• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۵۸۰۳۶
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۷
بین الملل » تحلیلی
برنامه توسعه سازمان ملل ؛

بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند

برنامه توسعه سازمان ملل متحد روز پنجشنبه اعلام کرد بیش از یک میلیارد نفر در جهان که نیمی از آنها را کودکان تشکیل می‌دهند، از فقر «شدید» رنج می‌برند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما  ؛ خبرگزاری فرانسه روز پنجشنبه در گزارشی از نیویورک به قلم آنا فرناندز (Ana FERNÁNDEZ) نوشت: برنامه توسعه سازمان ملل متحد روز پنجشنبه اعلام کرد بیش از یک میلیارد نفر در جهان که نیمی از آنها را کودکان تشکیل می‌دهند، از فقر «شدید» رنج می‌برند.
برنامه توسعه سازمان ملل متحد و مرکز تحقیقات ابتکاری آکسفورد درباره فقر و رشد انسان در گزارش سالانه خود به ویژه درباره میزان فقر که در کشور‌های در حال جنگ سه برابر بیشتر است، هشدار دادند. این گزارش در حالی این هشدار را می‌دهد که بعد از جنگ جهانی دوم هرگز به اندازه بحران‌های مسلحانه در سال ۲۰۲۳، بحران در جهان وجود نداشته است.
برنامه توسعه سازمان ملل و مرکز تحقیقات ابتکاری آکسفورد از سال ۲۰۱۰ شاخص جهانی فقر چند بعدی را محاسبه و داد‌های ۱۱۲ کشور را که در آنها شش میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر زندگی می‌کنند، بررسی می‌کنند.
این شاخص عواملی مانند نبود مسکن مناسب، نظام‌های بهداشتی، برق، سوخت برای پخت و پز، غذا و نظام تحصیلی را شامل می‌شود.
- «فقر چند بعدی» -
یانچون ژانگ، کارشناس ارشد آمار در برنامه توسعه سازمان ملل اعلام کرد «شاخص فقر ۲۰۲۴ (برای سال ۲۰۲۳) تصویری هشدار دهنده ترسیم می‌کند: یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون نفر از فقر چند بعدی رنج می‌برند که ۴۵۵ میلیون نفر از آنها در مناطق درگیر بحران زندگی می‌کنند. در کشور‌های درگیر جنگ میزان فقر سه برابر بیشتر از کشور‌های در حال صلح است».
این مقام سازمان ملل متحد در گفتگو با خبرگزاری فرانسه توضیح داد و در این کشور‌های درگیر بحران‌های مسلحانه «محرومیت‌هایی که مردم با آنها مواجه هستند، سه تا پنج برابر شدیدتر است» زیر «برای فقرا مبارزه برای نیاز‌های اولیه آنها بسیار سخت‌تر است».  

بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند


بر اساس شاخص فقر سازمان ملل، شاخص فقر در سال ۲۰۲۳ برای سال ۲۰۲۲ نیز یک میلیارد و یکصد میلیون نفر از شش میلیارد و یکصد میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۱۰ کشور را شامل می‌شد.
فقر شدید همچنان مناطق روستایی را بیشتر از نواحی شهری تحت تاثیر قرار می‌دهد و نزدیک به ۸۴ درصد از افراد فقیر در جهان در روستا‌ها زندگی می‌کنند.
فقیرترین افراد زیر ۱۸ سال، ۵۸۴ میلیون نفر کودکان و نوجوانان را شامل می‌دهد. نرخ فقر افراد خردسال در جهان ۲۷ و ۹ دهم درصد است در حالی که نرخ فقر افراد بزرگسال جهان ۱۳ و ۵ دهم درصد است.
اکثر قریب به اتفاق فقیرترین افراد (۸۳ و ۲ دهم درصد) در جنوب صحرای آفریقا و جنوب آسیا یعنی شبه قاره هند، پر جمعیت‌ترین منطقه جهان، زندگی می‌کنند.
-هند در راس قرار دارد-
پنج کشوری که جمعیت فقیرترین افراد در آنها بالاتر است، عبارتند از: هند با ۲۳۴ میلیون نفر (از جمعیت یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفری)، پاکستان با ۹۳ میلیون نفر (از جمعیت ۲۳۶ میلیون نفری)، اتیوپی با ۸۶ میلیون نفر (از جمعیت ۱۲۳ میلیون نفری)، نیجریه با ۷۴ میلیون نفر (از جمعیت ۲۱۸ میلیون نفری) و جمهوری دموکراتیک کنگو با ۶۶ میلیون نفر (از جمعیت ۱۰۰ میلیون نفری).
به نظر سابینا آلکیره، مدیر مرکز تحقیقات ابتکاری آکسفورد «جنگ‌ها و بحران‌های خشونت آمیز نه تنها زخم‌های عمیق و ماندگاری در زندگی مردم به جا می‌گذارند بلکه مانع از کاهش فقر نیز می‌شوند».
او به خبرگزاری فرانسه گفت «این گزارش نشان می‌دهد ۴۰ درصد از یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون نفر جمعیت فقیر در مناطق بحران زده زندگی می‌کنند (و) نرخ کلی فقر در مناطق جنگ زده سه برابر بیشتر از مناطق غیر بحرانی است (۳۴ و ۸ دهم درصد در برابر ۱۰ و ۹ دهم درصد).
سابینا آلکیره ضمن ترغیب جامعه جهانی (..) برای کاهش فقر به صفر با حمایت از صلح»، خاطر نشان کرد و «آنچه ما را دچار شک کرد شمار کسانی است که برای زندگی آبرومندانه و در عین حال با بیم از امنیت خود می‌مبارزه می‌کنند و جمعیت آنها بالغ بر ۴۵۵ میلیون نفر است».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نسل Z در کهگیلویه و بویراحمد نسل ضد آمریکا و ضد زورگویی
هفتاد سال روابط دیپلماتیک
ساماندهی بازارچه شهرک نساجی یثرب در دستور کار است
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم
کنترل نشت محدود گاز کلر در پتروشیمی اروند
رونمایی از مجسمه جدید میدان انقلاب
پویش درختکاری مقاومت و اقتدار در مدارس اردبیل برگزار شد
امریکای جنایتکار امروز برجسته‌ترین استکبار دوران است
قطعنامه ۱۳ آبان؛ از تاکید بر «عدم اعتماد مطلق» به غرب تا حل ریشه‌ای معضلات معیشتی
دستگیری سارقان حرفه‌ای در ماهشهر
تصویب قطعنامه راهپیمایی ۱۳ آبان با فریاد های الله اکبر مردم آذربایجان غربی
جنایات گسترده آمریکا علیه ملت ایران علت دشمنی مردم ایران با استکبار جهانی
تمدید فراخوان اولویت‌های پژوهشی سازمان سنجش تا پایان آبان
اعتراف سارق حرفه‌ای به ارتکاب ۱۰۰ فقره سرقت
نگاهی به برنامه‌های امروز شبکه ورزش
راهپیمایی ۱۳ آبان در دیار میرزاکوچک
راهپیمایی پرشور ۱۳ آبان در فردوس
طنین شعار «مرگ بر آمریکا» در میدان امام اصفهان
کنترل عوارض دیابت، با شناخت علائم اولیه بیماری
مهمترین عناوین روزنامه‌های جهان ۱۳ آبان ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)