• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۶۴۴۰۴
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۲
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه

همایش ملی فناوری در برنامه هفتم پیشرفت برگزار شد

همایش ملی فناوری در برنامه هفتم پیشرفت با حضور معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه، و معاون پژوهشی وزارت علوم و جمعی از روسای دانشگاهها برگزار شد.

همایش ملی فناوری در برنامه هفتم پیشرفت برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، معاون وزیر علوم در همایش ملی علم و فناوری در برنامه هفتم پیشرفت گفت: اگر سهم‌ بودجه در حوزه علم و فناوری را به هشت میلیارد دلار برسانیم، بسیاری از اهداف در برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت محقق خواهد شد.
صالحی گفت: رئیس جمهور این روزها بر حل مسائل توسط دانشگاه‌ها تاکید دارد و ما هم در تلاش هستیم این امر محقق شود.
وی در خصوص تولیدات علمی کشور در جهان گفت: چاپ ۷۸ هزار مقاله علمی و کسب رتبه ۱۶ در جهان، وضعیت علمی ایران در جهان است و اینها همه بیانگر برون‌داد وزارت علوم است.
همایش ملی فناوری در برنامه هفتم پیشرفت برگزار شد

معاون پژوهشی وزیر علوم با بیان اینکه تجزیه و تحلیل برنامه ششم توسعه نشان می‌دهد ۸۰ درصد موضوعات در آن برون‌داد و پیامد داشته است، افزود: در بسیاری از موضوعات مثل سهم دانشجویان خارجی در این برنامه، دستیابی در سطح بالایی انجام شده است و گاهی بیش از ۱۰۰ درصد از اهداف محقق شده است.
وی تاکید کرد: علی‌رغم محدودیت‌های مالی و تحریم در برنامه ششم توسعه، در آموزش عالی اهداف محقق شده است.
صالحی گفت: اولویت دستورات وزیر علوم پس از انتصاب، تدوین برنامه‌های عملیاتی وزارت علوم برای برنامه هفتم توسعه بود که این موارد تهیه شده و وظایف تمامی معاونت‌ها تعیین شده است و وزارت علوم بر اساس تجارب گذشته و مسیر پیش رو در مسیر تحقق برنامه هفتم توسعه گام برمی‌دارد.
وی با طرح این سوال که چطور می‌توان در وضعیت فعلی اتفاقاتی را رقم زد، افزود: پیوستگی نظام نوآوری همیشه مورد تاکید من بوده است و این تصور که بدون وجود تحقیقات بنیادی به فناوری برسیم، کاملا اشتباه است و در واقع باید بگویم پیوستگی در نظام نوآوری و تبدیل علم به ثروت ضروری است.
معاون وزیر علوم گفت: مطالبه تقویت همکاری صنعت و دانشگاه همواره مطرح است، در برنامه هفتم توسعه نگاه ما از دو سال قبل به این موضوعات بوده است و برخی از اقدامات انجام‌شده در این زمینه تقدیر از پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها است.
وی با بیان اینکه قانون جهش تولید دانش‌بنیان مشوق مالیاتی را برای جهش تولید در نظر دارد ، گفت: در برخی دانشگاه‌ها قراردادها بین داشگاه و صنعت تا ۲۰ برابر رشد داشته و این نتیجه اطلاع‌رسانی است و ۱۱۵۰۰ قرارداد به ارزش ۷۱۹۱ میلیارد تومان را در سال جاری داشتیم و قطعا این رقم سال آینده جهش خوبی خواهد داشت.
معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: تحقق رتبه ۱۴ در تولید علم جهانی تنها وظیفه وزارت علوم نیست و باید دستگاه‌ها و نهادهای ذیربط کمک کنند
وی با اشاره به اینکه ۱۶۰۰ مجله مورد تایید در وزارت علوم وجود دارد، افزود: وزارت علوم اقدام به نمایه‌سازی مجلات کرده و در طول سه سال گذشته ۲۰۳ مجله در اسکوپوس نمایه‌سازی شد در حالی که در ۲۵ سال گذشته، تعداد کل مجلات نمایه‌سازی شده ۱۰۱ مجله بود و در همین راستا در سه سال گذشته ۱۰۰ کارگاه آموزشی برگزار کردیم و سیاست‌های تشویقی و ترغیبی را به کار بستیم تا مجلات نمایه‌سازی‌شده افزایش یابد.
صالحی گفت: مجموع بودجه ریالی و دلاری وزارت علوم، یک میلیارد دلار بود و این بودجه برای فعالیت ۱۲۹ دانشگاه و 59 پارک و ۲۸ پژوهشگاه است.
وی اظهار داشت: در سال ۱۴۰۲ در کل حوزه علم و فناوری، ۲.۵ میلیارد دلار هزینه شده است و اگر سهم‌ بودجه را به هشت میلیارد دلار برسانیم بسیاری از اهداف محقق خواهد شد.
وی افزود: بررسی‌های ما نشان می‌دهد هر جایی که مدیر توانمند و قابلی، منصوب و زمان لازم در اختیار آنها قرار داده شد شاهد موفقیت‌هایی بودیم و باید بگوییم تداوم مدیریت مقتدر در حوزه آموزش عالی، خروجی‌های خوبی داشت.

