• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۴۲۹۳۷
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۱
علمی و فرهنگی » معارف

دارالقرآن حرم مطهر رضوی، میزبان ۲۹۶ هزار زائر در محافل قرآنی

دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی در شش ماهه نخست امسال میزبان بیش از ۲۹۶ هزار زائر، در محافل قرآنی بوده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا احمدی‌زاده رئیس دارالقران الکریم آستان قدس رضوی درخصوص فعالیت‌های این مرکز گفت: برگزاری کرسی تلاوت رضوی و محافل انس با قرآن با حضور قاریان ملی و بین‌المللی آستان قدس رضوی از جمله برنامه‌های دارالقرآن آستان قدس است و این محافل معنوی همراه با اجرای گروه‌های تواشیح، ترتیل خوانی تلاوت یک جزء از قرآن کریم و بیان معارف، هر روز صبح، بعد از نماز در رواق امام خمینی (ره) برگزار می‌شود که در ۶ ماهه ابتدای امسال، ۱۰۴ محفل قرآنی ویژه عموم زائران در حرم مطهر رضوی برگزار شده است و بیش از ۲۹۶ هزار نفر در این محافل حضور داشته‌اند.

احمدی زاده افزود: آموزش روخوانی قرآن کریم، بیان تدبر در قرآن همراه با پخش کلیپ، مسابقه و هدایای متبرک همه روزه بجز جمعه‌ها در صحن‌های جمهوری اسلامی و دارالحجه (عج) حرم مطهر رضوی برگزار می‌شود. در ۶ ماهه ابتدای امسال، ۱۸۴ نشست قرآنی با موضوع تدبر و تفسیر قرآن در حرم مطهر رضوی برگزار شده که ۱۵ هزار و ۲۱۰ مخاطب داشته است. همچنین تا پایان شهریور امسال، ۶۴۴ کارگاه آموزشی قرائت قرآن با حضور بیش از ۱۶ هزار مخاطب در این مرکز برگزار شده است.

وی ادامه داد: همچنین در شش ماهه ابتدای امسال دارالقران الکریم حرم مطهر رضوی با برگزاری ۷۲۵ کارگاه تفسیر قرآن میزبان حضور بیش از ۵ هزار زائر و مجاور بوده است. برگزاری ۷۲۵ کارگاه تفسیر قرآن با حضور ۳۰ هزار مخاطب نیز از دیگر فعالیت‌های این مرکز قرآنی از ابتدای امسال است.

رئیس دارالقران الکریم آستان قدس رضوی با اشاره به برگزاری جلسات استادان قرآنی برتر مشهد در حرم مطهر رضوی، اظهار کرد: جلسات قرائت قرآن کریم قاریان و اساتید که در طول هفته در سطح شهر برگزار می‌شود، در حرم مطهر نیز ماهانه یا یک روز در هفته در جوار بارگاه رضوی برگزار می‌شود.

احمدی زاده گفت: دارالقران الکریم با تمسک به سفارش حضرت محمد (ص) و در راستای سند چشم انداز آستان قدس رضوی، ارتقاء دانش و بینش قرآنی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی را دنبال می‌کند و به این منظور با برگزاری برنامه‌ها و فعالیت‌های مختلف قرآنی اعم از کارگاه‌های آموزشی قرآن کریم، نشست‌های تدبری، محافل قرآنی، مسابقات و جشنواره زمینه انس همگان با قرآن کریم را فراهم کرده است.

وی اضافه کرد: همه برنامه‌ها و فعالیت‌های دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی در دو بخش برگزاری کارگاه‌های قرآنی و محافل قرآنی برگزار می‌شود که در قرآن اذانگاهی (تلاوت آیات قران کریم قبل اذان در افق‌های شرعی)، اقامه اذان با حضور قاریان کشوری و ممتاز، بیان معارف آیات قرآن قبل از اذان و بین الصلاتین بخش دیگری از برنامه‌های این مرکز قرآنی است.

* ام ابیها، محافل قرآنی ویژه بانوان زائر حرم مطهر رضوی
رئیس دارالقران الکریم آستان قدس رضوی با اشاره به برگزاری ۱۳۲ محفل قرآنی «ام ابیها» در سال گذشته گفت: محفل «ام ابیها» شامل ترتیل خوانی قرآن ویژه خواهران است که همراه با بیان معارف قرآنی با حضور بانوان قاری، سخنران و گروه‌های تواشیح خواهر در حرم مطهر رضوی برگزار می‌شود.

احمدی‌زاده تصریح کرد: فعالیت‌های این کارگاه شامل ارائه مشاوره‌های آموزشی قرائت قرآن به زائران و تصحیح اشکالات قرائت قرآن و نماز آنان با بهره‌گیری از استادان ممتاز، معرفی کتاب‌ها، جزوه‌ها و سی دی‌های مناسب آموزش قرآن است. این کارگاه‌های آموزشی در دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی و رواق‌های امام خمینی (ره)، دارالحجه (عج)، دارالمرحمه، دارالولایه و حضرت معصومه (س) برگزار می‌شود و در شش ماه نخست امسال، بیش از سه هزار کارگاه مشاوره، قرائت قرآن و تصحیح نماز در حرم مطهر رضوی برگزار شده که ۴۰ هزار نفر مراجعه کننده داشته است.

