• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۲۴۰۸۱
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۱:۴۸
آذربایجان شرقی » علمی و فرهنگی

فعالیت ۶۲۰ هزار نفر در حوزه صنایع دستی کشور

سرپرست معاونت صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه ۶۲۰ هزار نفر در حوزه صنایع دستی کشور فعالیت دارند گفت: حدود ۲۰ هزار نفر در آذربایجان شرقی به‌صورت مستقیم در این حوزه مشغول هستند.

فعالیت ۶۲۰ هزار نفر در حوزه صنایع دستی کشور
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی، بهروز ندایی در آیین گرامیداشت روز جهانی صنایع دستی در تبریز اظهار کرد: صنایع دستی هویت فرهنگی زنده هر کشور است و علاوه بر نقش فرهنگی در حوزه اقتصاد نیز نقش‌آفرینی می‌کند.
 
وی با اشاره به ظرفیت‌های این حوزه در کشور افزود:در حال حاضر ۶۲۰ هزار نفر در حوزه صنایع دستی کشور فعالیت می‌کنند و فعالان این عرصه در ۲۹۹ رشته صنایع دستی مشغول به کار هستند.
 
وی ادامه داد: حدود ۲۰ هزار نفر در استان آذربایجان شرقی در حوزه صنایع دستی فعالیت دارند که برای بسیاری از آنان شغل اول محسوب می‌شود و اگر شغل دوم را نیز در نظر بگیریم این تعداد به حدود ۳۰ هزار نفر می‌رسد.
 
ندایی با اشاره به رویکرد وزارت میراث فرهنگی در توزیع امکانات و اعتبارات گفت: بر اساس شاخص‌های توانمندی استان‌ها برنامه‌ریزی می‌شود تا هر استان متناسب با شایستگی‌ها و ظرفیت‌های خود از امکانات و اعتبارات بهره‌مند شود.
 
وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی از ظرفیت‌های برجسته‌ای در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری برخوردار است اظهار کرد:این استان دارای آثار متعدد ثبت‌ شده در میراث تاریخی، شهر‌های شاخص و نخستین روستای ثبت جهانی گردشگری است و از نظر توانمندی‌های فرهنگی و تاریخی، ظرفیتی هم‌تراز با بسیاری از کشور‌های جهان دارد.
 
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث فرهنگی با اشاره به برخی کاستی‌های ساختاری در گذشته گفت: تا دو سال قبل حتی پست‌های سازمانی این حوزه نیز به‌ درستی تدوین نشده بود.
 
وی از تخصیص اعتبارات جدید برای طرح های استان خبر داد و افزود: با پیگیری‌های استاندار آذربایجان شرقی ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای مجموعه ربع رشیدی و موزه فرش استان اختصاص یافت که این میزان اعتبار معادل اعتبارات چند استان در یک روز بوده است.
 
ندایی با بیان اینکه صنایع دستی همچنان از نبود قانون جامع و مشخص رنج می‌برد گفت: در حوزه صنایع دستی قانون مشخصی وجود ندارد و این موضوع از جمله مسائل و چالش‌های پیش‌روی فعالان این بخش است.
 
وی تاکید کرد: هنرمندان صنایع دستی علاوه بر خلق آثار هنری ارزشمند، نقش مهمی در اقتصاد، اشتغال و ارزآوری کشور ایفا می‌کنند و حمایت از آنان باید در اولویت قرار گیرد.
 
احمد حمزه‌زاده مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی نیز در ادامه این مراسم با اشاره به فعالیت بیش از ۱۹ هزار هنرمند دارای مجوز در حوزه صنایع دستی استان گفت: آذربایجان شرقی با برخورداری از یک شهر جهانی، چهار شهر ملی و یک روستای جهانی صنایع دستی از قطب‌های مهم این حوزه در کشور به شمار می‌رود.
 
حمزه‌زاده اظهار کرد:صنایع دستی هنری است که نسل‌های مختلف را به یکدیگر پیوند می‌دهد.
 
وی افزود: فعالیت‌های صنایع دستی در شش حوزه انجام می‌شود و در حال حاضر ۸۵ رشته صنایع دستی در آذربایجان شرقی فعال است. ۱۹ هزار و ۱۵۰ هنرمند دارای مجوز در این حوزه فعالیت می‌کنند که البته حوزه فرش تحت پوشش این آمار قرار ندارد.
 
