پخش زنده
امروز: -
کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان با حضور وزیر راه و شهرسازی کشورمان در شهرستان مرزی بندر آستارا برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان، این نشست با حضور مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی ایران و شاهین مصطفی یف، معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان که ریاست هیات ایرانی و آذری کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور را بر عهده دارند، به میزبانی شهرستان مرزی بندر آستارا در محل هتل اسپیناس برگزارشد.
وزیر راه و شهرسازی ایران در این نشست با اشاره به ظرفیتهای موجود بین دو کشور گفت: با استفاده از این ظرفیتها باید فرصتهای مناسبی برای توسعه روابط فراهم کرد.
آقای مهرداد بذرپاش به ۸۰۰ کیلومتر مرز مشترک جمهوری اسلامی ایران با جمهوری آذربایجان اشاره و تصریح کرد: دولت ایران بر توسعه روابط واستفاده از ظرفیتهای بین دو کشور تاکید دارد.
معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان هم با قدردانی از هیات ایرانی بخاطر تلاش برای گسترش روابط گفت: منتظر توافق دو کشور در زمینههای مختلف هستیم، تا نتیجه آن را ببینیم.
شاهین مصطفی یف افزود: جمهوری آذربایجان به توسعه همکاریهای پایدار با ایران باور دارد و این خط سیاسی را دنبال میکند.
معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان همچنین بر اتمام طرحهای نیمه تمام و آغاز طرحهای ضروری تاکید کرد.
وی با اشاره به فعالیت ۲ هزار ۴۵۲ شرکت ایرانی در جمهوری آذربایجان گفت: تکمیل طرحهای ارتباطی از جمله پل گمرک راه آهن و همکاریهای فنی این ارتباط را گسترش خواهد داد.
معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان با بیان اینکه افزایش حجم ترانزیت بین المللی در کریدور شمال و جنوب ۶۹ درصد افزایش داشته است، خاطر نشان کرد: در سال ۲۰۲۲ حجم مبادلات تجاری بین دو کشور ۳۰ درصد رشد یافته و در پنج ماهه نخست سال ۲۰۲۳ این مبادلات ۹ درصد رشد را ثبت کرده است.
مصطفی یف افزود: بخش حمل و نقل از بخشهایی است که در مناسبات دو جانبه اهمیت بسزایی دارد از اینرو شاهد رشد و توسعه این بخشها هستیم بطوریکه در سال گذشته رشد ۴۸ درصدی را شاهد بودیم.
وی با اشاره به طرحهای گسترده حمل و نقل عنوان کرد: هم اکنون خط اتوبوس باکو - نخجوان در مسیر ایران، عبور روزانه سه دستگاه اتوبوس بین خاک اصلی آذربایجان و نخجوان از خاک ایران و به طور هفتگی ۲ پرواز بین تهران و باکو وجود دارد.
معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان اظهار کرد: کریدور شمال و جنوب اولویت اصلی را در بخش حمل و نقل به خود اختصاص داده است و ما در سن پترزبورگ در مورد این کریدور مذاکره کردیم و جمهوری آذربایجان از امضای یادداشت تفاهم بین روسیه و ایران حمایت میکند، از طرفی آمادگی داریم یاداشت تفاهمی مشابه با روسیه در سمت خود در مرز روسیه به امضاء برسانیم.
در این نشست مشترک، توسعه کریدور شمال – جنوب و بارانداز ریلی آستارای جمهوری اسلامی ایران، همچنین مسائل مختلف تجاری و اقتصادی، حمل و نقل، و نیز طرحهای در حال اجرا و راکد بررسی و درباره آنها تصمیمگیری شد.
استاندار گیلان در حاشیه نشست مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان در گفتگو با خبرنگاران با تاکید بر اینکه این نشست تا کنون نتایج بسیار خوبی در برداشته است، افزود: جزئیات کامل این نشست طی روزهای آینده اطلاع رسانی اطلاع رسانی میشود.
اسداالله عباسی گفت : این دیدار در خصوص مرزهای مشترک، بارانداز مربوط به راه آهن، پل آستاراچای و پل قدیمی که بخشی از آن تخریب شده بود و سایر مرزهای آبی ومشترک تا جلفا و نخجوان تبادل نظر شد.
وی افزود : با حضور همه معاونان وزرا و دستگاههای مرتبط به ریاست وزیر راه و شهرسازی کشورمان از سوی ایران و معاون نخست وزیر جمهودی آذربایجان از طرف مقابل موضوعات مورد علاقه بررسی شد.
چگونگی کاربری پل جدید خودرویی و بتنی آستارا - آستارا بر روی رودخانه مرزی آستارا چای، که با هدف تسهیل و تسریع در انتقال کالاها و تردد خودروهای سبک و سنگین در مرز آستارای دو کشور ساخته میشود، از دیگر دستور کارهای این نشست مهم اقتصادی بود.
معاون وزارت امور خارجه، نمایندگان راه آهن، راهداری و حمل و نقل جادهای، راه و شهرسازی، مرزبانی، دفتر ترانزیت و پایانههای مرزی، گمرک، رایزن اقتصادی ایران در جمهوری آذربایجان، فرماندار و نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی به عنوان اعضای هیئت ایرانی ومعاونان وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان وزیر توسعه دیجیتال و حمل و نقل، وزیر انرژی، وزیر دفاع، معاون آژانس مدیریت منابع آب، معاون کمیته دولتی گمرک، معاون فرمانده نیروهای مرزی سرویس دولتی مرزبانی، معاون شرکت احیا و مدیریت آب، معاون آژانس دولتی راهداری، معاون شرکت (سوکار) و همچنین معاون شرکت (آذرانرژی) جمهوری آذربایجان نیز در این نشست حضور داشتند.