همایش ملی فناوری در برنامه هفتم پیشرفت برگزار شد
تاکید رئیس سازمان برنامه بر آمایش جدی دانشگاه‌ها
رئیس سازمان برنامه و بودجه در این مراسم با اشاره به فعالیت بیش از دو هزار و ۲۰۰ مرکز دانشگاهی در کشور، تاکید کرد: چنانچه وزارت علوم با همکاری سازمان برنامه و بودجه، آمایش دانشگاهی را شروع نکند، اقیانوسی خواهیم داشت که از آن نهنگ بیرون نمی‌آید و ماهی بزرگی صید نمی‌شود.
پورمحمدی گفت: طبق آمار در کشور ایران، دو هزار و ۲۲۷ دانشگاه وجود دارد ترکیه کمتر از ۱۰ درصد ما دانشگاه دارد و عربستان ۶۸ دانشگاه دارد.
وی تاکید کرد: باید صرف هزینه‌های فراوان برای هر موقعیتی را کنار بگذاریم و منابع محدود را برای بهترین موقعیت‌ها و موارد دارای مزیت‌ و استراتژیک صرف کنیم.
پورمحمدی گفت: آنچه دغدغه سازمان برنامه و بودجه است و باید با جدیت دنبال کنیم بحث آموزش دانش‌هایی است که مراکز رسمی بین‌المللی دارند جایگاه ایران از لحاظ تولید علم در جهان ۲۲۴ و رتبه ۱۶ علمی در جهان و در خاورمیانه جایگاه دوم داریم که می‌توانیم به آن افتخار کنیم .
رئیس سازمان برنامه بودجه و بودجه گفت: استادان دانشگاه در فرهنگ دینی ما جایگاه بالایی دارند و این افراد نباید دغدغه معیشت داشته باشند و این به گردن ما سازمان برنامه است تا کلاف سردرگم قوانین که به نحوی دست و پای ما را بسته است، به این صورت که حقوق استاد دانشگاه را به حقوق معلم وصل کرده و حقوق معلم و استاد دانشگاه بازنشسته را به معلم وصل کرده و اگر بخواهیم بخشی را تغییر بدهیم تمام نظام پرداخت دچار اختلال می‌شود و این ضعفی است که در سازمان برنامه و بودجه وجود دارد و در سالیان مختلف علیرغم تلاش‌های زیاد، ولی متاسفانه همین کلاف به هم پیچیده، حل نشده است.
وی افزود: مورد دیگر دانشجویان ما هستند و دانشجو باید در یک محیط آرام تحصیل کنند و امکان دسترسی به دانش و علم روز دنیا داشته باشد و در این زمینه ایراد جدی داریم و این برعهده سازمان برنامه است تا بخش‌هایی که نیاز به آموزش است را با جدیت دنبال کند و هزینه مورد نیاز را پرداخت کند.
پورمحمدی تاکید کرد: علیرغم همه محدودیت‌ها باید بتوانیم مشکل معیشت اساتید را حل و فصل کنیم و همه باید کمک کنند فضای آرام و امیدبخش برای دانشجو فراهم شود.
وی گفت: است اگرچه نرخ بیکاری حدود ۷ درصد کاهش یافته است ولی متاسفانه نرخ بیکاری جوانان بالای ۲۰ درصد است همچنین نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان نیز بالاست و این جریان در واقع خروج نخبگان از کشور را رقم می‌زند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: بایستی هر مسئله‌ای را به یک دانشگاه واگذار کنیم و دانشگاه‌ها نباید موازی کاری کنند زیرا کارهای تکراری موجب هدررفت منابع می‌شود.
وی گفت: دانشگاه‌ها تلاش می‌کنند به صنعت وصل شوند اما این این کار به راحتی محقق نمی‌شود زیرا بروکراسی پیچیده‌ای وجود دارد و مانع ایجاد می‌کند و در شرایط موجود دانشگاه به سازمان برنامه وصل می‌شود در حالیکه باید تولید علم در دانشگاه و مصرفش در سازمان برنامه و بودجه باشد.
پورمحمدی با بیان اینکه هر مسئله‌ای که در کشور وجود دارد متناظرش یک کارشناس سازمان برنامه است، افزود: باید دست صنعت و دست دانشگاه را به هم بدهیم.

لازمه اجرای برنامه هفتم توسعه هماهنگی و اراده جمعی برای اجرای آن است
رئیس موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور و دبیر همایش نیز در این مراسم گفت: موضوع برنامه‌های توسعه همواره با نقدهای بسیاری همراه بوده است، پس از انقلاب برنامه‌های توسعه در هر دوره نقاط تمرکز ویژه‌ای داشت. برنامه اول و دوم به بازسازی و جبران کمبودهایی همچون آموزش عالی توجه داشت سپس توجه به پژوهش مورد تاکید قرار گرفت و مرجعیت علمی به عنوان سنگ‌بنای افق چشم‌انداز در برنامه‌های چهارم، پنجم و ششم مورد توجه بوده است.
قاضی‌ نوری بیان کرد: در برنامه هفتم توسعه، هدف‌گذاری‌هایی در زمینه پژوهش و فناوری انجام شد و سیاستگذاران متوجه شدند اگر هماهنگی و اراده‌ای برای اجرای این موارد نباشد احکام بر روی برگه خواهد ماند.
وی گفت: این همایش به منظور ارائه راهکارهایی برای اجرای برنامه هفتم توسعه توسط صاحبنظران تدارک یافته است و از آذرماه فراخوان برای ارائه مقاله به همایش اعلام و ۲۴ مقاله دریافت شد.
دبیر همایش گفت: برای حل مسائل نظام علم و فناوری، بایستی کلان مسأله‌های این نظام شناسایی شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان ثبت‌ نام پزشکان و پرستاران برای خدمت در اربعین حسینی
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
کمبود پایگاه اورژانس در طالقان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
برخورد قوه قضاییه با افرادی که بدون مستندات اظهار نظر کنند
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)