حفظ و ایجاد ۱۸ هزار شغل در استان البرز با ورود دستگاه قضا
رئیس کل دادگستری البرز گفت: امسال ۱۸ هزار شغل با ورود دستگاه قضایی در استان البرز حفظ و ایجاد شد.
به
گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز،
حسین فاضلی هریکندی گفت: در نتیجه حمایتهای قضایی انجام شده در ۱۱ ماهه امسال از تعطیلی ۶۳ واحد تولیدی جلوگیری و به استمرار اشتغال برای ۱۳ هزار و ۶۸۳ نفر کمک و زمینه اشتغال جدید برای چهار هزار و ۷۴۹ نفر فراهم شده است.
وی با بیان اینکه با تلاش انجام شده در دبیرخانه ستاد پیگیری اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی استان البرز تعداد ۴۸۴ ملاقات با فعالان اقتصادی و تولید کنندگان انجام شده است، افزود: در این ملاقاتها تلاش شده با ارائه ارشادات حقوقی و قضایی، دعوت به صلح و سازش یا استمهال، پیگیری مشکلات تعدادی از واحدها از دستگاههای اجرایی و نظارتی و بانکها، کمکهای لازم انجام شود که در نتیجه منجر به بازدید از ۵۴ واحد تولیدی، درمانی و کشاورزی و در ۱۵۷ مورد نیز با تشکیل پرونده در دبیرخانه اقدام به شناسایی و رفع مشکلات شده است.
فاضلی هریکندی درباره استیفای حقوق دولتی در بخش معادن استان اظهار کرد: استیفای حقوق دولتی در سال جاری ۱۷۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و از عدد ۲۴۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ به ۴۳۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۳ رسیده است.
وی با اشاره به اینکه در زمان حاضر از تعداد ۱۴۵ معدن دارای مجوز، حدود ۹۶ معدن فعال در استان البرز فعالیت دارند اضافه کرد: از مجموع ۱۴۵ معدن استان، ۱۶ معدن فعال در حوزه غیر از شن و ماسه، ۳۸ معدن فعال در حوزه شن و ماسه، ۴۱ معدن نیمه فعال در حوزه شن و ماسه و ۳۸ معدن غیر فعال وجود دارند.
فاضلی هریکندی اقدامات صورت گرفته در راستای احیای معادن و جهش تولید را حائز اهمیت دانست و افزود: میزان ظرفیت متصور این معادن برای اشتغال یک هزار و هفت نفر و میزان استخراج اسمی ذخایر معادن استان ۱۷ میلیون تن است.
وی گفت: بر اساس شاخصهای ایمنی معادن، از ۹۷ معدن استان تنها یک معدن در شهرستان ساوجبلاغ ناایمن است و موضوع ایمنی معادن باید مورد توجه جدی مسوولان و دستگاههای متولی در این حوزه از جمله صمت و کار و امور اجتماعی باشد و ایمنی معادن باید به صورت جدی مورد پیگیری قرار گیرد.
رییس کل دادگستری استان البرز برنامه ریزی الگوی کشت را یک نظام برنامه ریزی برای تحقق آمایش سرزمین در بخش کشاورزی دانست و افزود: برنامه الگوی کشت بر اساس اطلاعات اقلیم، خاک، نیازها و محدودیتهای گیاهی، فراهمی آب و اقتصاد تولید الگوی کشت ملی شکل میگیرد و بر اساس آن سیاستگذاریهای بخش کشاورزی و مدیریت منابع آن انجام میشود.
فاضلی هریکندی با بیان اینکه اجرای یک الگوی کشت مناسب میتواند در تحقق شعار سال و همچنین تأمین امنیت غذایی کشور بسیار مؤثر باشد، گفت: از ۳۸ هزار و ۳۱۸ هکتار که در سال ۱۴۰۲ به سازمان جهاد کشاورزی استان برای اجرای برنامه الگوی کشت ابلاغ شده است، در ۳۳ هزار و ۳۴۵ هکتار یعنی معادل ۸۷ درصد از سطوح ابلاغ شده الگوی کشت پیاده سازی شده است.
رییس ستاد پیگیری اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی استان البرز با بیان اینکه ۶۴ درصد از پتانسیل آب استان در بخش کشاورزی صرف میشود، گفت: مصرف آب استان در سال بیش از یک میلیارد متر مکعب است که ۳۱۴ میلیون مترمکعب آب شرب، ۵۰ میلیون متر مکعب در صنعت و ۶۴۵ میلیون متر مکعب در کشاورزی مصرف میشود.
فاضلی هریکندی بر استفاده از فناوریهای نوین در آبیاری اراضی کشاورزی و صنعت تاکید کرد و افزود: با اقداماتی از قبیل توسعه روشهای نوین آبیاری، توسعه روشهای آبیاری کم فشار، تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی، انتقال آب با لوله، احداث و تکمیل کانالهای آب رسانی از هدررفت ۱۴۶ میلیون مترمکعب آب در استان جلوگیری شده است.
رییس کل دادگستری استان البرز در ادامه با توجه به وجود برخی انتقادات درباره نحوه اعطای تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی، کشاورزی و خدماتی، خطاب به بانکهای عامل گفت: سازمان بازرسی وظایفی در خصوص نظارت بر بانکها دارد و بانکها باید نظارت سازمان بازرسی در راستای بررسی تسهیلات و سود بانکی و مسائل مختلف را بپذیرند.