• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۰۳۱
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۲ - ۰۶:۲۸
سیاسی » عمومی

استفاده از فضای مجازی راهی برای ارزان تر شدن نشر کتاب

مدیرکل مجامع و تشکل های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای آسان ترشدن و ارزان تر شدن نشر کتاب بایستی به راههای دیگر مانند استفاده از فضای مجازی توجه شود.

به گزارش واحد مرکزی خبر، محمدرضا وصفی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما افزود: اگر به این مسائل توجه نکنیم با گران تر شدن کاغذ ضررهای جدی در عرصه کتاب و کتابخوانی متحمل می شویم.
وی در پاسخ به این پرسش که الان توجه به کتاب چگونه است گفت: اگر حقیقت را می خواهیم بگوییم وضعیت کتاب خوب نیست.
وصفی افزود:‌ نشر کتاب لنگان لنگان حرکت می کند و به زحمت سرپا ایستاده است هرچند در حوزه کتاب های آموزشی و دانشگاهی وضعیت بهتر است اما در حوزه کتاب کودک و نوجوان با مشکل رو به رو هستیم به این علت که به اندازه کافی ویترین فروش این کتاب ها وجود ندارد و نویسندگان کودک هم کم شده اند.
وی گفت: متاسفانه در فرهنگ عمومی وزن کتاب کاهش پیدا کرده و مانند سایر رسانه ها و اگر هم در حوزه کتاب های آموزشی وضعیت مناسب تری وجود دارد آن هم به خاطر نیاز مخاطب است.
مدیرکل مجامع و تشکل های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سوال که چرا کتاب در جامعه کم وزن و با مردم فاصله دار شده است افزود: این بحثی است که باید از نظر جامعه شناسی ایرانیان بررسی شود چرا که جامعه شناسی ایرانیان شفاهی است و گرایش به شفاهی دارد همانطور که در مجالس سخنرانی شاهد استقبال مردم از این مجالس می باشیم.
وصفی گفت: توجه به زیرساخت ها نیز مسئله مهم دیگری است مثلا در کشورهای دیگر کتابخوانی از دوران کودکی آموزش داده می شود به طور مثال در کشورهای اروپایی حتی برای کودک دو ساله هم روزنامه چاپ می شود و به این ترتیب کودکان از دوران طفولیت به کتابخوانی سوق داده می شوند اما در ایران این مهم به خانواده ها واگذار شده است.
وی کاهش جایگاه انشاء‌ در مدارس آموزش و پرورش و نبود نقد و گفتگو را نیز یکی از مشکلات زیرساختی فاصله گرفتن مردم با کتاب عنوان کرد و افزود:‌ یکی از دستگاههایی که می تواند کودکان را به کتابخوانی عادت دهد صداوسیما است و هر چند رسانه ملی هم برنامه های موفقی در این زمینه ارائه کرده اما جای کار بیشتر وجود دارد.
وصفی گفت: یکی از عوامل گسترش کتابخوانی به نویسنده ها باز می گردد و این به این معنی است که نویسنده ها باید توجه کنند که مخاطب چه می خواهد و چرا کتاب هایی تیراژششان زیاد شده و این به دلیل توجه نویسنده ها به مخاطبان خود است.
مدیرکل مجامع و تشکل های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: برای مثال کتاب هری پاتر تیراژ خیلی زیادی خورد که یکی از دلایل آن عامه پسند بودن و مخاطب شناسی آن است.
وصفی گفت: بایستی توجه کنیم که نویسنده باید بتواند با نویسندگی معاش خود را فراهم کند و به نوعی نویسنده باید تمام وقت نویسنده باشد تا محصول مناسبی را ارائه کند.
وی در پاسخ به این سوال که عزم و همت مسئولین در وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی برای گسترش کتابخوانی چقدر است افزود: این عزم کاملا وجود دارد اما مشکل ساختاری است که برای حل آن نیازمند همکاری نهادها و ادارات فرهنگی مختلفی هستیم.
