• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۳۷۱۹۹
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۸
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه

ایران رئیس گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر سازمان ملل شد

به دنبال توافق اجماعی کشور‌های آسیا و اقیانوسیه، جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس این گروه در شورای حقوق بشر سازمان ملل انتخاب شد.

ایران رئیس گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر سازمان ملل شد

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، گروه آسیا و اقیانوسیه بزرگترین گروه در شورای حقوق بشر محسوب می‌شود و جمهوری اسلامی ایران مسئولیت هماهنگ سازی و هدایت فعالیت‌های گروه را در همه نشست‌های شورای حقوق بشر و نیز فعالیت‌های مربوط به دفتر کمیسر عالی حقوق بشر برعهده خواهد داشت.

ریاست جمهوری اسلامی ایران بر گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر، از هفته جاری شروع شده است و علی بحرینی سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد دفتر سازمان ملل متحد در ژنو، مسئولیت ریاست بر گروه تا پایان سال ۲۰۲۵ را بر عهده خواهد داشت.

لازم به ذکر است که در سال گذشته نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در ژنو، ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در سازمان بین المللی کار و سازمان مالکیت معنوی را بر عهده داشته و رویکرد سازنده و اجماع ساز کشورمان، زمینه ساز اقبال کشور‌های آسیایی به ریاست ایران بر این گروه در شورای حقوق بشر شده است.

تاکید نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران بر ضرورت توجه جامعه بین‌المللی به خلع سلاح کشور‌های دارنده تسلیحات هسته‌ای و تقویت صلح و امنیت بین‌المللی، در نشست کنفرانس خلع سلاح در ژنو

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در ژنو، روز سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ طی سخنرانی در نشست کنفرانس خلع سلاح با ابراز نگرانی از اینکه همزمان با آغاز نشست سال ۲۰۲۵ کنفرانس خلع سلاح؛ رقابت تسلیحاتی بی‌سابقه‌ای به ویژه در زمینه سلاح‌های هسته‌ای، لفاظی‌ها و تهدید‌ها برای استفاده از این سلاح‌ها همچنان ادامه دارد، اظهار داشت میزان قابل توجهی از منابعی که می‌توانست به توسعه‌های اجتماعی و اقتصادی و ایجاد صلح و امنیت پایدار در جهان اختصاص یابد، صرف نگهداری، تولید و نوسازی سلاح‌های هسته‌ای و جنگ افروزی شده است.

علی بحرینی افزود متأسفانه کشور‌های دارنده تسلیحات هسته‌ای نه تنها به تعهدات خود در قبال خلع سلاح هسته‌ای طبق معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) عمل نکرده‌اند، بلکه به دنبال تجدید و نوسازی زرادخانه‌های هسته‌ای خود نیز هستند. تقریباً ۳۸۸۰ کلاهک هسته‌ای فعال و حدود ۱۲۰۰۰ کلاهک هسته‌ای در کل در جهان وجود دارد و کشور‌های دارای سلاح هسته‌ای به ویژه کشور‌های عضو ناتو، با نقض تعهدات الزام‌آور قانونی ذیل معاهده ان‌پی‌تی و توافقات صورت‌گرفته در کنفرانس‌های بازنگری آن، همچنان متکی بر تسلیحات هسته‌ای هستند.

نماینده کشورمان در ادامه با اشاره به اینکه وجود سلاح‌های هسته‌ای زنگ خطری برای یک جنگ هسته‌ای و تهدیدی برای حیات و امنیت بشر است، خلع سلاح هسته‌ای را برای تقویت صلح و امنیت بین‌المللی ضروری دانست.

وی تاکید کرد تا زمانی که تسلیحات هسته‌ای وجود دارند، امکان بهره برداری از این نوع تسلیحات هم همچنان ادامه خواهد داشت. بنابراین، خلع سلاح هسته‌ای باید به عنوان اولویت اصلی جامعه بین المللی در حوزه خلع سلاح باقی بماند و پایبندی به تعهدات برای دستیابی به جهانی عاری از سلاح‌های هسته‌ای، به ویژه در کنفرانس خلع سلاح، مورد حمایت و اجماع نظر قرار گیرد.

سفیر ایران تصریح نمود که تاکنون خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته‌ای و سایر سلاح‌های کشتار جمعی به دلیل فعالیت‌های هسته‌ای غیرقانونی و زرادخانه‌های تسلیحات هسته‌ای رژیم اسرائیل محقق نشده است. این رژیم در نتیجه تداوم در اختیار داشتن تسلیحات هسته‌ای و سایر سلاح‌های کشتار جمعی و خودداری از قرار دادن فعالیت‌های هسته‌ای غیرصلح‌آمیز خود تحت نظارت‌های پادمانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مهمترین مانع تحقق چنین منطقه‌ای در خاورمیانه است.

بحرینی اظهار داشت: ایران از جامعه بین‌المللی می‌خواهد که اسرائیل را وادار کنند که به عنوان یک عضو غیرهسته‌ای به معاهده ان‌پی‌تی بپیوندد، تمام سلاح‌های هسته‌ای خود را به طور غیرقابل بازگشت امحا کند و کلیه تأسیسات و فعالیت‌های هسته‌ای خود را تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دهد.

نشست سال ۲۰۲۵ کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل متحد به عنوان تنها نهاد مذاکراتی چندجانبه در زمینه خلع سلاح از روز ۲۱ ژانویه آغاز شد و تا ماه سپتامبر ادامه خواهد داشت. این نهاد، وظیفه مذاکره و انعقاد توافقات بین‌المللی در حوزه خلع سلاح و کنترل تسلیحات از جمله خلع سلاح هسته‌ای را دنبال می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک در دانشگاه ملی مهارت
تشکیل هیات‌های صلح مددکاری در کلانتری‌های خوزستان
مهاباد نائب قهرمان مسابقات استانی کیک بوکسینگ
اعلام اسامی داوران هفته دهم لیگ برتر فوتبال
علم بدون اخلاق و شفقت به کمال نمی‌رسد
ایران در کنار زلزله زدگان شمال افغانستان
دستگیری پنج سارق در بخش ایلخچی اسکو
حمایت مجلس از پیشنهاد وزارت کار برای عرضه کالا با نرخ ثابت در کالابرگ
معرفی دستاورد‌های انقلاب به جوانان در قالب راهیان پیشرفت در خوزستان
خروش مردم ولایتمدار سراسر استان اردبیل علیه استکبار جهانی
دستگیری عامل چاقو کشی در میامی
۳ تن از کارکنان شهرداری دورود و یک عضو شورای شهر دستگیر شدند
برپایی میز خدمت معدنکاری در سمنان
قدردانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از مردم استان
روحیه جهادی و مردمی بسیج ستون استوار امنیت و پیشرفت کشور
اهدای ۱۵ سری جهیزیه به زوج‌های جوان قزوینی 
اهدای ۵۰ واحد خون در شهرستان قیروکارزین
برنامه‌های ویژه هفته مازندران با محوریت گردشگری پایدار و حفظ محیط‌زیست
اجلاسیه مجمع شهر‌های تاریخی، فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های یزد
برگزاری رزمایش اورژانس به مناسبت هفته‌ی پدافند غیر عامل در همدان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
درگذشت پزشک گچسارانی
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
کشت موز در اراضی جنوب سیستان و بلوچستان
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
واکنش عراقچی به تمجید برنده جایزه صلح نوبل از جنایتکاران
گوترش: جنگ سودان از کنترل خارج شده است
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سپاهان در ثانیه های پایانی از شکست فرار کرد
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۱۳
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)