• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۰۲۴۹۹
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۱
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
وزیربهداشت اعلام کرد؛

سهم سلامت از تولید ناخالص ملی نزدیک به ۶ درصد است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سهم سلامت از تولید ناخالص ملی در بودجه ۱۴۰۴ رشد قابل توجهی داشته و این عدد به نزدیک ۶ درصد رسیده است.

سهم سلامت از تولید ناخالص ملی نزدیک به ۶ درصد است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا ظفرقندی عصر روز شنبه در مراسم بزرگداشت روز ملی آزمایشگاه و علوم آزمایشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه این روزها، روز‌های ویژه‌ای برای بازبینی و برنامه ریزی برای آینده است افزود: بررسی‌ها و بازبینی‌ها موجب می‌شود در آینده مسیر بهتری را طی کنیم.

وی با اشاره به خدمات علوم آزمایشگاهی کشور گفت: نقطه اوج این خدمات دوره کرونا بود، در آن زمان اگر جامعه آزمایشگاهی درخشش و ایثارگری نداشت، شاید شرایط بسیار بدتر می‌شد، نقش موثر و واکنش سریع که آن زمان ایجاد شد نشانه بزرگی و تاثیر کار آزمایشگاهیان بود.

وی با بیان اینکه کلمه پاراکلینیک را خیلی نمی‌پسندم و جامعه آزمایشگاهی را از زنجیر محکم تیم ملی سلامت می‌دانم، تاکید کرد: در این تیم نقش آزمایشگاه نقش اصلی است و فرعی نیست و روندی است که در درمان به آن نیاز داریم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه مقاومت مولکولی عارضه جدی است که درمان کشور را تحت تاثیر قرار داده، گفت: در درمان با این روند که بسیاری از آنتی بیوتیک‌ها دیگر اثر ندارند مواجه هستیم در اینجا نقش جامعه آزمایشگاهی می‌تواند بسیار پررنگ باشد اینکه نگرشی داشته باشند تا روش‌های درمانی بهبود یابد.

ظفرقندی خاطر نشان کرد: یک رکن اصلی از زنجیره سلامت جامعه آزمایشگا‌های کشور است بنابراین طبیعی است که نیاز‌ها و مشکلات آنها شناسایی و مرتفع شود.

وی با تاکید بر اینکه در قانون برنامه، سهم سلامت در تولید ناخالص ملی پیش بینی شده است افزود: در چند سال گذشته این عدد شیب نزولی داشت و به ۳.۹ درصد رسید در حالیکه در قانون برنامه هفتم این عدد باید به ۷ درصد برسد.

وی افزود: در بودجه ۱۴۰۴ این سهم رشد قابل توجهی داشت و نزدیک به ۶ درصد رسیده است که نشان می‌دهد می‌توانیم نفسی بکشیم.

وی با بیان اینکه تیم ملی سلامت داریم و در این تیم ملی هر کسی جایگاهی دارد و نقش مهمی ایفا می‌کند و کسی نمی‌تواند بگوید یک نقش مهم‌تر از دیگری است، افزود: اگر دستیاران و پزشکان جوان، داروسازان، دندانپزشکان و جامعه ۵۰ هزار نفری آزمایشگاهی، به آینده احساس امید داشته باشند قطعا این تیم خوب حرکت خواهد کرد.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه اصطلاحاتی در حوزه سلامت کشور در حال انجام است، گفت: امیدوارم این اصلاحات کلان در مجموعه نظام سلامت کشور خوب انجام شود و هرکسی نقش خود را درست ایفا کند.

وی گفت: در نظام سلامت کشور تغییراتی در حال انجام است از جمله این تغییرات که در قانون هم برای ۱۴۰۴ پیش بینی شده، اجرای طرح پزشکی خانواده است.

ظفرقندی با اشاره به پزشکی خانواده و نظام ارجاع اظهار کرد: جایگاه آزمایشگاه در پزشکی خانواده باید تعریف شود و پیشنهاد من این است که انجمن‌های آزمایشگاهی نقش جایگاه خود را در پازل بزرگ پزشکی خانواده تعریف کنند.

