• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۷۴۱۴۵
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۶
سیاسی » مجلس

پیشنهاد استقرار سیستم یکپارچه مدیریت مالی دولت در گزارشگری برخط

رئیس‌کل دیوان محاسبات کشور و رئیس سازمان اکوسای گفت: استفاده از سیستم یکپارچه نظام مدیریت مالی دولت (FMIS) در تهیه گزارشگری برخط می‌تواند در کنترل هزینه‌ها و تعهدات مالی برای پیاده‌سازی نظام مدیریت مالی (PFM) نقش مؤثری داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سيما به نقل از روابط عمومی دیوان محاسبات کشور، دکتر سیداحمدرضا دستغیب در نشست کارگروه اهداف و شاخص‌های کلیدی توسعه پایدار سازمان بین المللی اینتوسای (سازمان بین‌المللی موسسات حسابرسی عالی) آمادگی دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس سازمان اکوسای (سازمان مؤسسات عالی حسابرسی کشور‌های عضو اکو) را در افزایش همکاری‌ها و همگرایی‌های اعضای اینتوسای جهت فراهم کردن زمینه حسابرسی استراتژیک اعلام کرد.
 
دکتر دستغیب بر لزوم استفاده از فناوری‌های پیشرفته برای برقراری ارتباطات هوشمند بین المللی بین دیوان محاسبات کشور‌های عضو اینتوسای تاکید کرد و افزود: اکوسیستم مدیریت مالی عمومی (PFM) از مدیریت بودجه شروع و به‌نظام گزارشگری مالی و حسابرسی ختم می‌شود و ضرورت دارد از ادبیات مورد پذیرش در مطالعات بین المللی در حوزه مالیه عمومی و حکمرانی مطلوب نظام تصمیم‌گیری استفاده شود.
پیشنهاد استقرار سیستم یکپارچه مدیریت مالی دولت در گزارشگری برخط
 
رئیس سازمان اکوسای اظهار داشت: وحدت رویه در نظام بودجه‌ریزی به‌عنوان اولین گام اصلاح نظام مالیه عمومی باید در دستور کار تمام کشور‌هایی که دارای بحران و ریسک مالی هستند، قرار گیرد.
 
وی همچنین بر استفاده از روش‌هایی نظیر فاکتورینگ، مکانیزم اوراق درون سالی (REPO)، مشارکت عمومی و خصوصی، اجرای کامل حساب واحد خزانه، اجرای سازوکار پرداخت مستقیم به ذی‌نفع نهایی با پذیرش اسناد الکترونیکی، احصای کامل بدهی‌ها و تعهدات و شناسایی کامل دارایی‌ها از طریق استقرار کامل سیستم حسابداری تعهدی تاکید کرد.
 
در ادامه، دکتر دستغیب پیشنهاد استفاده از سیستم یکپارچه نظام مدیریت مالی بخش عمومی دولت (FMIS) در تهیه گزارشگری برخط را ارائه کرد و بیان داشت: استفاده از این سیستم می‌تواند در کنترل هزینه‌ها و تعهدات مالی برای پیاده‌سازی نظام مدیریت مالی (PFM) نقش مؤثری داشته باشد و از موسسات حسابرسی بین‌المللی انتظار همکاری و مشارکت در پیاده‌سازی و استقرار این نظام برای وحدت رویه در تمام کشور‌های عضو را دارم.
 
وی در تشریح سیستم یکپارچه نظام مدیریت مالی بخش عمومی دولت (FMIS)، گفت: ضوابط مشترک و دستورالعمل‌های این سیستم باید متناسب با ساختار و اقلیم جغرافیایی و سیاسی نظام بودجه‌ریزی هر کشور بوده و با ساختار فناوری اطلاعات (بلاک‌چین) هماهنگ و پیاده‌سازی شود تا شاهد حسابرسی و کنترل هوشمند در مخارج دولتی باشیم.
 
در پایان، دکتر دستغیب ضمن بیان اهمیت افزایش همکاری‌های فنی، تخصصی، دانش محور و فناورانه بین اعضای اینتوسای، بر آمادگی دیوان محاسبات ایران با برخورداری از ۱۱۷ سال قدمت و تجربه در زمینه حسابرسی دولتی، جهت همکاری در تمامی زمینه‌ها تاکید کرد.
 
