• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۲۱۰۹۷
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۷:۴۵
بین الملل » اروپا
بیانیه مشترک ایران، چین و روسیه:

پیش‌نویس قطعنامه ضد ایرانی، غیرسازنده و سیاسی است

سفرای ایران، چین و روسیه در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، با صدور بیانیه‌ای مشترک، پیش‌نویس قطعنامه ضدایرانی آمریکا و سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان را محکوم کردند و مخالفت اعضای شورا با آن را خواستار شدند.

پیش‌نویس قطعنامه ضد ایرانی، غیرسازنده و سیاسی است
به گزارش  خبرگزاری صدا و سیما، در این بیانیه که از سوی نماینده روسیه قرائت شد، آمده است که این سند هرچند به بهانه «حمایت» از مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه شده، اما در واقع با هدف افزودن فشار بیشتر و بی‌ثبات‌تر کردن وضعیت شکننده کنونی دنبال می‌شود.

ایران، چین و روسیه هشدار دادند که این اقدام خطر تضعیف بیشتر همکاری میان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران را در پی دارد و تلاش‌های دیپلماتیک جاری را در چنین مقطع حساسی به مخاطره می‌اندازد.

در این بیانیه همچنین یادآوری شده است که مدیرکل آژانس در گزارش خود هیچ اقدامی را از سوی شورای حکام در این زمینه توصیه نکرده است. بر همین اساس، سه کشور پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی را اقدامی نابهنگام، غیرسازنده و دارای ماهیت سیاسی دانستند.

ایران، چین و روسیه از همه کشور‌های عضو مسئولیت‌پذیر خواستند که پیامد‌های این پیش‌نویس را با دقت بررسی و از حمایت از آن خودداری کنند.

سه کشور در ادامه با رد مبنای سیاسی دستورکار مربوط به «اجرای توافق‌نامه پادمان ان‌پی‌تی و مفاد مرتبط قطعنامه‌های شورای امنیت درباره ایران» تأکید کردند که بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، همه مفاد این قطعنامه در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ خاتمه یافته و تلاش سه کشور اروپایی برای فعال‌سازی سازوکار موسوم به «اسنپ‌بک» باطل، بی‌اعتبار و فاقد اثر حقوقی است.

در این بیانیه آمده است که گزارش‌دهی مدیرکل آژانس درباره اجرای این قطعنامه‌ها رویکردی سیاسی دارد و می‌تواند تلاش‌ها برای دستیابی به راه‌حلی جامع درباره پرونده هسته‌ای ایران را تضعیف کند.

ایران، چین و روسیه همچنین با هرگونه تلاش برای گمراه کردن کشور‌های عضو درباره وضعیت برنامه هسته‌ای ایران، از جمله از طریق گزارش‌های مدیرکل آژانس، مخالفت کردند.

سه کشور در بخش دیگری از بیانیه مشترک خود، تعهد دیرینه ایران به عدم اشاعه هسته‌ای به‌عنوان کشور عضو معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را یادآور شده و بار دیگر بر ضرورت تحقق کامل و مؤثر حق مسلم و غیرقابل انکار کشور‌ها برای توسعه تحقیق، تولید و استفاده از انرژی هسته‌ای برای مقاصد صلح‌آمیز تأکید کردند.

در این بیانیه تصریح شده است که تمام پرسش‌های مشروع در این زمینه باید صرفاً از مسیر گفت‌و‌گو و دیپلماسی به‌عنوان تنها راه‌حل قابل اتکا پیگیری شود.

ایران، چین و روسیه در ادامه هشدار دادند که حملات مکرر علیه تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان ایران و سایت‌هایی که حاوی مواد هسته‌ای هستند، همراه با تهدید‌های مستمر به تجاوز بیشتر، بنیان‌های معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را تضعیف کرده و وضعیتی بی‌سابقه در تاریخ آژانس ایجاد کرده است.

ایران، چین و روسیه در پایان تأکید کردند که حل‌وفصل پایدار وضعیت کنونی تنها از طریق پایان فوری و دائمی همه حملات، رفع تهدید‌های مربوط به تجاوز بیشتر و پرهیز از طرح مواضع یا مطالباتی امکان‌پذیر است که با حقوق ذاتی و غیرقابل انکار کشور‌های عضو بر اساس اسناد بین‌المللی، از جمله حق توسعه و استفاده از انرژی هسته‌ای برای مقاصد صلح‌آمیز بدون تبعیض و مطابق معاهده ان‌پی‌تی، ناسازگار باشد.

بر اساس این گزارش، پیش‌نویس قطعنامه ضدایرانی آمریکا شامگاه دوشنبه در دبیرخانه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ثبت شد. در این پیش‌نویس، از جمهوری اسلامی ایران خواسته شده است سرنوشت سایت‌های هسته‌ای بمباران‌شده و اورانیوم غنی‌شده‌ای را که در این سایت‌ها نگهداری می‌شد، به آژانس اطلاع دهد.