وی افزود: آزمایشگاه‌ها از یک طرف با مردم و از طرف دیگر با بیمه سر و کار دارند و باید پیگیری کنیم که دریافت مطالبات آزمایشگاه‌ها از بیمه‌ها تسریع شود، اگر انجام نشود تهیه کیت‌ها و کار اقتصادی آنان دچار مشکل می‌شود.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: امیدوارم بتوانیم این مشکلات را برای سال ۱۴۰۴ کاهش دهیم و جامعه آزمایشگاهی نقش خود را به عنوان یک یار مهم و اثر گذار از تیم ملی سلامت ایفا کند.

وی تاکید کرد: ارز ترجیحی همچنان مانند قبل است، اما پایه آن فرق دارد و قطعا آزمایشگاه‌ها از این ارز برخوردار هستند.

به گفته وی تلاش ما این است که شرایط معیشتی همکاران دانشجوی دکتری و اساتید بهبود یابد.

ظفرقندی با اشاره مذاکرات پیش رو اظهار کرد: امیدواریم مسیری که با تمهید و تدبیر بزرگان ایجاد شده، مذاکراتی برای صلح و آرامش برای کشور برقرار و مشکلاتی که وجود دارد مرتفع شود.

وی با اشاره به همت، تلاش و پایمردی مردم بزرگ ایران گفت: هرآنچه حاصل شود در سایه تلاش و همت مردم ایران است.

نظام آزمایشگاهی بحث حقوقی دارد

در پایان مراسم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جمع خبرنگاران گفت: یکی از نکات مهم نقش آزمایشگاه در زنجیره سلامت است که نقشی بسیار مهم در پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌ها است.

وی با بیان اینکه باید این جایگاه به خوبی درک و ارزش گذاری شود، افزود: کاری که امسال پیگیری می‌کنیم این است که نقش آزمایشگاه‌ها و پرسنل علوم آزمایشگاهی که حدود ۵۰ هزار نفر هستند را در پزشکی خانواده و نظام ارجاع در جایگاه درستی قرار دهیم، هم بتوانیم هزینه‌های مربوطه را تامین و هم بتوانیم کیت‌های آزمایشگاهی را تهیه کنیم.

وی افزود: در هر صورت امیدوارم که با کمک آزمایشگاهیان بتوانیم کار بزرگ نظام سلامت که پزشک خانواده است را به خوبی جلو ببریم.

ظفرقندی ادامه داد: نظام آزمایشگاهی یک بحث حقوقی دارد، باید پیگیری شود و نتیجه این بحث حقوقی به سازمان نظام پزشکی منتقل شود و سپس شورای عالی نظام پزشکی برای آن تصمیم می‌گیرد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در بحث اقتصاد علوم آزمایشگاهی چند مساله داریم، گفت: یکی اینکه بتوانیم لوازم و تجهیزات و کیت‌های مربوطه را به خوبی تهیه کنیم که در حال حاضر در این خصوص سازماندهی خوبی انجام شده است، دیگر اینکه نظام آزمایشگاهی در سال ۱۴۰۴ هم از ارز ترجیحی استفاده می‌کند و این نکته به مردم کمک می‌کند و موضوع دیگر اینکه بیمه‌ها پوشش خوبی بدهند.

ظفرقندی افزود: مسأله دیگر این است که حق فنی برای نظام آزمایشگاهی در تعرفه ۱۴۰۴ افزایش قابل ملاحظه‌ای یافته که با این چرخش اقتصادی، قطعا در زمینه گردش کار در علوم آزمایشگاهی سال خوبی خواهد بود.

وزیر بهداشت تأکید کرد: باید ترمیمی برای حقوق و معیشت مجموعه رشته‌های علوم پایه، علوم آزمایشگاهی و همچنین سایر رشته‌ها انجام شود که با سازمان برنامه و بودجه جلسات و مکاتباتی داشته‌ایم و در دولت هم مطرح کردیم و امیدواریم مانند کاری که برای بقیه اقشار انجام دادیم در این حوزه نیز به نتیجه برسیم و شرایط زندگی آنها بهتر شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت ، شهر بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
تأکید رئیس جمهور بر اهمیت مسئولیت‌پذیری و اصلاح رفتار مدیریتی
یک طلا، دو نقره و یک برنز در کوراش به ایران رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
ساپینتو: از تساوی ناامید هستم؛ کارمان به اما و اگر کشیده
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)