شایان ذکر است کارگروه اهداف و معیار‌های کلیدی توسعه پایدار اینتوسای، یک کارگروه جدیدالتاسیس و پیشرو ذیل کمیته هدف اشتراک دانش اینتوسای بوده که جایگزین کارگروه معیار‌های ملی کلیدی اینتوسای شده است.
 
ماموریت اصلی این کارگروه حمایت از تلاش‌های هماهنگ موسسات عالی حسابرسی در جهت نیل به اهداف ملی و توسعه پایدار و همچنین تدوین، بهره‌گیری و ترویج شاخص‌های کلیدی توسعه پایدار در حوزه حسابرسی دولتی عنوان شده است.
 
دیوان محاسبات روسیه از سال ۲۰۱۹ (۱۳۹۸) عهده‌دار ریاست این کارگروه است و هم اکنون ۴۱ دیوان و موسسه عالی حسابرسی در آن عضویت دارند و جلسات این کمیته نیز به‌صورت سالانه در یکی از کشور‌های عضو برگزار می‌شود.
 
در چهارمین نشست این کارگروه که ۱۶ خرداد ماه سالجاری به صورت مجازی و به میزبانی دیوان محاسبات روسیه برگزار شد، ۱۶۷ شرکت کننده از ۲۵ کشورعضو حضور داشتند.
 
قرائت گزارش سالانه کارگروه، معرفی دیوان محاسبات کشور‌های جمهوری اسلامی ایران و الجزایر به عنوان اعضای جدید کارگروه، تبیین پروژه‌های فرعی، تصویب برنامه کاری برای سال‌های ۲۰۲۳ الی ۲۰۲۴ و تصویب پیش نویس پیشنهاد‌های کاربردی در حوزه حسابرسی اهداف توسعه پایدار از جمله مهمترین مصوبات و مباحث این کارگروه بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
معرفی نفرات برتر مسابقات تناسب اندام در پارسیان
تجلیل از محققان موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور
نکات طلایی برای رانندگی ایمن در زمستان
افزایش ظرفیت انباشت آلاینده‌های جوی از امروز تا صبح سه‌شنبه
انتصاب سرمربی تیم ملی کبدی ساحلی
اجرای طرح شهر من ،شهر نماز در خرم‌آباد
ریشه کنی بی‌سوادی درآذربایجان غربی نیازمند مشارکت همگانی است
بیانیه حماس به مناسبت سی و هشتمین سالروز تاسیس این جنبش
صنعت مس ۲۰ درصد ارز کشور را تأمین می‌کند
طرح زمستانی پلیس راه از ۲۹ آذر در آذربایجان‌غربی اجرا می‌شود
افتخار آفرینی دانش آموز ارومیه‌ای در مسابقات آسیایی
دستگیری ۲۳۳ مصرف کننده و توزیع کننده موادمخدر
ارومیه–مهاباد پرحادثه‌ترین محور جاده‌ای آذربایجان‌غربی
شاخص کل بورس همچنان در مسیر افزایشی
پنجره هوشمند دولت؛ اولویت پارک فاوا با مشارکت دانش‌بنیان‌ها
صنایع تبدیلی، حلقه مفقوده در حوزه کشاورزی
پیگیری تامین مسکن و افزایش مستمری مددجویان بهزیستی در سمنان
ارائه خدمات رایگان پزشکی به اهالی مناطق کم برخوردار
بقائی: آمریکا باید به تمام کادر فنی و بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران روادید صادر کند
«نسل فردا»؛ صدای واقعی خانواده‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان
هشدار درباره ورود سامانه بارشی جدید از سه شنبه به خوزستان
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
ادامه بارش‌ها در برخی مناطق کشور
تنش آبی نیازمند ساختار صحیح مدیریتی و اجرایی است
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
پاراوزنه برداری دختران؛ حسینی طلایی شد، ایمانی نقره‌ای  (۱ نظر)
تبلور معنای عمیق مادرانگی در وجود مادر دهگلانی  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)