بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، ندیر پورجم افزود: این نمایشگاه شامل سه بخش افتتاحیه، همایش و اختتامیه است و غرفهداران از ۲۲ تا ۲۵ آبان به مدت ۴ روز پذیرای بازدیدکنندگان از نمایشگاه هستند.
وی با بیان اینکه از ۸ استان کشور در نمایشگاه بینالمللی خرما حضور دارند، اضافه کرد: افزونبر ۵۰ غرفه در زمینههای تولید محصول خرما، محصولات جانبی وصنایع بستهبندی و فرآوری در این نمایشگاه برپا میشود.
نائب رئیس اتاق بازرگانی بوشهر و رئیس انجمن خرمای استان ادامه داد: ۶۰ درصد شرکت کنندگان این نمایشگاه از استان بوشهر و ۴۰ درصد دیگر از ۷ استان از جمله خراسان رضوی، تهران، یزد، اصفهان و فارس است.
وی با اشاره به اینکه استان بوشهر سومین استان کشور در زمینه بیشترین سطح زیر کشت نخیلات خرما است، عنوان کرد: به لحاظ بهرهبرداری نیز به طور متغیر درجایگاه سوم و چهارم قرار داریم.
پورجم بیان داشت: چندین رقم مختلف محصول خرما داریم که از این ارقام ۴ رقم تجاری هستند که از همه مهمتر برای ما در استان بوشهر خرمای کبکاب است که از دیرباز مورد استقبال بسیاری از مصرف کنندگان در کشور و در سطح بینالمللی بوده است.
وی افزود: از نظر مصرف خرمای کبکاب نیز بعد از خرمای مضافتی در جایگاه دوم کشور قرار دارد و در عرصه بازارهای بین المللی، کشورهای ISI، کشورهای حوزه خلیج فارس، شماری از کشورهای آفریقایی و برخی کشورهای اروپایی بازار هدف این محصول هستند.
رئیس انجمن خرمای استان بوشهر گفت: با توجه به تغییر ذائقه مصرف کنندگان، بازارهای نیز هدف تغییر کرده و به دنبال ایجاد بازارهای جدید هستیم که یکی از اهداف برگزاری نمایشگاه نیز ارتباط مستقیم میان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان است تا موجب توسعه این بازارها شویم.
وی با بیان اینکه در زمینه بستهبندی خرما و صنایع فرآوری استان بوشهر حرکتی روبه جلو، اما کند داشته است، اظهار داشت: درچندسال اخیر اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده، اما باید بستهبندیهای مناسب با محصول را در استان ایجاد کنیم که نیازمند بروزرسانی و نوسازی صنایع و تامین مالی است.
نائب رئیس اتاق بازرگانی بوشهر بیان کرد: در تامین منابع مالی با ضعف مواجهایم که اشکال کار در بانکهای استان است که با وجود منابع خوبی که وجود دارد این کالای خاص مورد بی توجهی قرار دارد و آنطور که باید در این زمینه سرمایهگذاری نمیکنند و اگر این روند ادامه یابد از دیگر رقبا عقب میمانیم.