پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب استان همدان گفت: با تخصیص سالانه ۱۴ میلیون مترمکعب پساب تصفیهخانه شهر همدان به نیروگاه شهید مفتح، همهی نیاز این نیروگاه به آب برای تامین برق از پساب استفاده میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، فرهاد بختیاریفر با اشاره به سال ۱۴۰۱ و روزهایی که تأمین آب شرب همدان تیتر اخبار بود، گفت: اگرچه اکنون مشکل آب شرب همدان رفع شده، اما امسال به علت گرمای زودهنگام هوا، مصرف آب در اوایل خرداد به ۲ هزار و ۱۵۰ لیتر در ثانیه رسید، در حالی که سال گذشته این رقم در اواخر تیرماه ثبت شده بود.
وی افزود: سد اکباتان که در کنار سد تالوار و منابع آب زیرزمینی، نیاز استان همدان را تامین میکند، امسال با ۹۰ میلیون مترمکعب پرشدگی، ۳۰ میلیون مترمکعب از سال گذشته ذخیره آب کمتری دارد.
مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب استان همدان بیان کرد: طبق آمار شرکت مدیریت منابع آب ایران، ۱۸ میلیون هکتار از وسعت کشور به علت اضافه برداشتها دچار فرونشست شده است.
بختیاریفر تصریح کرد: شرایط آبی استان همدان به گونهای است که اگرچه درحال حاضر مشکلی در تامین آب شرب استان وجود ندارد، اما با کشت محصولات کشاورزی مانند سیبزمینی، توسعه صنایع فولاد و پتروشیمی و افزایش مصرف سالانه، منابع فعلی پاسخگوی آینده نیست.
وی ادامه داد: یکی از بهترین راهکارها برای حفظ سفرههای زیرزمینی و ادامه فعالیت صنایع، استفاده از پساب تصفیهشده است.
مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب استان همدان گفت: تصفیهخانه شهر همدان سالانه ۱۵ میلیون مترمکعب فاضلاب را تصفیه کرده و آن را به صنایع و آبخوان تزریق میکند.
بختیاریفر افزود: از سال ۱۳۹۵ سالانه حدود ۱۴ میلیون مترمکعب از پساب تصفیهخانه شهر همدان به نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی شهید مفتح منتقل میشود، این اقدام موجب شد چاههای عمیقی که تا قبل از سال ۱۳۹۵ از آن برای تولید برق استفاده میشد و دچار افت سطح آب شده بودند، بسته شوند.
وی ادامه داد: هماکنون تمام برق نیروگاه شهید مفتح با استفاده از پساب تولید میشود.
مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب استان همدان گفت: با اینکه تصفیه فاضلاب از تصفیه آب شرب هزینهبرتر است و قیمت فروش پساب نیز گرانتر میشود، اما این موضوع برای نیروگاه مفتح صدق نمیکند.
بختیاریفر تصریح کرد: هزینه تولید هر مترمکعب پساب در این تصفیهخانه ۴۰ هزار تومان است، اما هرمترمکعب آن کمتر از ۱۰ هزار تومان به نیروگاه شهید مفتح فروخته میشود و این نیروگاه حدود ۹۰ میلیارد تومان به تصفیهخانه فاضلاب شهر همدان بدهکار است، اما به علت تامین برق پایدار، انتقال پساب ادامه دارد.
همچنین علیرضا آهوخش، معاون بهرهبرداری و توسعه شرکت آبوفاضلاب استان همدان درباره تخصیص پساب تصفیهخانه شهر همدان به دیگر صنایع گفت: علاوه بر نیروگاه شهید مفتح، سالانه یک میلیون مترمکعب پساب به شهرک صنعتی ویان و ۶۳۰ هزار مترمکعب به صنایع پتروشیمی هگمتانه تخصیص داده میشود، همچنین برخی از شرکتهایی که هنوز خط انتقال ندارند، پساب تصفیهخانه را با تانکر به مجموعه خود منتقل میکنند.
به گفته وی، باقیمانده پساب برای تأمین آبخوان به رودخانه تزریق میشود.
آهوخش بیان کرد: استان همدان در بهرهبرداری از تصفیهخانههای فاضلاب کشور رتبه سوم را دارد.
معاون بهرهبرداری و توسعه شرکت آبوفاضلاب اعلام کرد: تصفیهخانه فاضلاب همدان برای تصفیه ۲۲۰ هزار مترمکعب در روز طراحی شده بود تا آب مورد نیاز یک میلیون نفر را تأمین کند که اکنون دو مدول با ظرفیت تصفیه ۱۱۰ هزار مترمکعب برای ۵۰۰ هزار نفر به بهرهبرداری رسیده است.
معاون بهرهبرداری و توسعه شرکت آبوفاضلاب استان همدان گفت: ظرفیت فعلی برای تأمین نیاز شهر همدان کافی است و دو مدول دیگر هنوز به بهرهبرداری نرسیدهاند.