وصفی گفت:‌ یکی از دلایل مشکل نشر هم وجود بحران هاست برای مثال بحران کاهش عرضه کاغذ و افزایش قیمت آن یکی از مشکلات نشر و به تبع آن کاهش کتابخوانی در جامعه است.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که برای افزایش تیراژ کتاب در کشور چه کار باید کرد افزود: یکی از عوامل پایین بودن تیراژ در کشور تعداد کتاب فروشی هاست همچنین ویترین این کتاب فروشی ها کم است در دوره ای انتشارات زیاد شد اما محل عرضه کتاب و محصولات فرهنگی به اندازه کافی نیست ضمن آنکه توزیع کتاب در همه نقاط کشور دشوار است.
وصفی همچنین به مذاکرات جدی مسئولین وزارت ارشاد با صداوسیما اشاره کرد و گفت: تلاش می شود در بحث اطلاع رسانی و توسعه کتابخوانی گام های مشترک وموثری برداشته شود.
مدیرکل مجامع و تشکل های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سوال که چه کار باید کرد تا کتاب در سبد خانواده ها قرار گیرد افزود: ابتدا بایستی تولید ذائقه کرد و عطش خواندن کتاب را در جامعه به وجود آورد و این نیازمند ورود متخصصان مختلف در عرصه های فرهنگی است.
وصفی همچنین جزیره ای عمل کردن و هم پوشانی عمل کردن چندین دستگاه فرهنگی را نیز یکی از عوامل نبود کتاب در سبد خانواده ها عنوان کرد و گفت:‌ برای عملی شدن این مسئله بایستی به زیرساخت های آن توجه جدی شود.
وی از برگزاری جلسه مشترک دستگاههای فعال در امور فرهنگی و دولت خبرداد و افزود: هر دستگاهی که می تواند کوچکترین نقش موثر در گسترش فرهنگ کتابخوانی را ایفا کند باید به کمک آید و نقش صداوسیما در این زمینه بسیار پررنگ است.
وصفی گفت: می توان در فیلم هاو سریال ها هم تبلیغ کتابخوانی کرد و همچنین مطبوعات وسیله موثری در تبلیغ کتاب و کتابخوانی است.
وی خواهان کادر سازی و توسعه خبرنگاران صداوسیمادر حوزه کتاب و کتابخوانی شد و افزود: متاسفانه ارسال کتاب به کادرهای اصلی حوزه فرهنگی و کتابخوانی منحصر به مناسبت ها و جشن هاست که این مسئله بایستی همیشگی باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
صفحه نخست روزنامه های اصفهان(بیست و ششم آبان ۱۴۰۴)
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
کاهش تصادفات معطل تکمیل طرح
ساماندهی ۱۰ هزار و ۲۶۰ متقاضی جوانی جمعیت و تک واریزی در زنجان
امحای ۲۵۱ دستگاه ماینر غیرمجاز در انبار‌های اموال تملیکی آذربایجان غربی
انتخابات؛ مسیر صیانت از نظام و هم‌افزایی برای اعتماد عمومی
جهش تولید زعفران در آذربایجان‌غربی؛ طلای سرخ شمال‌غرب کشور به بار نشست
فعالیت ۱۶۰ هزار خادم رضوی در کشور
احیای تالاب‌ها باید در دستور کار باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۶ آبان ۱۴۰۴
واژگونی یک دستگاه خودروی پراید در محور مهاباد - میاندوآب
ارومیه، رتبه نخست تولید سیب در استان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ به افق ارومیه
برگزاری جلسه کمیسیون ماده ۵ آذربایجان‌غربی
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پیرغلامان حسینی در آستان سلطان طوس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
شیراز لرزید
هوای اصفهان سالم شد
توصیه‌های هواشناسی کشاورزی استان همدان
ختم ۴۲ درصد پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف به سازش
رکورد ۱۹۰ روزه در ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی
تکذیب استعفای اعضای دولت
استخدام در صداوسیما - استان مرکزی
اطلاعیه دانشگاه تهران درباره حواشی رویدادی در دانشکدگان هنر‌های زیبا
بارش باران در مناطق مختلف خوزستان
بدون تعارف با رئیس سازمان هواشناسی کشور
بازی‌های همبستگی اسلامی، فربد تالشی هم به نیمه نهایی ساندا رسید
آغاز اصلاح یک موسسه اعتباری ناتراز
قطع آب اداره‌های دولتی پر مصرف
فعالیت سامانه بارشی تا روز دوشنبه در استان کرمانشاه
فرهنگ در خدمت بی فرهنگی
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۴ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
تنش در روابط چین و ژاپن  (۱ نظر)