• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۴۴۶۸
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۰
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

موفقیت پژوهشگران در دستیابی به اختصاصی‌ترین رادیو دارو‌های سرطان

فناوران یک شرکت دانش بنیان موفق شدند، با تولید ماده مؤثره ریزمولکول پیچیده پلیمری، به عنوان یکی از اختصاصی‌ترین رادیودارو‌های تشخیصی غدد لنفاوی، ایران را به دومین کشور صاحب این نوع فناوری پیشرفته تشخیص سرطان تبدیل کردند.

دستیابی فناوران کشور به یکی از اختصاصی‌ترین رادیو دارو‌های سرطان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش بنیان به پایه ماکرومولکول پیچیده پلیمری به دانش فنی ساخت نانو دارویی دست یافتند که علاوه بر تشخیص دقیق قادر به درمان طیف وسیعی از سرطان‌ها است.

 با تولید نانوداروی پیشرفته «تیلمانوسپت»، ایران به جمع کشور‌های پیشرو در فناوری تشخیص سرطان پیوسته است. این رادیودارو نه‌تنها دقت تشخیص سرطان را افزایش می‌دهد، بلکه می‌تواند هزینه‌های تشخیص را نیز کاهش دهد.با این دستاورد، حدود ۹۰درصد بیماران با سرطان‌های مختلف در ایران، می‌توانند به روشی ارزان‌تر و دقیق‌تر برای تشخیص و درمان دسترسی داشته باشند.

فناوران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با تولید ماده مؤثره رادیوداروی تشخیصی تکنسیوم، ایران را به دومین کشور صاحب این نوع فناوری پیشرفته تشخیص سرطان تبدیل کردند. این محصول که با نام تیلمانوسپت شناخته می‌شود، گامی بزرگ در حوزه تشخیص و درمان سرطان محسوب می‌شود و می‌تواند تحولی بزرگ در کاهش هزینه‌های تشخیص سرطان ایجاد کند.

یکی از اصلی‌ترین مسیر‌های گسترش سرطان (متاستاز)، انتقال سلول‌های سرطانی از طریق سیستم لنفاوی است. در سرطان‌هایی مانند پستان، ریه و دستگاه تناسلی، تشخیص دقیق میزان درگیری غدد لنفاوی برای جراحان حیاتی است. اگر جراحان نتوانند به‌موقع غدد لنفاوی درگیر را شناسایی کنند، مجبور به خارج کردن بخش‌های بزرگی از سیستم لنفاوی می‌شوند. این عمل نه‌تنها عوارض جانبی زیادی برای بیماران به همراه دارد، بلکه می‌تواند سیستم ایمنی و گردش خون آنها را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.

رادیوداروی تیلمانوسپت به عنوان یکی از اختصاصی‌ترین رادیودارو‌های تشخیصی غدد لنفاوی، این مشکل را حل کرده است. با تزریق این رادیودارو و انجام اسکن، جراحان می‌توانند موقعیت و میزان دقیق گره‌های لنفاوی آلوده به سرطان را شناسایی کنند. این فناوری دقت تشخیص را افزایش می‌دهد و از جراحی‌های غیرضروری و عوارض ناشی از آن جلوگیری می‌کند.

تولید این رادیوداروی پیشرفته از سال ۲۰۱۳ در انحصار آمریکا بود، اما با تلاش متخصصان ایرانــی، دانش فنی تولید آن به‌صورت کاملا بومی به دست آمده است. این محصول پس از گذراندن موفقیت‌آمیز مراحل پیش‌بالینی، وارد فاز بالینی شده است.

تیلمانوسپت یک ماکرومولکول پیچیده پلیمری است که علاوه بر قابلیت حمل رادیوایزوتوپ تشخیصی تکنسیوم، می‌تواند به گیرنده‌های سطح سلول‌های سرطانی متصل شود. این ویژگی باعث می‌شود که این دارو بتواند با دقت بالا سلول‌های سرطانی را شناسایی کند.

یکی از مهم‌ترین مزایای تولید این رادیودارو در ایران، کاهش چشمگیر هزینه‌های تشخیص است. هزینه نقشه‌برداری سیستم لنفاوی با استفاده از تیلمانوسپت در ایران به یک‌دهم قیمت‌های جهانی کاهش یافته است. این کاهش هزینه نه‌تنها دسترسی بیماران به این فناوری را افزایش می‌دهد، بلکه پتانسیل صادراتی مناسبی را نیز برای ایران ایجاد می‌کند.

با توجه به اینکه سیستم لنفاوی یکی از مسیر‌های اصلی متاستاز در سرطان‌هاست، استفاده از این رادیودارو می‌تواند برای حدود ۹۰درصد از بیماران سرطانی قابل‌استفاده باشد.