طبق برنامه زمان‌بندی، این سند قرار است به رأی گذاشته شود. با این حال، منابع دیپلماتیک، گفته‌اند: در صورت طولانی شدن بحث‌ها و ادامه رایزنی‌های پشت‌پرده میان اعضای شورا، احتمال مؤکول شدن رأی‌گیری به روز پنجشنبه نیز وجود دارد.

ایران پیش‌تر هشدار داده است که هرگونه اقدام نسنجیده در شورای حکام با پاسخ مقتضی جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته در نامه‌ای به وزرای امور خارجه کشور‌های عضو شورای حکام، از آنان خواسته است با هوشیاری، بی‌طرفی و رویکردی مسئولانه به این موضوع بنگرند و اجازه ندهند آژانس بار دیگر به ابزار سیاسی آمریکا تبدیل شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام محدودیت‌های ترافیکی مراسم یوم العباس در زنجان
ترامپ، در قبال دادن امتیازات اقتصادی به ایران تسلیم شده است
هشدار حزب‌الله: به نقض آتش‌بس پاسخ می‌دهیم
به سوئیس نمی‌رفتیم، خون بیشتری از مسلمانان لبنان ریخته می‌شد
دیدار رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی با خانواده شهید مهر آرا
ادعای رسانه‌های آمریکایی درباره ایجاد سازوکار نظارتی برای آتش‌بس لبنان
تداوم تجاوزات رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
کانادا ۱۰ رئاکتور هسته‌ای می‌سازد
گفت‌وگوهای سازنده ایران و عمان درباره تنگه هرمز
کاهش ساعت کاری ادارات زنجان در یوم العباس
توضیحات غریب آبادی درباره تفاهمات مذاکرات فنی سوئیس
گفت وگوهای خاورمیانه‌ای ایران و روسیه در مسکو
ضرورت پیش‌بینی سازوکار اجرایی برای مدیریت تردد ناوگان سنگین در اهواز
بدون دیپلماسی، زحمات عرصه میدان به ثمر نخواهد نشست
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ تیر ۱۴۰۵
حمله موشکی اوکراین به منطقه ورونژ روسیه
محدودیت‌های پروازی در تهران، قم و مشهد همزمان با مراسم تشییع پیکر رهبر شهید
بسیج مردمی یمن آماده‌باش عمومی اعلام کرد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲ تیر ۱۴۰۵ به افق قم
اوقات شرعی اهواز، ۲ تیرماه ۱۴۰۵
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عراقچی: برخی دارایی‌های مسدودشده ایران آزاد شدند
اختلال در ۲ بانک تجارت و ملی ادامه دارد
نشست قرارگاه امنیتی و دفاعی استان مرکزی به ریاست فرمانده سپاه حضرت روح‌الله
بیانیه مشترک قطر و پاکستان درباره مذاکرات سوئیس
مورینیو: بیرانوند باید در تیم‌های بزرگ اروپایی باشد
جام جهانی ۲۰۲۶، تمجید بوفون از عملکرد بیرانوند
به نقض تفاهم‌نامه واکنش سنگین خواهیم داشت
تمجید کورتوا از بیرانوند
رده بندی فیفا، بازگشت ایران به رده ۲۲
بازتاب درخشش بیرانوند مقابل بلژیک در رسانه‌های خارجی
نرخ طلا، سکه و نقره در بازار مشهد / دوشنبه ۱ تیر ۱۴۰۵
توضیح وزیر کشور درباره زمان برگزاری انتخابات شورا‌ها
۳ کشته و یک زخمی بر اثر تصادف ۲ سواری پژو پارس در محور طبس _ یزد
بدبینی به مذاکرات به علت بدعهدی آمریکاهمچنان وجود دارد
سرلشکر رضایی: آمریکا را پاسخگو می‌کنیم
قطعی سامانه اینترنتی برخی بانک‌ها و بلوکه شدن پول مردم  (۲۸ نظر)
فرمانده قرارگاه خاتم‌: شهید پاکپور معمار تحولات عملیاتی بود  (۱۸ نظر)
یارانه خرداد ماه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد  (۷ نظر)
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء: تنگه هرمز بسته خواهد شد  (۳ نظر)
نتایج وام ۷۵ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد  (۲ نظر)
اختلال در ۲ بانک تجارت و ملی ادامه دارد  (۱ نظر)
واکنش بقایی به نفاق و ریاکاری وزیر خارجه فرانسه  (۱ نظر)
ترخیص مواد اولیه تولید داروی دیابتی با ورود دادستانی تهران  (۱ نظر)
ورود هیئت مذاکره کننده ایران به سوئیس  (۱ نظر)
نخستین شب مراسم عزاداری محرم در جوار محل عروج ملکوتی قائد شهید انقلاب  (۱ نظر)
جام جهانی ۲۰۲۶، اینفانتینو: نمایشی الهام‌بخش از مقاومت و اشتیاق را دیدیم  (۱ نظر)
عارف: مردم بیش از خود گرانی، تحت فشار روانی آن هستند  (۱ نظر)
آسمانی شدن مادر شهید والامقام اشتیاقی در مِشکان شهرستان نی ریز  (۱ نظر)
آغاز عملیات عمرانی شهر گوزلدره با اعتبار ۱۰ میلیارد تومانی  (۱ نظر)