پخش زنده
امروز: -
سرپرست اداره کل شیلات خوزستان: بازسازی ذخایر با هدف حمایت از جامعه بهرهبردار و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان یکی از مهمترین اقدامات شاخص شیلات محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان، فلامرز مزارعی با بیان اینکه خوزستان به لحاظ موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی از ظرفیت بسیار خوبی در حوزههای متنوع فعالیتهای شیلاتی برخوردار است؛ به تکمیل ۲ طرح آبزی پروری اشاره کرد و در این باره توضیح داد: طرح ۳۹۵ هکتاری پرورش میگو در هندیجان، با ظرفیت تولید سالانه ۹۰۰ تن میگو وارد مدار شده است و برای ۲۵۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغال ایجاد میکند و همچنین تکمیل شبکه برق داخلی فاز ۲ مجتمع پرورش ماهی شهید احمدیان با سطح زیرکشت یکهزارو ۲۷۵ هکتار و تعداد ۸۸ مزرعه نیز نقش مهمی در افزایش ضریب مکانیزاسیون، افزایش بهره وری آب و رشد تولید خواهد داشت.
وی در ادامه خشکسالی و عدم صدور مجوز کشت در حوزه کرخه را عوامل کاهش تولیدات آبزی پروری استان دانست و گفت: میزان تولیدات آبزی پروری استان در حال حاضر ۷۶ هزار تن است.
این مقام مسئول بیان کرد: خوزستان پنجمین استان تولید کننده میگوی کشور به شمار میرود و میزان تولید میگو در مزارع پرورشی از ۸۰۲ تن در سال ۱۴۰۰ با ۶۳ درصد رشد به ۱۳۰۱ تن رسیده است.
سرپرست اداره کل شیلات خوزستان ادامه داد: پرورش ماهی در قفس دریایی در آبهای ساحلی خوزستان برای اولین بار پس از سالها در بحرکان هندیجان با ظرفیت تولید سالانه ۵۰۰ تن ماهی راه اندازی شده است و هم اکنون ۳ متقاضی جهت سرمایه گذاری در این بخش در حال دریافت مجوزهای لازم هستند.
به گفته مزارعی بزرگترین طرح پرورش ماهیان خاویاری خوزستان در شهرستان گتوند با ظرفیت تولید ۱۷۵ تن فیله و ۵ تن خاویار در سال جاری به بهره برداری رسید.
خوزستان رتبه دوم رهاسازی بچه ماهی در منابع آبی
مزارعی با بیان اینکه بازسازی ذخایر با اهداف حمایت از جامعه بهرهبردار و صیادان محلی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان یکی از مهمترین اقدامات شاخص شیلات به شمار میرود که هر ساله به صورت مستمر اجرایی میشود تصریح کرد: استان خوزستان از رتبه دوم رهاسازی بچه ماهی در منابع آبی کشور (تالاب ها، رودخانه و دریاچه پشت سدها و...) برخوردار است و این میزان حاصل فعالیت ۲ مرکز تکثیر و بازسازی ذخایر انواع کپورماهیان و ماهیان بومی استان بوده است و در سال ۱۴۰۰ میزان رهاسازی بچه ماهیان از ۹ میلیون و ۶۵۶ هزار قطعه با ۱۵ درصد رشد به ۱۱ میلیون و ۸۰ هزار قطعه در سال ۱۴۰۱ رسیده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش، به وجود ۱۰ بندر صیادی، ۱۲ اسکله و یک هزار و ۷۰۰ فروند شناور صیادی شامل یک هزار و ۷۷ فروند قایق و ۶۲۳ فروند لنج در سواحل استان اشاره کرد و گفت: طی یکسال گذشته بیش از ۴۸ هزار تن انواع آبزیان دریایی صید شده است و میتوان شاغلین بخش صید را به صورت مستقیم، غیر مستقیم و فصلی ۳۸ هزار نفر عنوان کرد و این مهم بیانگر نقش حائز اهمیت فعالیت صید و بنادر ماهیگیری در ایجاد امنیت غذایی و اشتغال پایدار شهرهای ساحلی دارد.
وی از آماده شدن طرح های ملی بندر صیادی خور ابوخضیر شادگان و بندر بحرکان هندیجان جهت واگذاری به بهرهبرداران خبر داد و افزود: تکمیل لایروبی اسکله صیادی چوئبده آبادان و شروع فاز ۲ اسکله ثامن الائمه آبادان برای احداث پارکینگ شناورهای صیادی از دیگر اقدامات ارزشمند حوزه صید و بنادر ماهیگیری استان است.
سرپرست اداره کل شیلات خوزستان در رابطه با نتایج مطالعات و اقدامات اجرایی جهت ساخت بندر صیادی در جزیرۀ مینو یادآور شد: طرح احداث بندر صیادی جزیره مینو به عنوان یکی از مطالبات جدی صیادان خرمشهری تصویب و نهایی شده است و پس از تامین اعتبارات ملی طرح وارد مراحل اجرایی میشود.
مزارعی در خصوص اتصال صدور مجوزهای صیادی به درگاه ملی مجوزها توضیح داد: در تسهیل صدور مجوزها دولت به دنبال این است که از مراجعات و پیگیریهای حضوری متقاضیان کم کند و به منظور ارائه خدمات الکترونیکی به صیادان باید تمام شناورها، قایق و لنج اجازه فعالیت صیادی و حضور در دریا را از طریق درگاه ملی که متصل به سامانه یکپارچه مدیریت شیلات است ثبت درخواست کنند و دریافت مجوز صیادی را به صورت الکترونیکی انجام دهند.
سرپرست اداره کل شیلات خوزستان با اشاره به اقدامات یگان حفاظت از منابع آبزی شیلات استان و اهمیت برخورد قانونی با متخلفان در راستای حفاظت از گونههای آبزیان و حفظ تنوع زیستی بیان کرد: طی گشتهای ساحلی و دریایی نیروهای یگان حفاظت در یکسال گذشته ۳۰۲ شناور متخلف توقیف شدند و پرونده تخلفات صیادی برای متهمان تشکیل و به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی در پایان میزان سرانه مصرف آبزیان در خوزستان را ۱۸.۵ کیلوگرم اعلام و بیان کرد: در استان خوزستان ۱۴ بازارچه فعال عرضه آبزی وجود دارد و امکان دسترسی به آبزیان دریایی و پرورشی همواره در شهرهای مختلف فراهم شده است و به عبارتی روند رو به رشد مصرف آبزیان نشان میدهد که آگاهی و شناخت مردم درباره اهمیت آبزی مصرفی در سبد غذایی خانوادهها رشد پیدا کرده است.