پخش زنده
امروز: -
مدیرکل سامانه املاک و اسکان کشور، از جزیرهای عمل کردن برخی از دستگاهها در تکمیل سامانه املاک و اسکان انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما حسین عبداللهی در گفتوگو با رادیو اقتصاد گفت: سامانه ملی املاک و اسکان کشور یکی از پروژههای کلیدی دولت هوشمند با هدف ایجاد شفافیت اطلاعاتی و شناسایی دقیق محل سکونت و تعداد املاک افراد در سراسر کشور است.
وی گفت: به واسطه این سامانه، اقامتگاه اصلی افراد، تعداد املاک خالی و خانوارهایی که در یک ملک سکونت دارند، شناسایی میشوند تا بتوان تسهیلات حمایتی را به صورت هدفمند به آنها اختصاص داد.
وی با اشاره به اینکه همه شهروندان ایرانی ملزم به ثبت اطلاعات خود در این سامانه هستندافزود: متاسفانه تاکنون دادههای جامع و دقیقی درباره املاک، مستاجران و مالکین در کشور وجود نداشته و همین موضوع موجب شده سیاستگذاریها با چالش مواجه شود.
آقای عبداللهی در خصوص الزامات قانونی تکمیل سامانه املاک و اسکان هم گفت: بر اساس تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم، وزارت راه و شهرسازی موظف به راهاندازی این سامانه است.
وی با اشاره به اینکه این قانون در سال ۱۳۹۴ تصویب و در سال ۱۳۹۹ تکمیل شد و خوداظهاری و بهروزرسانی اطلاعات توسط مردم نیز به آن افزوده شد گفت: در اردیبهشت ۱۴۰۳ نیز قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجارهبها به تصویب رسید که بر همکاری همه دستگاههای اجرایی برای تکمیل این سامانه تأکید دارد. اکنون ارائه بسیاری از خدمات بانکی و دولتی منوط به ثبت اطلاعات در این سامانه شده است.
مدیر کل سامانه املاک و اسکان در پاسخ به دغدغههای امنیت اطلاعات، مردم در این سامانه هم گفت: اطلاعات ثبتشده در سامانه املاک و اسکان کاملاً محرمانه است و تدابیر امنیتی ویژهای برای حفاظت از دادهها و سرورها در نظر گرفته شده تا هیچ گونه افشای اطلاعاتی رخ ندهد.
عبداللهی درباره اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی و تأثیر سامانه بر شفافیت بازار مسکن گفت: این سامانه نقش مهمی در شناسایی املاک و شفافیت مالکیت و وضعیت مستاجران دارد و میتواند به واقعی شدن قیمتها و کنترل بازار مسکن کمک کند.
وی در پایان با اشاره به چالشهای همکاری دستگاهها افزود: متأسفانه برخی دستگاهها به صورت جزیرهای عمل میکنند و هنوز همکاری کامل برای تکمیل سامانه املاک و اسکان شکل نگرفته است. مجلس و نهادهای نظارتی نیز پیگیر این موضوع هستند تا هرچه سریعتر این مشکل برطرف شود. در حال حاضر بانک مرکزی همکاری مناسبی داشته، اما برخی دستگاهها مانند بیمه مرکزی هنوز خدمات خود را به طور کامل به سامانه متصل نکردهاند.