• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۳۰۵۹
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۲
اقتصادی » آب وانرژی

آغاز ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در دانشگاه‌های مشهد

در نشست ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر استان استان خراسان رضوی به ریاست استاندار، تفاهم‌نامه احداث نیروگاه‌های خورشیدی با ۱۲ دانشگاه مشهد به امضا رسید.

آغاز اجرای نیروگاه‌های خورشیدی در دانشگاه‌های شهرستان مشهد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر استان خراسان رضوی به ریاست غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی و با حضور اعضای این ستاد در محل استانداری برگزار شد.

در این نشست، گزارش‌های مفصلی از اقدامات انجام‌شده و پیشرفت‌های فیزیکی طرح‌های نیروگاه‌های تجدیدپذیر ارائه شد و تفاهم‌نامه‌ای میان دانشگاه‌های صنعتی و علوم پزشکی استان با استانداری به امضا رسید.

عبدالوحید مهدوی نیا مدیرعامل شرکت توزیع برق مشهد و عضو ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر استان در این نشست به تشریح اقدامات این شرکت در چارچوب ۱۴ مگاپروژه وزارت نیرو پرداخت و اظهار داشت: چشم‌انداز ما برای شهرستان‌های مشهد، طرقبه و شاندیز، دستیابی به ظرفیت تولید ۲۷۲ مگاوات انرژی خورشیدی تا پایان سال ۱۴۰۶ است. این یک هدف بزرگ و نیازمند همگرایی تمام دستگاه‌هاست.

وی با اشاره به تکلیف قانونی دستگاه‌های اجرایی برای تأمین برق از منابع انرژی تجدید پذیر، افزود: بر اساس ابلاغیه شرکت توانیر، همه ادارات و سازمان‌های مشمول ماده ۵ قانون خدمات کشوری موظف به تأمین حداقل ۲۰ درصد از برق مصرفی خود از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر هستند. در حوزه مشهد، ۶۵ دستگاه اجرایی مشمول این قانون شناسایی شده‌اند که برای تحقق این امر، نیازمند احداث ۳۹ مگاوات نیروگاه خورشیدی جدید هستیم.

مدیرعامل توزیع برق مشهد افزود: تاکنون تنها ۱.۸ مگاوات از این ظرفیت محقق شده و برای تأمین ۳۸ مگاوات باقیمانده، به فضایی معادل ۵۸ هکتار زمین نیاز داریم که تحقق آن مستلزم نگاه ویژه و حمایت همه‌جانبه مسوولان استانی است.

مهدوی نیا همچنین با هشدار نسبت به شدت مصرف انرژی در کشور که دو برابر میانگین جهانی است، بر لزوم مدیریت مصرف و بهینه‌سازی انرژی به‌عنوان یک اولویت ملی تأکید کرد.

در بخش دیگری از این نشست، مدیر دفتر بازار برق توزیع برق مشهد جزئیات تفاهم‌نامه با دانشگاه‌ها را تشریح کرد.

محمدرضا هدایتی‌زاده در این باره گفت: این تفاهم‌نامه یک مدل همکاری برد-برد برای دولت، دانشگاه و صنعت برق است. شرکت توزیع برق مشهد به عنوان مسوول کمیته اداری، خانگی و تجاری استان و با حمایت استاندار و هماهنگی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، تخصیص تجهیزات یک نیروگاه ۳ مگاواتی به هر یک از ۱۲ دانشگاه استان را تسهیل کرده است.

وی تصریح کرد: در مقابل، هر دانشگاه متعهد شده که زمینی به مساحت ۴.۵ هکتار را برای احداث نیروگاه اختصاص دهد. با توجه به اینکه بخشی از تجهیزات این نیروگاه‌ها توسط دولت وارد کشور شده، عملیات اجرایی این طرح ۳۶ مگاواتی به‌زودی توسط پیمانکاران ذی‌صلاح آغاز خواهد شد تا شاهد به ثمر نشستن این حرکت بزرگ علمی و صنعتی در استان باشیم.

