• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۱۵۵۱
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۳
کرمان » اقتصادی

حکمرانی ارزی توسط بانک مرکزی باید اجراشود

معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران گفت : چالش اصلی در نرخ تفاوت ارز مربوط به بانک مرکزی به عنوان سیاست‌گذار ارزی است وبانک مرکزی باید حکمرانی ارزی را به‌درستی اجرا کند.

حکمرانی ارزی با بانک مرکزی باید اجراشود

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کرمان ؛ معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران با تأکید بر حمایت از صادرکنندگان جوان، اعلام کرد که امروز فرصت‌های لازم برای طرح مشکلات آن‌ها فراهم شده است.

 وی افزود: در حوزه تجارت خارجی، تأثیر نرخ ارز بر تجارت استان‌ها یک چالش آزاردهنده است که باید هرچه سریع‌تر برطرف شود.

قنادزاده با بیان اینکه چالش اصلی در نرخ تفاوت ارز مربوط به بانک مرکزی به عنوان سیاست‌گذار ارزی است، گفت: بانک مرکزی باید حکمرانی ارزی را به‌درستی اجرا کند.

وی درباره سیاست بازگشت ارز توضیح داد که سامانه نیما راه‌اندازی شده، اما به دلیل نبود نظارت کامل بانک مرکزی بر فرآیند ارز و ریال، سامانه مبادله جدیدی راه‌اندازی شده تا تمامی مراحل تحت نظر بانک مرکزی کنترل شود و بازار مبادله به طور کامل زیر نظر بانک باشد.

وی افزود: دو اتفاق مهم در این زمینه رخ داده است؛ فعال شدن تالار دوم بانک مرکزی که نقش ناظر و انتقال ریال را بر عهده دارد و ظرف یکی دو هفته آینده به‌طور کامل فعال خواهد شد، و راه‌اندازی سامانه امتیاز حساب تجاری که مابه‌التفاوت‌ها را جبران می‌کند و از روش‌های غیرمجاز جلوگیری می‌کند.

 قنادزاده تأکید کرد: در گام اول این اقدامات برای بازرگانان اجرایی خواهد شد.

وی در ادامه اظهار داشت: ما در سیاست‌های ارزی به دنبال رفع مشکلات موجود هستیم و در حوزه بین‌الملل نیز انتظار داریم در استان‌ها تحولات مثبتی رخ دهد که به توسعه تجارت کمک کند.

معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران درباره اهمیت موافقت‌نامه اوراسیا گفت: این موافقت‌نامه بسیار گسترده و فراتر از حوزه اقتصادی است و نیازمند برنامه‌ریزی دقیق در استان‌ها برای بهره‌برداری بهتر از ظرفیت‌های آن هستیم.

وی پیشنهاد داد که استان‌ها از لحاظ کشوری و کالایی دسته‌بندی شوند و استان‌ کرمان به عنوان هاب‌ کشوری معرفی و تمرکز بر ظرفیت‌های ویژه هر استان صورت گیرد.

 همچنین تأکید کرد که دیپلماسی بین‌المللی و اقتصادی استان‌ها خصوصا کرمان باید در سطح کلان تقویت شود، به‌ویژه در ارتباط با کشورهای پاکستان، هند و دیگر کشورها.

محمدعلی طالبی، استاندار کرمان، از کسب رتبه دوم استان در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در سال گذشته و رتبه اول در نیمه دوم امسال خبر داد و بر اهمیت حضور مدیران در این موفقیت تأکید کرد.

وی با اشاره به اقتصاد متنوع استان در کشاورزی، معدن، صنایع دستی و خدمات فنی، گفت که با برنامه‌ریزی مناسب می‌توان جایگاه کرمان را ارتقا داد. طالبی همچنین به ضرورت تسهیل امور اداری، تأمین سرمایه در گردش صادرکنندگان و ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری صادرات‌محور تأکید کرد.

وی از اهمیت کشاورزی گلخانه‌ای، زنجیره‌های معدنی و صنعت، برندسازی صنایع دستی و نقش منتورینگ افراد باتجربه در توسعه بازارها سخن گفت و شتاب‌دهنده گرادیان را نمونه‌ای از این هدایتگری دانست.

