پخش زنده
امروز: -
حفر چاه های غیر مجاز با کاهش سطح آبهای زیرزمینی، قنات های شهرستان گناباد را در معرض تهدید قرار داده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: خشکسالی و لایروبی نشدن قناتها در بازه های زمانی مشخص استفاده از این منابع آبی را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.
اسماعیل قربانی افزود: جلوگیری از حفر چاههای عمیق و نیمه عمیق در شعاع تاثیر قناتها و یا در مجاورت آنها، تغذیه مصنوعی آب های زیرزمینی در بالادست قنات ها، ذخیره آب قنات ها در مخازن ذخیره آب در فصولی که آبیاری انجام نمی گیرد و ترغیب و ترویج کشاورزان نسبت به حفظ و نگهداری از این منابع آبی و تعیین اعتبارات لازم از راهکارهای بهبود عملکرد آنها است.
وی ادامه داد: سیلاب های مخرب و فرسایش خاک یکی از تهدیدهای جدی برای قنات های مناطق خشک و نیمه خشک کشور است که هنگام جاری شدن سیل یا روان آب های ناشی از بارندگی به خاطر دخالت انسان در طبیعت، دچار خسارت می شوند.
قربانی خاطر نشان کرد: ایجاد خاکریز در اطراف قنات ها، طوقه چینی میله های چاه ها و غیره برای جلوگیری از ورود سیلاب بسیار ضروری است.
وی ادامه داد: لایروبی ۸۰ رشته قنات در شهرستان گناباد در حال انجام است.
قربانی اجرای طرحهای بهینه منابع آبی را اولویت مدیریت جهاد کشاورزی گناباد برشمرد و گفت: ۳۸ پروژه مرمت و بازسازی قنوات با اشتغالزایی (مستقیم و غیر مستقیم) ۱۱۷ نفر با اعتباری افزون بر ۸۶ میلیارد و ۷۱۰ میلیون ریال امسال در این شهرستان به بهره برداری رسید.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد افزود: از مجموع ۲۵ هزار هکتار مزارع کشاورزی شهرستان گناباد سیستم آبیاری تحت فشار در بیش از ۱۴ هزار هکتار و یا ۵۶ درصد این مزارع در حال اجرا است.