وی در پایان گفت: از مجموع ظرفیت ۳۶ مگاواتی این تفاهم‌نامه، ۹ مگاوات آن در حوزه خدماتی شرکت توزیع نیروی برق مشهد قرار می‌گیرد که نقش به‌سزایی در پایداری شبکه و تحقق اهداف زیست‌محیطی کلان‌شهر مشهد خواهد داشت.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تمام شهر پرشده از بوی محرم و عطر عاشورا
تعویض پرچم گنبد حرم حضرت معصومه(س) همزمان با آغاز ماه عزای حسینی(ع)
شمیم عطر سیب در پاساژ مهستان
تشییع پیکر شهدای حملات رژیم صهیونیستی به تهران - ۲
بازگشایی آسمان سیستان و بلوچستان
خرید تضمینی ۸۵۰۰ تن گندم در آذربایجان شرقی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۶ تیر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۶ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
اجرای طرح آرامش در تبریز 
پخت نذری‌ در ماه محرم، سنت دیرینه گلستانی ها
مراسم بزرگداشت شهدای هفتم تیر و شهدای جنگ ۱۲ روزه
مراسم تشییع و خاکسپاری شهید مدافع وطن فراجا در تبریز
برپایی مراسم آئینی و سنتی طشت گذاری در مسجد الغدیر کیش
نـظـام سـیـاسـى اسلام بر پایه ولایت استوار است
شیخ نعیم قاسم: ایران پیروز جنگ ۱۲ روزه بود
تاکید رئیس جمهور بر بهره‌گیری از ظرفیت فعالان اجتماعی
سمنان گرم تر می شود
اجرای طرح بصیرت عاشورایی در ۴۰ بقعه شاخص کهگیلویه و بویراحمد
تشییع پیکر تعدادی از شهدای حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی به البرز
نمایشگاه عکس اقتدار ملی در کوهدشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
رژیم صهیونی زیر ضربات جمهوری اسلامی تقریباً از پا درآمد
قالیباف: آژانس بین‌المللی اتمی اندک اعتبار خود را نیز حراج کرد
دیدار رئیس جمهور با فرماندهان و جمعی از کارکنان فراجا
اعتراض ایران به تفسیر آمریکا از ماده ۵۱ منشور سازمان ملل
خدمات درمانی مجروحان حملات رژیم صهیونی رایگان است
خودداری هند از امضای بیانیه سازمان شانگهای
موشک های هیولایی ایران علیه اسرائیل
اسماعیل نژاد امتیازآورترین بازیکن دیدار ایران با صربستان
۶ شهید جنگ اخیر در قبله تهران تشییع می‌شوند
جمعه،آخرین فرصت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش
ثبت‌نام خسارت‌دیدگان حملات اخیر در تهران آغاز شد
بازداشت جاسوس در متروی تهران
افزایش بی سابقه بازگشت مهاجران افغان از ایران
مراسم روز ملی صنعت و معدن به زمان دیگری موکول شد
تأکید پزشکیان بر بررسی اخبار تعرض پهپاد‌های رژیم صهیونی
پیام مشتریان بانک سپه؛ رمز کارت مجددا ارسال شود  (۲۶۴ نظر)
حمله به سه سایت هسته ای ایران  (۳ نظر)
تحمیل آتش بس به دشمن صهیونی، با عملیات «بشارت فتح»  (۳ نظر)
طرح الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس تصویب شد  (۳ نظر)
واکنش آمریکایی‌ها به ادعای ترامپ برای حمله به ایران  (۳ نظر)
۳۰۰۰ میلیارد تومان برای طرح کالابرگ شارژ شد  (۲ نظر)
شنبه، تشییع فرماندهان شهید تجاوز وحشیانه اسرائیل  (۲ نظر)
ایران تمام گزینه‌ها را برای دفاع از خود محفوظ می‌دارد  (۲ نظر)
طرح استیضاح رئیس جمهور طرفدار اسرائیل در آرژانتین  (۲ نظر)
مشاجره ترامپ و نتانیاهو  (۲ نظر)
تأیید تهاجم دشمنان ایران اسلامی به سایت‌های هسته‌ای ایران  (۱ نظر)
مجید مسیبی جاسوس رژیم صهیونیستی اعدام شد  (۱ نظر)
آمریکا و اسرائیل مجبور به پذیرش شکست شدند  (۱ نظر)
طرح تعلیق همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام وصول شد  (۱ نظر)
دلجویی رئیس جمهور از دولت و ملت قطر  (۱ نظر)