استاندار کرمان تأکید کرد که برای بهره‌برداری بهتر از موافقت‌نامه اوراسیا باید کارگروهی تشکیل شود و دیپلماسی هدفمند با کشورهای هدف مانند پاکستان و هند دنبال شود.

در پایان، وی پیشنهاد معرفی استان کرمان به عنوان هاب کشوری و گروه‌بندی کشورها بر اساس ظرفیت‌های استان را مثبت ارزیابی کرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با انتقاد از تکراری بودن اقلام، بازارها و صادرکنندگان استان گفت: صادرات ۳ میلیارد دلاری کرمان با ظرفیت‌های واقعی استان همخوان نیست و این رقم می‌تواند تا ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد.

سید مهدی طبیب‌زاده با اشاره به سهم بالای محصولات کشاورزی و معدنی در صادرات استان افزود: ارزش کالاهای صادراتی کرمان یک‌دهم واردات است و اگر در این حوزه تحرک ایجاد شود، می‌توان درآمد استان را تا ۳۰ میلیارد دلار افزایش داد.

وی ضعف زیرساخت‌های حمل‌ونقل، بسته‌بندی و نبود کانتینرهای یخچال‌دار را از چالش‌های اساسی دانست و خواستار گنجاندن موضوع صادرات در برنامه کرمان بر فرازشد

مهدی بخشی دادستان در جلسه بررسی مشکلات سامانه جامع تجارت با اشاره به گذشت ۹ سال از راه‌اندازی این سامانه گفت: سامانه تجارت از سال ۱۳۹۵ راه‌اندازی شده اما هنوز با مشکلات عدیده‌ای مواجه است که واقعاً جای تعجب دارد.

وی با تأکید بر اینکه ریشه بسیاری از این مشکلات به موضوع مالیات بازمی‌گردد، افزود: در هر جایی که سخن از شفاف‌سازی و اخذ مالیات به میان می‌آید، عده‌ای به‌دنبال فرار مالیاتی و نپرداختن حقوق قانونی خود هستند.

دادستان از اداره‌کل صمت، گمرک و سازمان امور مالیاتی خواست در صورت شناسایی افرادی که از پرداخت مالیات خودداری می‌کنند، مراتب را به دستگاه قضایی اطلاع دهند تا برخورد قانونی لازم صورت گیرد.

عبدالحسین همتی نماینده زرند و کوهبنان با تأکید بر لزوم تکمیل راه‌آهن کرمان–سیرجان گفت: توسعه حمل‌ونقل ریلی به صادرات کالاهای استان کمک می‌کند. 

وی افزود: واگن‌سازی زرند در صورت حمایت، توان تولید واگن‌های یخچال‌دار برای حمل محصولات کشاورزی را دارد. 

همتی همچنین استفاده از روش‌های دانش‌بنیان برای حفظ کیفیت محصولاتی مانند پسته و خرما را ضروری دانست و گفت: حمل مواد معدنی با سوخت گران به‌صرفه نیست و کاهش هزینه‌ها با توسعه خطوط ریلی ممکن است.

 یکصد و دوازدهمین جلسه شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با محوریت تحلیل چالش‌های خارجی کشور و ارائه راهکارهای استانی برگزار شد.

در این جلسه، ضمن بررسی چالش‌های توسعه صادرات استان کرمان، از شتاب‌دهنده صادراتی گرایان به‌صورت رسمی رونمایی شد، اقدامی که در راستای مصوبات جلسه یکصد و هفتم این شورا برای رفع موانع ساختاری، اطلاعاتی و دانشی مسیر صادرات استان صورت گرفت.

