• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۶۷۲۱۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۰
بین الملل » آمریکا

آشکار شدن حقانیت تحلیل رهبر انقلاب درباره آینده اوکراین

رهبر انقلاب سه سال پیش فرمودند: «پشتیبانی قدرت‌های غربی از کشور‌ها و دولت‌هایی که دست‌نشانده آنها هستند، یک سراب است» و امروز حقانیت این بیانات رهبر انقلاب بیش از پیش آشکار شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در بیانات رهبر معظم انقلاب در دهم اسفند سال ۱۴۰۰ آمده است: «پشتیبانی قدرت‌های غربی از کشور‌ها و دولت‌هایی که دست‌نشانده آنها هستند، یک سراب است، واقعیّت ندارد؛ این را همه‌ی دولت‌ها بدانند.»

امروز دقیقا سه سال از آن روز گذشته است. در نخستین روز‌های جنگ اوکراین، رهبر معظم انقلاب اسلامی با تحلیلی راهبردی به ریشه‌های این بحران پرداختند و تأکید کردند که اوکراین قربانی سیاست بحران‌سازی آمریکا شده است.

ایشان دخالت آمریکا در امور داخلی اوکراین، حمایت از کودتا‌های مخملی و اجتماعات رنگی را از عوامل اصلی این بحران دانستند. رهبر انقلاب همچنین هشدار دادند که پشت تمامی جنگ‌افروزی‌ها، قدرت‌های بزرگ و نیرو‌های شریر بین‌المللی قرار دارند که برای تأمین منافع خود در نقاط مختلف جهان، آتش جنگ را شعله‌ور می‌کنند.

تحقیر زلنسکی توسط ترامپ؛ نماد رویکرد ابزارگرایانه غرب

تحقیر زلنسکی توسط دونالد ترامپ نمونه‌ای از این رویکرد ابزارگرایانه غرب در قبال دولت‌های وابسته است. در جریان نخستین دیدار زلنسکی و ترامپ در کاخ سفید، ترامپ نه‌تنها از امضای توافق اقتصادی مهم با اوکراین امتناع کرد، بلکه با لحنی تهدیدآمیز به زلنسکی گفت: «شما در آستانه جنگ جهانی سوم هستید و باید از ما تشکر کنید.»

همچنین، ترامپ در بیانیه‌ای رسمی پس از این دیدار اعلام کرد که «معامله قطع شده است، زیرا زلنسکی برای صلح آماده نیست و آمریکا احمق نخواهد شد.» این برخورد تحقیرآمیز نشان داد که حتی رئیس‌جمهور یک کشور متحد آمریکا نیز در صورت عدم تبعیت کامل از سیاست‌های واشنگتن، جایگاهی نخواهد داشت.

بحران فرسایشی اوکراین و سوءاستفاده آمریکا

با گذشت زمان، حقانیت این تحلیل رهبر انقلاب بیش از پیش آشکار شده است. حمایت بی‌قیدوشرط آمریکا و ناتو از اوکراین نه‌تنها این کشور را از بحران نجات نداده، بلکه آن را به میدان جنگی فرسایشی تبدیل کرده است. آمریکا، به‌عنوان بزرگ‌ترین تأمین‌کننده تسلیحات برای کی‌یف، بیشترین سود را از این جنگ می‌برد، درحالی‌که مردم اوکراین با بحران‌های اقتصادی، اجتماعی و امنیتی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

رفتار ابزاری غرب با زلنسکی در همین حال، رفتار کشور‌های غربی و به‌ویژه دولت آمریکا با زلنسکی نشان داد که حمایت آنها مقطعی و بر اساس منافع خودشان است.

گزارش‌های اخیر حاکی از آن است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، در دیدار با زلنسکی نه‌تنها از او برای صلح با روسیه فشار آورده بلکه توافق معدنی میان دو کشور را نیز به دلیل مشاجره با زلنسکی لغو کرده است. این موضع‌گیری بار دیگر نشان داد که نگاه غرب به دولت‌های وابسته، ابزاری و غیرقابل‌اعتماد است.

اهمیت پشتوانه مردمی در بقای دولت‌ها

رهبر انقلاب اسلامی همچنین بر این نکته تأکید کردند که اگر مردم یک کشور پشتوانه دولت خود نباشند، آن دولت در برابر بحران‌ها سقوط خواهد کرد. تجربه جنگ اوکراین این واقعیت را نیز تأیید کرد؛ چراکه زلنسکی نتوانست حمایت مردمی کافی برای تقابل با روسیه جذب کند و بخش‌های مختلف کشور با بحران‌های متعدد مواجه شد. این وضعیت، شباهت زیادی به اتفاقات رخ‌داده در عراقِ دوران صدام دارد که مردم حاضر به دفاع از حکومت وابسته به آمریکا نشدند.

اثبات درستی تحلیل رهبر انقلاب

همه این شواهد نشان می‌دهد که تحلیل رهبر انقلاب درباره بحران اوکراین، از همان ابتدا مبتنی بر درک عمیق از معادلات قدرت جهانی بوده است. کشور‌های غربی به‌جای کمک واقعی به ملت‌ها، از آنها به‌عنوان ابزاری برای پیشبرد منافع خود استفاده می‌کنند و در لحظه حساس، آنها را تنها می‌گذارند. تجربه افغانستان، اوکراین و حتی رفتار اخیر ترامپ با زلنسکی، گواهی دیگر بر این واقعیت است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
امید زلنسکی به قول های بی پشتوانه و فریب اروپایی های بدتر از آمریکاست. باید تا دیر نشده با روسیه وارد گفتگو شود.
نظر شما
آخرین اخبار
صدور و دریافت شناسنامه نوزادان به صورت غیر حضوری در چهارمحال و بختیاری
بررسی طرح پشتیبانی و رفع موانع کشاورزی در هیئت نظارت مجمع
عیادت رئیس دانشگاه تبریز از دانشجوی مصدوم این دانشگاه
شورای عالی راهبردی بستری برای همدلی و توسعه استان قزوین
واکاوی ابعاد سیاسی، حقوقی و رسانه‌ای پدیده تروریسم در شیراز
سرپرست فدراسیون ورزش‌های ناشنوایان منصوب شد
درگذشت پدر شهید کورش کلاه کج در رامهرمز
خوشایندسازی محیط خدمتی با جدیت دنبال می‌شود
کشف و پلمب یک واحد تولیدی غیرمجاز کره در قم
برگزاری کلاس عملی و آموزشی کاشت گیاهان مرتعی و دارویی در خرم آباد
آغاز سرشماری کل و بز در استان زنجان
اصلاح حکمرانی آب با اولویت مصرف در دستور کار مجلس و دولت
آغاز مرحله استانی جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در آذربایجان شرقی
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
اخبار البرز در یک نگاه در روز دوم دی
افزایش حجم مبادلات تجاری ایران و قزاقستان در دستور کار
کشف قرص‌های غیرمجاز در تالش
کشف و ضبط ۹۰ کیسه آرد یارانه‌ای قاچاق در مهاباد
پیروزی صدرنشینان در هفته یازدهم لیگ برتر بسکتبال بانوان
اختصاص ۵۰۰ میلیون دلار برای واردات ماشین آلات صنعت نساجی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
مدارس ابتدایی استان تهران جز فیروزکوه و رباط کریم مجازی شد
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۶ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)