هفته سرخ تالار شیشهای؛ حال بورس اورژانسی شد
نماگرهای تالار شیشهای دیروز در پایانِ هفته کاری، با وجود خبرهای مثبت مرتبط با لایحه بودجه ۱۴۰۴ در حمایت از بازار سرمایه با روند کاهشی به کار خود پایان دادند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، بازار سهام در هفتهای که گذشت، شاهد سرخپوشی نماگرهای بورسی بود بهطوریکه شاخص کل پس از ۴۸ روز معاملاتی محدوده ۲ میلیون واحد را از دست داد و با افت ۵۹/۴ درصدی همراه شد و در سطح یک میلیون و ۹۷۰ هزار واحد ایستاد. شاخص هموزن نیز کاهش ۳.۷ درصدی را ثبت کرد و در سطح ۶۵۵ هزار و ۶۳۷ واحد قرار گرفت. ارزش دلاری بازار در اثر کاهش قیمت سهام به پایینتر از محدوده ۱۱۰ میلیارد دلار رسیده درحالی که نرخ دلار در بازار آزاد روندی صعودی دارد.
دارابی کارشناساس بازار سرمایه درخصوص وضعیت شاخص کل بازار سهام در هفتهای که گذشت به
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: نماگر اصلی هماکنون به کمترین حد خود از مرداد ماه سال ۹۹ تاکنون رسیده است.
وی افزود: این امر نشان دهنده آن است که بازار در چهار سال اخیر بهطور پیوسته دچار مشکلات و موانعی همچون فاصله ارز نیما و بازار آزاد، نرخ بهره بانکی بالا و قیمت گذاری دستوری بوده است.
هفته تلخ بازار سهام با خروج پول حقیقیها رقم خورد
در هفته معاملاتی منتهی به ۲ آبان صفهای فروش در برخی از روزها سنگین بود و خروج پول علاوه بر معاملات خرد به صندوقهای با درآمد ثابت نیز سرایت کرد. ارزش معاملات خرد بهطور میانگین روزانه به حدود ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان رسید.
طاهرخانی کارشناس بازار سرمایه، خروج پول حقیقی از بازار سهام در هفتهای که گذشت را تلخ دانست و گفت: از ابتدای سال تاکنون ۲۴ هزار میلیارد تومان پول حقیقی از صندوقهای سهامی و سهام خارج شده است، از طرف دیگر در هفته معاملاتی که گذشت صندوقهایای تی اف هفته تلخی را تجربه کردند، بطوریکه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان پول از آن خارج شد.
صورتهای مالی شرکتها خود دلیل ریزش شاخص
صورتهای مالی ۶ماهه شرکتها در هفته معاملاتی منتهی به دوم آبان منتشرشد موضوعی که نه تنها به داد بازار سهام نرسید بلکه به گفته کارشناسان کارنامه سودآوری صنایع بهخصوص در برخی از صنایع بزرگ خود دلیلی برکاهش روند شاخصها شد.
میرزایی کارشناس بازار در این خصوص گفت: رشد سود آوری شرکتها در ۶ماهه نخست امسال در مقایسه با سال گذشته متناسب با تورم و انتظار فعالان بازار سرمایه نبوده و همین موضوع به کاهش شاخص کل و صفهای فروش دامن زده است.
وی ادامه داد: دولت با سیاستهای حمایتی نظیر رشد دلار نیمایی باید به کمک بازار سهام بیاید.
تنها دو صنعت سود آور شدند
اما با وجود سرخ پوشی بازار سهام در تمامی روزهای هفته صنایعی بودند که سود نصیب سهامداران خود کردند غیر از دو صنعت خدمات رفاهی و محصولات پاک کننده که سود نصیب سهامداران خود کردند تمی صنایع بورسی زیان ده بودند و در رأس آنها بازار تولید فلزات گرانبهای غیرآهنی که نماد شاخص آن فملی است، قرار داشت که منفی ۱۰ درصد زیان را نصیب سهامدارانشان کرد.
رئیس سازمان بورس سهامداران بازارسرمایه در جدیدترین اظهارنظر خود فعالان بازار سرمایه را به صبر کردن و آرامش دعوت کرده است، اما کارشناسان میگویند بازار این روزها به حمایت مالی و تزریق نقدینگی نیاز دارد تا صفهای فروش جمع شود و اعتماد به بازار سرمایه بازگردد.
گزارش از غزاله عربگل خبرنگار خبرگزاری صداوسیما