پخش زنده
امروز: -
محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خوزستان در دوره آموزشی مبانی گردشگری و بومگردی در رامهرمز، بر نقش اقامتگاههای بومگردی در حفظ محیط طبیعی، احیای فرهنگ بومی و توسعه جوامع محلی تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، صدیقه یوسف نعنایی محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خوزستان در حاشیه برگزاری دوره آموزشی «مبانی گردشگری و بومگردی» در شهرستان رامهرمز گفت: توسعه اقامتگاههای بومگردی یکی از مؤثرترین ابزارها برای تحقق حفظ محیط طبیعی و احیای فرهنگ بومی ست.
وی افزود: اقامتگاههای بومگردی نه تنها اصول اکوتوریسم را رعایت میکنند، بلکه نقش مهمی در توسعه جوامع محلی و مشارکت آنان در صنعت گردشگری ایفا میکنند.
محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خوزستان، آموزش جوامع محلی را گام مؤثر و مهمی در جهت آگاهیبخشی به جامعه محلی و تشویق آنان به استفاده از ظرفیتهای طبیعی و فرهنگی منطقه برای توسعه پایدار و بهبود شرایط زندگی عنوان کرد و گفت: شرکتکنندگان در این دوره با مفاهیم پایه گردشگری، بومگردی و نقش آن در حفظ محیط زیست و فرهنگ بومی آشنا شدند.
وی با اشاره به ظرفیتهای شهرستان رامهرمز بیان کرد: با توجه به پتانسیلهای بالای منطقه، توسعه گردشگری پایدار میتواند به بهبود معیشت مردم، کاهش مهاجرت و حفظ میراث فرهنگی و طبیعی کمک شایانی کند.
یوسف نعنایی در این دوره بر ظرفیتهای متنوع منطقه از جمله آداب و رسوم، مسکن، پوشاک، صنایع دستی، موسیقی، ادبیات عامیانه، غذاهای محلی، شیوههای معیشت، بازیها، رقصها، فرهنگ کوچنشینی، فعالیتهای دامداری، تولیدات لبنی، محصولات کشاورزی، منابع آبی و روحیه میهماننوازی، تنوع بالای گونههای گیاهی و جانوری، زمینشناسی متنوع و اکوسیستمهای آبی و جاذبههای تاریخی و طبیعی شهرستان منطقه نیز اشاره کرد.
رامهرمز یکی از شهرهای تاریخی استان خوزستان در ۷۵ کیلومتری مرکز استان، اهواز قراردارد؛ این شهرستان قدمتی کهن دارد و در دوره ساسانیان از اهمیت ویژهای برخوردار بوده است. این شهر که در گذشته با نام «سامگان» شناخته میشد، به واسطه موقعیت جغرافیایی خود، یکی از مراکز مهم کشاورزی و دامداری در منطقه محسوب میشود.
رامهرمز دارای جاذبههای تاریخی و طبیعی متعددی مانند آتشکدههای باستانی، چشمههای آبگرم و تپههای باستانی است که نشاندهنده پیشینه غنی فرهنگی آن هستند؛ همچنین، این شهر به واسطه تولید محصولات کشاورزی مانند خرما و مرکبات، نقش مهمی در اقتصاد محلی ایفا میکند.