• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۶۹۳۳۵
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۳
هشدار کارشناسان تغذیه

از رژیم غذایی سلبریتی‌ها تقلید نکنیم

کارشناسان تغذیه هشدار می‌دهند که الگو گرفتن از رژیم‌های غذایی مُد روز که اغلب از سوی سلبریتی‌ها ترویج می‌شود، ممکن است بیش از آنکه سودمند باشند به بدن شما آسیب برساند.

از رژیم غذایی سلبریتی‌ها تقلید نکنیم
سلبریتی‌ها در سال‌های اخیر انواع رژیم‌های غذایی عجیب و غریب را تبلیغ کرده‌اند. یکی از جدید‌ترین این رژیم‌ها که این روز‌ها میان سلبریتی‌ها محبوب شده و از سوی عموم مردم الگوبرداری می‌شود، رژیم «یک وعده غذا در طول روز است» که به اختصار Omad نامیده می‌شود.
 
طرفداران این نوع رژیم غذایی مدعی هستند که Omad به آن‌ها در مدیریت وزن و حفظ تناسب اندام کمک می‌کند.
 
در واقع، این نوع رژیم غذایی شکل افراطی‌تر سایر انواع رژیم‌های روزه‌داری (فستینگ/ fasting) ازجمله روزه‌داری متناوب (intermittent fasting) و غذاخوردن در یک بازه زمانی معین است.  
 
در مدل اول، به طور مثال، فرد تناوب ۵:۲ را رعایت می‌کند؛ به این معنی که پنج روز در هفته به شیوه معمول غذا می‌خورد و دو روز در هفته تا اندازه‌ای مجاز به خوردن است که نهایت تا ۸۰۰ کالری در روز دریافت کند.
 
در مدل دوم هم، فرد فقط در یک بازه زمانی مشخص (مثلا از ۱۰ صبح تا ۸ شب) غذا می‌خورد و ساعت‌های باقی مانده را با نوشیدنی‌های سبک سپری می‌کند؛ اما آن‌هایی که رژیم Omad را در پیش گرفته‌اند، تمام کالری روزانه را فقط و فقط در یک وعده غذایی بزرگ دریافت می‌کنند.
 
اگرچه طرفداران این رژیم می‌گویند با پیروی از Omad شاهد بهبود در بسیاری از جنبه‌های سلامتی‌شان بوده‌اند، تحقیق چندانی روی تبعات یک وعده غذا خوردن در روز انجام نشده است و اگر هم انجام شده باشد، اغلب روی حیوانات بوده است.
 
البته شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه انواع مختلف رژیم روزه‌داری ازجمله مدل تناوبی، به بهبود متابولیسم بدن مانند تنظیم قند و کلسترول و کاهش التهاب و کنترل اشتها منجر می‌شود که این به نوبه خود، کاهش خطر ابتلا به چاقی مفرط، دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی- عروقی را در پی دارد.
 
در این میان، مطالعه‌ای هم درباره تأثیر Omad روی انسان صورت گرفته است. در این مطالعه، از داوطلبان (جوان، بزرگسال و خوش بنیه) خواسته شد که در یک بازه زمانی ۱۱ روزه فقط یک وعده غذا بخورند و مقدار مشخصی کالری را بین ساعت ۱۷ تا ۱۹ دریافت کنند.  
 
نتیجه آنکه، شاهد کاهش وزن و چربی قابل توجهی در افرادی بودیم که این دوره را تکمیل کردند، حال آنکه همزمان گوشت و تراکم استخوان آن‌ها نیز کاهش یافت و این می‌تواند به نوبه خود عملکرد ماهیچه‌ها را تضعیف کند و به شکستن استخوان‌ها منجر شود.
 
نکته قابل توجه این است که آزمایش‌های انجام گرفته روی حیوانات نتایج گیج‌کننده‌ای داشته‌اند؛ چراکه به عنوان مثال، موش‌هایی که فقط یک وعده در روز مقدار مشخصی کالری دریافت کردند، در مقایسه با آن‌هایی که چند وعده غذایی داشتند، اضافه وزن گرفتند.
 
با این اوصاف، برای درک تبعات ناشی از رژیم Omad نیازمند انجام پژوهش‌های بیشتر روی گروه‌های مختلف انسانی و در بازه‌های زمانی طولانی‌تر هستیم.  
 
با این همه، برآورد‌های اولیه حاکی از آن است که یک وعده غذایی به سختی پاسخگوی نیاز‌های تغذیه‌ای افراد به ویژه انرژی، پروتئین، فیبر، ویتامین‌های کلیدی و مواد معدنی است.
 
عدم دریافت مقدار مناسب از مواد مغذی، به کاهش توده عضلانی، خطر ابتلا به یبوست و ضعف دستگاه گوارش منجر می‌شود.
 
فراموش نکنید، سلبریتی‌هایی که از رژیم غذایی Omad پیروی می‌کنند، به انواع و اقسام مکمل‌ها و مواد غذایی باکیفیت دسترسی دارند که شاید تأمین آن‌ها برای عموم مردم دشوار باشد. برای اغلب ما این نوع رژیم غذایی در درازمدت مضر است و اصلاً برای کودکان، زنان باردار یا شیرده و آن‌هایی که با اختلال‌های خوردن یا اشتها درگیر هستند، توصیه نمی‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دو زمین‌لرزه پیاپی وراوی شهرستان مهر را لرزاند
پیش بازی‌های روز دوم از هفته دهم لیگ برتر فوتبال
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
کاهش ۵۰ درصدی آب ورودی سد‌های خراسان شمالی 
آمادگی می‌تواند پایلوت طرح ملی حکمرانی داده و آموزش مدیران هوشمند باشد
مضرات نوشیدن آب سرد برای بدن
جوی پایدار در بیشتر مناطق کشور
خبرنگار صداوسیما جایگاه نخست رویداد رسانه‌ای «ن» را به‌دست آورد
امشب، آخرین مهلت ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۵
گلایه اهالی روستای طَورِه شوط از عدم تکمیل مدرسه
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (شانزدهم آبان ۱۴۰۴)
آغاز لیگ برتر بدمینتون مردان کشور با نمایش قدرت تیم‌های برتر
آغاز لیگ برتر بدمینتون بانوان کشور با گرامیداشت یاد زنده‌یاد صابر کاظمی
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)