واردات ته لنجی زنگ خطری برای صنایع نساجی
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران میگوید: وارداتی که تحت عنوان ته لنجیها انجام میشود تولیدات صنایع نساجی و پوشاک را تحت تاثیر قرار داده تا آنجا که کارخانجات با ظرفیت کم، تولید میکنند.
آقای امین مقدم در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه صنعت
خبرگزاری صدا و سیما، گفت: در زنجیره صنعت نساجی و پوشاک بیشتر کالاهایی که وارد کشور میشود، توسط کارخانجات داخلی نیز تولید میشود، به جز موارد بسیار خاص که مجبور به واردات آن هستیم. در صنعت نساجی تولیدکنندههایی مشغول به کار هستند که تولیداتشان به مراتب با کیفیتتر از محصولات وارداتی است، اما همین واردات سبب شده تا کارخانجات نساجی و پوشاک با ظرفیت کمتر فعال باشند و اشتغال این صنعت هم تحت تاثیر قرار بگیرد.
وی افزود: از آنجا که مقیاس سنجش واردات محصولات وزن است، در صنعت نساجی و پوشاک، محصولات به صورت کیلویی وارد میشود. در زنجیره این صنعت، پوشاک را در نظر بگیرید که به صورت کیلویی توسط ته لنجیها در ۳۲ گمرک کشور وارد میشود. هر لنج میتواند در سال ۲ بار کالا با وزن ۷۵ تن به کشور وارد کند که همین میزان واردات لطمهای به تولید داخلی آن محصول در کشور است.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران با اشاره به واردات پارچه توسط ته لنجیها گفت: در نظر داشته باشید اگر پارچههای کم وزن نظیر روسری، که ۱۰ مترشان یک کیلو میشود, ۳۰ هزار کیلو پارچه معادل ۳۰۰ هزار متر فقط توسط یک لنج به کشور وارد شود چه صدمه جبران ناپذیری به واحدهای تولیدی پارچه وارد میکند.
وی افزود: بر اساس بررسیهای انجام شده ته لنجیها به ازای واردات ۷۰ تن محصول به کشور, ۶۰ میلیون تومان پرداخت میکنند؛ که رقمی بسیار پایین است و دولت و بخش خصوصی را متضرر میکند.