برخلاف سایر رادیودارو‌ها که معمولا برای تشخیص یک نوع خاص از سرطان استفاده می‌شوند، تیلمانوسپت قادر است گسترش سرطان را در کل سیستم لنفاوی اسکن کند. این ویژگی باعث می‌شود که این دارو برای طیف وسیعی از سرطان‌ها قابل‌استفاده باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آتش افروزی رژیم تروریستی امریکا و برهم زدن نظم جهانی
مغولستان دومین حریف تیم ملی بسکتبال بانوان ایران در جام آسیا
بازدید معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار از برخی طرح های سلسله
صعود چهار تیم به مرحله حذفی لیگ برتر تنیس‌روی‌میز
آغاز مبارزه با نسل سوم آفت خوشه خوار انگور در مهاباد
تأکید بر ایمن‌سازی استخر‌های کشاورزی در نی‌ریز
غرق شدن دو نوجوان در سد وحدت سنندج
کاهش ۴۰ درصدی ورودی آب سد ستارخان اهر
دعوت به استقبال از بانوی شجاع رسانه ملی
صدور ۷۳ پروانه استاندارد در سه‌ماهه نخست ۱۴۰۴
انگلیس، هدف نخست حملات سایبری روسیه
کاشت ۳ هزار اصله درخت توسط بانوی همیار منابع طبیعی در فسا
فراخوان بکارگیری نیروی انسانی در جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری
اولین تمرین استقلال اولین زیر نظر ساپینتو در ترکیه
خبر خوش صندوق بیمه برای کشاورزان
کلافگی صاحبان مشاغل از اختلال دستگاه‌های کارت خوان
گردهمایی توسعه عدالت در فضاهای آموزشی شاهرود
پایان عملیات مرمت و لایروبی قنوات توفیق‌آباد و آب‌منگو در کازرون
کشت ذرت علوفه‌ای در بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع کوار
گرامیداشت یاد شهدای اقتدار و امنیت در حرم بانوی کرامت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار رادان: پیروز قطعی دفاع مقدس ۱۲ روزه ملت ایران بود
بهره برداری دو روستا بازار در هرمزگان
نتانیاهو مسئولیت ترور دانشمندان ایرانی را برعهده گرفت
دو غافلگیری بزرگ، آمریکا را در نبرد اخیر شکست داد
رژیم صهیونی به دنبال تجزیه ایران بود
پاکستان قاطعانه نشان داد با ایران، برادر است
واکنش وزیر خارجه به لفاظی‌های نخست وزیر رژیم صهیونی
دفاع مردم از تمامیت ارضی، ضربه به نقشه صهیونیست‌ها بود
خریداری برق سامانه‌های خورشیدی خانگی با قیمت‌های جذاب
پیگیری حقوقی جنایت دشمن صهیونی
امنیت خلیج‌فارس مستلزم مشارکت کشور‌های منطقه است
کارگروه تخصصی مقابله با گرد و غبار تشکیل می شود
دستور رئیس قوه قضائیه برای مقابله با گرانفروشی و احتکار
توانمندی نیرو‌های مسلح دشمن صهیونی را درهم شکست
بررسی پرونده جاسوسان و عناصر خودفروخته
شرایط پیش‌فروش خودرو‌های کوئیک و ساینا S اعلام شد  (۵ نظر)
سفر جولانی به جمهوری آذربایجان  (۵ نظر)
امکان نصب پنل‌های خورشیدی ۵ کیلوواتی برای مجتمع‌های مسکونی  (۳ نظر)
نتانیاهو مسئولیت ترور دانشمندان ایرانی را برعهده گرفت  (۳ نظر)
سردار رادان: پیروز قطعی دفاع مقدس ۱۲ روزه ملت ایران بود  (۲ نظر)
سرلشکر موسوی: روحیه نیرو‌های مسلح عالی است  (۲ نظر)
پاکستان قاطعانه نشان داد با ایران، برادر است  (۲ نظر)
همکاری با آژانس از طریق شورای عالی امنیت ملی انجام می‌شود  (۲ نظر)
غبار کارخانه نسوز در گلوی مردم دهاقان  (۲ نظر)
بقایی: «مذاکره» ابزار احقاق حق است  (۲ نظر)
ترامپ: از پوتین بسیار ناامید شده‌ام  (۲ نظر)
خروج اتباع افغانستانی غیرمجاز از مرز دوغارون  (۱ نظر)
اجازه نخواهیم داد یک وجب از خاک ایران جدا شود  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام تسهیلات ساخت برای تکمیل واحد‌های مسکونی نیمه‌تمام  (۱ نظر)
هشدار مقام قطری درباره طرح تجزیه برخی کشور‌ها  (۱ نظر)