پخش زنده
امروز: -
محسن کاظمی (نویسنده کتاب عزت شاهی) جزییات حضور راوی کتابش بعد از پیروزی انقلاب در دادگاه شکنجه گران ساواک را شرح داد.
محقق تاریخ انقلاب در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: آقای عزت شاهی گرچه در دادگاهها حضور پیدا میکند، اما حضور ایشان، در پی کمک به این انسانهاست. چون اعتقاد دارند شاید بتوان یکی از این هارا به راه آورد و مجددا به زندگی برگرداند.
وی گفت: آقای عزت شاهی از هیچ کدام از شکنجه گران و بازجویان خود شکایتی نکرد، اما در دادگاه حاضر شد که ببیند کدام یک از آنها قابلیت توبه و بازگشت دارند که این موضوع از آزادمنشی ایشان حکایت میکند.
آقای کاظمی گفت: عزت شاهی واقعا یک فردخود ساخته و محکم است که به سبب نوع زیستی که داشته، انسانی دیگر از او پدید آمده که میتواند برای انسان شناسها قابل مطالعه باشد.
محقق تاریخ انقلاب گفت: این افراد همچنین میتوانند مطالعه کنند و ببینند چگونه فردی که از یک خانواده بسیار مستضعف برمی خیزد سر از راه مبارزه در میآورد و چطور وارد مسیر مبارزه میشود.
وی افزود: این موضوع خیلی مهم است که این انسان چگونه میتواند روی پیرامون خودش اینقدر تاثیر بگذارد. چرا که بسیاری از افراد در اطراف آقای عزت شاهی تحت تاثیر او بودهاند.
آقای کاظمی در خصوص کتاب خاطرات عزت شاهی گفت: این اثر به خودی خود یک تاریخ است که شما میتوانید با مطالعه آن تاریخ همه سازمانها و گروهها و افراد را مطالعه کنید.
محقق تاریخ انقلاب گفت: این کتاب از نظر روان شناسی و مردم شناسی کتاب در خور توجهی است چرا که ما را با جزییات عصر پهلوی یعنی عصری که از آن فاصله گرفتهایم بیشتر آشنا میکند.
وی در خصوص وجه مشترک دو مبارز عصر انقلاب، عزت شاهی و احمد احمد گفت: این دو شخصیت هر دو خاستگاههای مذهبی داشتند و در کوران مبارزه و زیر شکنجه، از نماز و روزه و عبادتهای خود دست نمیکشیدند.
کتاب «خاطرات عزت شاهی» در سال ۱۳۸۵ برای نخستین بار در انتشارات سوره مهر منتشر شد و هم اکنون به چاپ بیست و پنجم رسیده است.