آشنایی مهندسان ساختمان میبدی با مبحث آئین نامه ۲۸۰۰ زلزله ایران
۴۰ نفر از مهندسان عضو دفتر نظام مهندسی ساختمان شهرستان میبد با شرکت در دوره آموزشی، با پیوست ششم مبحث آئین نامه ۲۸۰۰ زلزله ایران آشنا شدند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، مهندس محمد حسین صباغی با بیان اینکه نحوه مهار دیوارهای غیر باربر و سازه در مبحث ۲۸۰۰ زلزله ایران طراحی و پیش بینی شده است گفت: این دوره با همکاری نظام مهندسی و بنیاد مسکن و با توجه به حجم زیاد پروژه مسکن و پروژههای بتنی و اسکلت فلزی که در شهرستان میبد درحال اجراست، برگزارشد.
صباغی افزود: توسعه ساخت و ساز، افزایش جمعیت درکشور و صنعتی شدن استان و مهاجرت زیاد نیروی کار باعث شده است که ما حجم بسیار بالایی از ساخت و ساز را دراستان شاهد باشیم، بنابراین لازم است برای جلوگیری از خسارتهای ناشی از حوادث در آینده، طراحی و نظارت و اجرا را ازسوی مهندسان در این پروژه به کار گیریم تا درحوادث آینده و زلزلههای بزرگ، شهر ایمن و استانی کارآمد داشته باشیم.
وی با اشاره به قرارگرفتن کشورمان در پهنه زلزله افزود: در طول سالهای گذشته سیستم سازهای درکشور در بین مهندسان جا افتاده و به همین خاطر در زلزلههای اخیر چندان شاهد تخریب سازهای نبودیم؛ اما جدا شدن دیوارهای تیغه و نماها و اجزا درسازه، خسارتهایی را به بار آورده است.
رئیس نظام مهندسی ساختمان میبد گفت: یک ساختمان استاندارد باید مطابق با آئین نامه و کاربری تعریف شده طراحی، دارای ضوابط آتش نشانی، مبحث انرژی و آسانسور استاندارد بوده و و در دورههای متناوب مورد بازدید قرارگیرند.
رئیس نظام مهندسی ساختمان میبد ساخت و ساز غیر مجاز و بدون پروانه را یکی از آسیبها در صنعت ساخت و ساز عنوان کرد و گفت: ساخت و سازهای بدون پروانه باعث ش میشود؛ مالکان از تجربه و تخصص مشاوران و مهندسان بی بهره بوده و با صرفه جویی در مصالح و عدم توجه به مقررات ملی در طولانی مدت حتی بدون زلزله و حوادث، باعث شکست سازه و پایین آمدن بازدهی انرژی درساختمانها شوند.
صباغی با اشاره به بحث ناترازی انرژی هم گفت: در این راستا بازنگریهای روی مبحث ۱۹ انجام شده که مهندسان میتوانند دانش خود را دراختیار مردم قرار دهند تا ما حداقل مصرف انرژی را درساختمانها داشته باشیم و ساختمانهایی با مصرف انرژی پایین و رده انرژی بالا را تجربه کنیم.
خانم قوچانی مسئول آموزش سازمان نظام مهندسی ساختمان استان، هدف از برگزاری دورههای آموزشی برای مهندسین را ارتقای سطح دانش مهندسان دانست و گفت: این دورههای مهارتی با توجه به نیاز مهندسان تدوین میشود و تاکنون این دورهها را براساس نیاز مهندسان هر شهرستان در ۵ شهرستان استان یزد برگزار کردهایم.
قوچانی افزود: در شهرستان میبد هم دوره آموزشی درخصوص وال پست و وادارهای عمودی و افقی بود که براساس نیازمندی و آسیب شناسی که سازمان درساخت و سازهای سطح استان یزد صورت گرفت و اشکالات رایج و متداول را بیرون آورده و براساس آن برنامه ریزی کرده است این دوره را برگزار کردیم.