معامله بیش از ۳۰۰ کیلو وات ساعت برق سبز از ابتدای سال
مدیر عامل بورس انرژی گفت: از ابتدای سال تا اواسط شهریور بیش از ۳۰۰ کیلو وات ساعت برق سبز به ارزش هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان معامله شد.
نقوی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما در خصوص تالار معاملات برق سبز اظهار کرد: سال گذشته تالار معاملات برق سبز راه اندازی شد و نیروگاههای تجدید پذیر کشور اجازه پیدا کردند برق تولیدی خود را به صورت مستقیم به صنایع عرضه کنند. براساس آیین نامه اجرایی ماده ۱۶ قانون حمایت از تولید دانش بنیان، صنایع کشور مکلف شدند از سال ۱۴۰۲، سالی یک درصد و تا سقف ۵ درصد که هر سال یک درصد اضافه میشود، برق مورد نیاز خود را از تجدید پذیرها تامین کنند.
مدیر عامل بورس انرژی در خصوص میزان خرید برق سبز در تابستان امسال گفت: یک ویژگی دیگری هم که این تالار برق سبز دارد این است که خریداران تالار برق سبز مشمول محدودیتهای مصرف در دوران پیک مصرف نمیشدند. خوشبختانه با استقبالی که از سوی صنایع کشور در خرید برق سبز بورس انرژی بود، از ابتدای سال تا اواسط شهریور بالغ بر ۳۱۱ کیلو وات ساعت برق به ارزشی بالغ بر هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان معامله شد و بخشی از صنایع کشور که این برق را خریداری کرده بودند توانستند، مشمول محدودیتها نباشند و تولید خود را ادامه دهند.
نقوی افزود: نکته مهمی که وجود داشت این بود که، در کنار یکسری مستندات قانونی که به وزارت نیرو اجازه می داد برمبنای ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید یا ماده ۶۱ اصلاح الگوی مصرف نسبت به اعطای مجوز تاسیس نیروگاه تجدید پذیر اقدام کند و قراردادهای خرید تضمینی با این سرمایه گذاران ببندد. یک مورد جدیدی را از سال گذشته سازمان انرژیهای تجدید پذیر ایجاد کرد که سرمایه گذاران میتوانستند به صورت مستقیم تقاضای تاسیس نیروگاه تجدید پذیر را بدهند و صرفا در بورس انرژی عرضه کنند، اما تعهدی را دولت و وزارت نیرو بر عهده نمیگرفت که براساس اعلام سازمان انرژیهای تجدیدپذیر این موضوع با استقبال صنایع روبه رو شد و بالغ بر ۹ هزار مگاوات درخواست تاسیس نیروگاههای تجدید پذیر که صرفا از طریق بورس انرژی اقدام به عرضه برق میکنند را به ساتبا ارائه شد.