همچنین در این نشست، موضوعاتی همچون چالش‌های ایجادشده توسط سامانه جامع تجارت برای صادرکنندگان، مشکلات موجود در فرآیند تشریفات گمرکی و ارائه راهکارهای پیشنهادی برای تقویت صادرات استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

                    بررسی وضعیت صادراتی استان کرمان 

آقای قناد زاده معاون سازمان توسعه تجارت در حاشیه  نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و کارگروه توسعه صادرات استان در مورد وضعیت استان در تجارت خارجی گفت  : استان کرمان در بخش‌های مختلف از جمله محصولات کشاورزی و معدنی ظرفیت‌های مهم صادراتی دارد که به اندازه کافی از آنها در توسعه تجارت خارجی استان  استفاده نشده است و ما پیشنهاد کردیم استان کرمان با تمرکز بر این حوزه‌ها  بعنوان هاب در این بخش‌ها فعالیت کند

وی برندینگ مناسب /بازاریابی و حضور در عرصه های بین المللی را مهمترین گام برای توسعه تجارت بین المللی و صادرات استان دانست

اقای حسینی نژاد رئیس سازمان صمت استان هم در مورد میزان صادرات استان گفت :  در سال گذشته استان ییش از سه میلیارد دلار صادرات داشته که البته حدود دومیلیارددلار ان از گمرکات استان صادر شده است 

وی گفت با توسعه زیرساختهای صادراتی استان صادرات ما میتواند تا چهارمیلیارددلار افزایش پیدا کند 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۶ واحد راکد صنعتی آذربایجان غربی به چرخه تولید باز می‌گردد
ستاد راهبری برای رصد پیشرفت برنامه هفتم توسعه تشکیل شده است
کمینه و بیشینه دمای هوای بیست و نهم تیر در سمنان
ثبت بخشش ششمین محکوم به قصاص در آذربایجان‌غربی
تکمیل راه آهن اردبیل نیازمند ۲۵۰۰ میلیارد تومان
آغاز توزیع مرحله جدید کالابرگ برای دهک‌های چهارم و پنجم
تعمیر واحد‌های مسکونی خسارت دیده در جنگ ۱۲ روزه
عبور اوج تقاضای مصرف از ۷۵ هزار مگاوات
همایش صلح و امنیت برای فلسطین در دهلی
صدور پروانه ساخت برای ۴ فیلمنامه
بسته حمایتی دولت، تسهیل‌گر تولید و حذف موانع اقتصادی
اجرای طرح شوق زیارت در استان یزد
قطع گاز برخی مشترکان در شیراز
دیدار فرماندهان سپاه لرستان با دو خانواده شهید پدافند هوایی ارتش و سپاه
توصیه‌هایی برای در امان مانده از اشعه فرابنفش خورشید
دیپلماسی رسانه ای ؛ تاکید اعضای سازمان شانگهای
اجلاسیه سراسری مدیران حوزه‌های علمیه کشور در مشهد
روایت زندگی مردم افغانستان از شبکه مستند
معرفی تیم‌های راه‌یافته به جام ملت‌های فوتبال بانوان آسیا
عقب ماندگی ۱۲ ساله قم در توسعه شبکه فاضلاب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تقویم انتخابات کشور نهایی و ابلاغ شد
واکنش مسکو به تهدید و ادعای اخیر ترامپ درباره بریکس
۲۲ کشته و ۳۶ مصدوم در واژگونی اتوبوس زائران قیروکارزین
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
تدوین برنامه ملی کاهش هزینه تولید در بخش کشاورزی
ریاضی‌دانان جوان ایرانی افتخار آفریدند
توافق سوریه و رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس
وفاق و همبستگی ایران در دفاع مقدس ۱۲ روزه باعث پیروزی شد
کتاب «نسل کشی در قرن ۲۱» در آستانه چاپ دوم
مواضع ارمنستان درباره گذرگاه‌های منطقه ای تغییر نکرده است
واتس اپ؛ جعبه ناامن پیام رسانی
کتاب‌های دفاع مقدس ۱۲ روزه در راه بازار نشر
اوج تقاضای مصرف برق به۷۴ هزار و ۹۶۹ مگاوات رسید
دستور دادستان کل کشور برای نظارت بر بازار کالا‌های اساسی
دستور عارف برای رسیدگی فوری به وضع مصدومان و بررسی ابعاد حادثه