.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، خشک کردن میوه ها بهترین راه برای خراب نشدن میوه های مورد علاقه و یا اضافی است. بیشتر میوه های موجود در بازار قابل خشک کردن هستند اما مسئله مهم خشک کردن میوه بصورت صحیح است. میوه ها در صورت خشک شدن ترد می شوند اما مواد مغذی موجود در آنها تفاوت چندانی با میوه تازه ندارد. از میوه خشک می توان به صورت میان وعده و حتی در مصارف دیگری همچون دسر ، غذا و … استفاده کرد .
میوه های خشک منبع غنی ویتامین های A، B1، B2، B3، B6 و پانتوتنیک اسید و نیز املاحی مثل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، مس و منگنز هستند و هر 100 گرم میوه خشک تقریباً برابر 250 کالری انرژی و 1 تا 5 گرم پروتئین را دارا است .
میوه ها را نسبت به سلیقه خود خرد و یا نصف کرده و به مدت چند روز در محیطی تمیز در معرض نور خورشید قرار دهید. هرچقدر برش های شما نازک تر باشند میوه ها زودتر خشک می شوند. برای خشک کردن میوه ها باید یک روز گرم آفتابی را که رطوبت هوا زیر 60 درصد و هوا هم آفتابی و گرم باشد انتخاب کنید. بهتر است که میوه ها را در ظرف و یا سینی ضد زنگ و یا استیل و یا توری فلزی قرار دهید. با استفاده از دو عدد آجر سینی میوه ها را از سطح جدا کنید ، آجر به خشک شدن سریعتر میوه ها در زیر سینی و تور کمک می کند . هر روز به میوه ها سر بزنید و میوه هایی را که زودتر ترد و خشک شده اند بردارید .
توجه کنید که هوای خنک شب می تواند میوه ها را دوباره مرطوب کند پس لازم است سینی را شب در جای خشک و سرپوشیده قرار دهید.
در روشی دیگر می توانید همان کار را انجام دهید اما اینبار از سبد های چوبی استفاده کنید این برای میوه هایی همچون آلو که نمی خواهید آن را نصف کنید بسیار مناسب تر است.
حتما به یاد داشته باشید بهترین روش برای خشک شدن در هوای باز به اینگونه است که میوه ها از سطح فاصله داشته باشند .
اگر فضایی مناسب و کافی برای پهن کردن میوهها زیر نور مستقیم خورشید ندارید و نمی توانید میوه ها را زیر نور افتاب خشک کنید ، بهترین و کم هزینهترین راه برای خشک کردن میوه ها درون فر است. در شهر های بزرگ که هوای آلوده و گرد و غبار دارند نیز پهن کردن میوهها در بیرون قطعا کار درستی نیست. در چنین شرایطی خشک کردن میوه در فر یکی دیگر از روش هایی است که شما می توانید میوه مورد علاقه تان را خشک کنید. با استفاده از کاغذ مومی یا لاینرهای سیلیکونی و سینی فر یا توریهای گرد مخصوص پیتزا می توانید این کار را به راحتی انجام دهید. در درجه اول برای به حداقل رساندن رشد باکتری هنگام خشک کردن باید میوهها را در دمای پایین گرم کنید تا آب آنها بهقدر کافی تبخیر شود .
برخی میوهها مانند هلو، شلیل و سیب در صورتی که پوستشان گرفته شود، بهتر خشک میشوند.
اگر می خواهید میوه ها پس از خشک شدن رنگشان را حفظ کنند و میزان تغییر رنگشان به حداقل برسد کافیست آنها را در آبلیمو و آب بخیسانید. میوهها را 5 الی 10 دقیقه درون این ترکیب قرار داده سپس در آبکش خالی کنید و به آرامی میوه ها را روی یک دستمال بدون پرز تکان دهید تا خشک شوند .
نکته
در فر برقی (توستر) که توزیع دمایی یکنواخت نیست، میوهها را طی فرایند خشک کردن چندین بار زیر و رو کنید تا هر دوی روی میوه ها به طور یکسان خشک شود .
زمان تقریبی برای خشک شدن میوه های مختلف در فر
آلو: ۶ ساعت
گلابی: ۶ ساعت
هلو: ۶ ساعت
موز: ۶ ساعت
سیب: ۶ ساعت
انگور: ۸ تا ۱۰ ساعت
پوست مرکبات: ۸ تا ۱۰ ساعت
گیلاس: ۱۲ ساعت
توتفرنگی: ۱۲ ساعت
زردآلو: ۱۲ ساعت
میوههای کم آب زمان کمتر و میوههای آبدارتر زمان بیشتری میبرند .
بعد از خشک کردن میوه ها اکثرا آن ها رنگ خود را از دست می دهند و کدر و سیاه می شوند برای جلوگیری از این حالت از شربت غلیظ آب شکر استفاده کنید .
نکته ها
از چه میوه های می توان به عنوان چیپس میوه استفاده کرد ؟
از انواع میوه ها مانند :
می توانید برای تهیه چیپس میوه استفاده کنید.
امروزه دستگاه های متنوعی برای خشک کردن میوه در خانه وارد بازار شده است که مخصوص همین کار هستند و زحمت کمتری نسبت به روش های قبل دارند برای این کار کافیست دستگاه خشک کن را روی حالت میوه قرار دهید و اگر نسبت به نوع دستگاه این حالت را نداشت میتوانید دستگاه را روی ۵۷ درجه سانتی گراد تنظیم کنید . میوه ها معمولا بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت خشک دز این دستگاه خشک میشوند . توجه کنید کهمیوه ها را کاملا مرتب روی خشک کن قرار دهید تا با یکدیگر تماس نداشته باشند . بعد از ۲۴ ساعت میوه ها را چک کنید تا خیلی خشک نشوند بعد از آن هر ۶ تا ۸ ساعت چک کنید .
شما می توانید با استفاده از فر ، توستر و یا دستگاه میوه خشک کن، چیپس های ترد و طلایی رنگ میوه درست کنید.
بهترین راه نگهداری از میوه های خشک چگونه است؟
در صورت نگهداری میوه خشک در یخچال، هم زمان ماندگاری میوه های خشک ، بیشتر شده و به حدود یک سال خواهد رسید و هم در کیفیت و تازگی شان تغییری پیش نخواهد آمد.