وی اضافه کرد: برگزاری ورکشاپ‌های هنری در مناسبت‌های ملی و مذهبی، برگزاری کرسی حفظ قرآن کریم به صورت فصلی ویژه خواهران در صحن دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی همراه با بیان نکات آموزشی مربوط به حفظ قرآن و پرسش و پاسخ با استاد و ارائه محفوظات حافظان از دیگر برنامه‌های قرآنی دارالقران الکریم حرم مطهر رضوی است.

رئیس دارالقران الکریم آستان قدس رضوی، برگزاری مسابقات قرآن را از دیگر فعالیت‌های این مرکز عنوان کرد و گفت: از ابتدای امسال ۳۳۴ مسابقه با محوریت آیات قرآنی، زندگی ائمه معصومین (ع) و مناسبت‌های ملی و مذهبی برگزار شده است که ۵۱۵ هزار نفر شرکت کننده داشته است و بیش از ۴ هزار نفر در این مسابقات برنده شده‌اند.

* برگزاری ۵۱۶ کارگاه مهد الرضا ویژه کودکان
احمدی‌زاده به برگزاری ۵۱۶ کارگاه آموزشی مهد الرضا حرم مطهر رضوی با میزبانی از ۱۸ هزار کودک در ۶ ماه ابتدای امسال خبر داد و افزود: در قالب کارگاه مهد الرضا (ع)، کلاس‌های نقاشی، قصه، نمایش، کاردستی، بازی، نیایش، قرائت و تدبر کودکانه، حفظ سوره‌های کوتاه قرآن کریم در سه شیفت (صبح، عصر و شب تا ساعت ۲۳) ویژه نونهالان ۵ تا ۸ سال در اتاق ۲۱ دارالقران الکریم حرم مطهر رضوی و رواق حضرت زهرا سلام الله علی‌ها صبح و عصر، برگزار می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری محفل قرانی «ابناء الرضا» ویژه نوجوانان، ادامه داد: «ابناءالرضا» شامل برگزاری جلسات قرائت قرآن قاریان نوجوان و ارائه آموزه‌های دینی با حضور کارشناس مجریان است که در دارالقران الکریم حرم رضوی برگزار می‌شود و از ابتدای امسال، ۴۰۰ محفل قرآنی ویژه نوجوانان با حضور ۹ هزار نفر برگزار شده است.

رئیس دارالقران الکریم آستان قدس رضوی همچنین با اشاره به برگزاری کارگاه هنر‌های قرآنی در ۶ ماهه نخست امسال در دارالقرآن حرم مطهر رضوی، افزود: در قالب این کارگاه، جلسات آموزشی خوشنویسی و تذهیب ویژه عموم زائران و مجاوران که همه روزه بجز جمعه‌ها صبح ساعت ۹ تا ۱۳ و بعدازظهر ساعت ۱۵ تا ۱۹ در صحن جمهوری اسلامی، دارالقرآن الکریم، اتاق ۱۴ برگزار می‌شود که از ابتدای امسال ۵۴۹ کارگاه هنر‌های قرآنی با حضور ۵ هزار و ۵۰۰ نفر برگزار شده است.

احمدی زاده با اشاره به توسعه خدمات قرآنی در بستر فضای مجازی، اضافه کرد: در پرتال آستان قدس رضوی مسابقات قرآنی دارالقران بارگذاری می‌شود. کانال «زندگی بر مدار قرآن»، پل ارتباطی مخاطبان با برنامه‌های تفسیری دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی است که در بستر شبکه ایتا به زائران خدمات می‌دهد.

دارالقرآن آستان قدس رضوی همان ساختمان قدیمی مدرسه علمیه دو درب است که در عهد تیموری توسط خواجه غیاث الدین بهادرخان با معماری پرجاذبه در سال ۸۴۶ هجری قمری بنا شده است. دارالقرآن حرم مطهر رضوی از سال ۱۳۷۹ آغاز به کار کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجتماع ۱۵ ساله عزاداران البرزی در میدان فاطمیه کرج
صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا در البرز
برگزاری جلسه شورای پدافند غيرعامل لرستان
عزاداری مردم لرستان در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
برگزاری یادواره شهدای انتظامی در سلسله
شهید گمنام ، مهمان جاودانه صدا و سیمای زنجان
تمدید مهلت انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی سال ۱۴۰۴
سفر وزیر امور خارجه به فرانسه
در روزهای آلودگی هوا مایعات زیاد مصرف کنید
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۴ آذر
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۴ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تجلیل از خانواده معظم شهدا در خرم آباد
قتل یک استاد دانشگاه به‌دست قاتلان اجاره ای در گتوند
حال و هوای این روزهای مدینه منوره
برگزاری یادواره شهدا در دورود
استمرار آلودگی هوا در سمنان
همه مراکز آموزشی لرستان در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
تکرار مواضع ممدانی ضد ترامپ بعد از دیدارش با ترامپ
تشییع پیکر‌های مطهر شهدای فاطمی در ضاحیه بیروت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
فرار رئال از شکست
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
تمامی مقاطع تحصیلی استان‌تهران بجز فیروزکوه غیرحضوری شد
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت مرتضی رضیعی
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
مدارس سراسر استان سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
مدارس سیستان بلوچستان در روز‌های پایانی هفته غیرحضوری شد
تشییع پیکر ۱۰۰ شهید گمنام دفاع مقدس در تهران
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)