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی با اشاره به موفقیت هنرمندان استان در دریافت نشان‌های اصالت گفت: تاکنون ۳۳۵ هنرمند استان موفق به دریافت مهر اصالت ملی و ۱۳ هنرمند نیز موفق به اخذ مهر اصالت بین‌المللی شده‌اند. همچنین ۴۱ هنرمند در ۵۰ رشته مختلف صنایع دستی موفق به دریافت مهر اصالت ملی شده‌اند.
 
وی با تاکید بر اهمیت آموزش در توسعه صنایع دستی اظهار کرد: آموزش‌های صنایع دستی با همکاری دانشگاه‌های فعال از جمله دانشگاه تبریز، دانشگاه پیام نور و دانشگاه هنر برگزار می‌شود.
 
حمزه‌زاده افزود: در حال حاضر ۲۳ آموزشگاه دارای مجوز در استان فعالیت دارند و سال گذشته ۶ هزار و ۲۵۰ نفر از آموزش‌های صنایع دستی بهره‌مند شدند.
 
وی با اشاره به جایگاه ملی و جهانی صنایع دستی آذربایجان شرقی گفت: استان دارای چهار شهر ملی، یک شهر جهانی و یک روستای جهانی صنایع دستی است. تبریز به عنوان شهر جهانی فرش دستباف ثبت شده است.
 
وی ادامه داد: اهر به عنوان شهر ملی ورنی، اسکو به عنوان شهر ملی چاپ باتیک، کوزه‌کنان به عنوان شهر ملی سفالگری سنتی، ممقان به عنوان شهر ملی سوزن‌دوزی ثبت شده‌اند.
 
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی با اشاره به ظرفیت‌های موجود برای توسعه ثبت‌های ملی و جهانی اظهار کرد: سردرود به عنوان شهر ملی تابلوفرش مطرح شده که ظرفیت‌های بسیار بالایی دارد و انتظار می‌رود دستورات ویژه‌ای برای ثبت آن اتخاذ شود. همچنین میانه به عنوان شهر ملی گلیم و بناب به عنوان شهر ملی چاقو مطرح هستند و لازم است اقدامات لازم برای ثبت آنها انجام شود.
 
وی افزود: اهر نیز به عنوان شهر ملی ورنی ثبت شده و انتظار می‌رود مقدمات لازم برای ثبت جهانی ورنی این منطقه فراهم شود.
 
حمزه‌زاده با اشاره به حمایت‌های مالی از فعالان صنایع دستی گفت: برای نخستین بار در ردیف پرداخت تسهیلات حمایتی، هشت درصد از سهم استانی به هنرمندان صنایع دستی اختصاص یافت.
 
وی افزود: سال گذشته ۲۵۶ میلیارد و ۱۴۷ میلیون تومان تسهیلات به فعالان صنایع دستی پرداخت شد که این تسهیلات برای ۲ هزار و ۲۶۲ طرح اختصاص یافته است.
 
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی به وضعیت موزه فرش تبریز اشاره کرد و گفت: موزه فرش تبریز در حال حاضر ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تمامی هنرمندان مطالبه دارند که این طرح هرچه سریعتر به اتمام برسد تا شهر جهانی فرش دارای موزه‌ای در شان و جایگاه خود باشد.
 
وی بیمه هنرمندان را یکی از مهمترین مشکلات این حوزه عنوان کرد و افزود: در حال حاضر تنها ۲۵ درصد از هنرمندان صنایع دستی استان تحت پوشش بیمه قرار دارند و انتظار می‌رود سهمیه بیمه اختصاص یافته به استان افزایش یابد.
 
رضا علیزاده نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم اظهار کرد: در مجلس شورای اسلامی تلاش کرده‌ایم خلاهای قانونی مرتبط با صنایع دستی را برطرف کنیم و اصلاح لایحه حمایت از هنرمندان در دستور کار قرار گرفته است. موضوع بیمه قالیبافان نیز در مجلس مطرح شده و پیگیری می‌شود.
 
وی با اشاره به ظرفیت‌های بالای صنایع دستی کشور گفت: با وجود توانمندی هنرمندان و ظرفیت‌های گسترده این حوزه هنوز نتوانسته‌ایم جایگاه مطلوبی در زمینه اشتغال، درآمد، صادرات و ارزآوری کسب کنیم.
 
وی تاکید کرد: صنایع دستی نیازمند ارتباط و همکاری موثر با وزارت امور خارجه و وزارت صنعت، معدن و تجارت است و باید زمینه تسهیل صادرات و بهره‌مندی از ارز حاصل از صادرات فراهم شود.
 
نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تقویت شبکه‌های همکاری و حمایت از صنایع دستی می‌تواند به افزایش درآمد فعالان این حوزه و توسعه اقتصادی کشور منجر شود.
 
وی از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی نمایشگاه دائمی صنایع دستی با محوریت صنایع مس خبر داد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سقوط نگران‌کننده هزینه‌های فرهنگی خانوار در ۷ سال
ترویج فرهنگ مدارا در خوزستان با بسیج همگانی دستگاه‌های اجرایی
آمادگی کامل حوزه سلامت برای مراسم تشییع قائد شهید انقلاب در تهران، قم و مشهد
هشدار مدیریت بحران استان کرمان درباره افزایش خطر آتش‌سوزی مراتع
شهرستان باوی صاحب بزرگترین شهرک صنعتی شمال خوزستان می‌شود
تأکید رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس بر اهمیت تربیت دینی و مهارتی دانش‌آموزان
دیوار بلند بی اعتمادی ایران به آمریکا در مذاکرات
افزایش پوشش پیش‌دبستانی از ۴۲ به ۷۲ درصد
آشنایی کودکان با سیره امام حسین (ع) در کتاب «من امام حسین را دوست دارم»
سوگواری های حسینی در استان سمنان
رشد ۱۱ درصدی برق در ایلام/ خاموشی در انتظار پرمصرف‌ها
شمار قربانیان حملات اسرائیل از ۴ هزار نفر فراتر رفت
تجلیل از اثر پیشگام «سفیر» در حضور رئیس سازمان سینمایی
«خیمه ماهتابی»؛ قصه عاشورا از نگاه یک خیمه برای کودکان
افزایش ظرفیت شبکه فوق توزیع برق مسجدسلیمان با توسعه پست برق فجر
هشدار درباره افزایش خطر آتش‌سوزی مراتع کرمان
حضرت علی‌اکبر با شهادتش از حریم امامت پاسداری کرد
عارف: پیشرفت در علم و فناوری ضامن اقتدار ایران است
نشست خبری آیین وداع، نماز و تشییع پیکر مطهر آقای شهیدان ایران
دستگیری شکارچی غیر مجاز در شهربابک
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عراقچی: برخی دارایی‌های مسدودشده ایران آزاد شدند
نشست قرارگاه امنیتی و دفاعی استان مرکزی به ریاست فرمانده سپاه حضرت روح‌الله
بیانیه مشترک قطر و پاکستان درباره مذاکرات سوئیس
مورینیو: بیرانوند باید در تیم‌های بزرگ اروپایی باشد
اختلال در ۲ بانک تجارت و ملی ادامه دارد
جام جهانی ۲۰۲۶، تمجید بوفون از عملکرد بیرانوند
به نقض تفاهم‌نامه واکنش سنگین خواهیم داشت
تمجید کورتوا از بیرانوند
رده بندی فیفا، بازگشت ایران به رده ۲۲
بازتاب درخشش بیرانوند مقابل بلژیک در رسانه‌های خارجی
هشدار ترکیه درباره خرابکاری رژیم صهیونی در مذاکرات ایران وآمریکا
سرلشکر رضایی: آمریکا را پاسخگو می‌کنیم
بدبینی به مذاکرات به علت بدعهدی آمریکاهمچنان وجود دارد
نشست مدیریت انرژی؛ افزایش جایگاه‌های سوخت ثابت و سیار در هرمزگان
۳ کشته و یک زخمی بر اثر تصادف ۲ سواری پژو پارس در محور طبس _ یزد
قطعی سامانه اینترنتی برخی بانک‌ها و بلوکه شدن پول مردم  (۲۸ نظر)
فرمانده قرارگاه خاتم‌: شهید پاکپور معمار تحولات عملیاتی بود  (۱۸ نظر)
یارانه خرداد ماه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد  (۷ نظر)
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء: تنگه هرمز بسته خواهد شد  (۳ نظر)
نتایج وام ۷۵ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد  (۲ نظر)
واکنش بقایی به نفاق و ریاکاری وزیر خارجه فرانسه  (۱ نظر)
اختلال در ۲ بانک تجارت و ملی ادامه دارد  (۱ نظر)
ترخیص مواد اولیه تولید داروی دیابتی با ورود دادستانی تهران  (۱ نظر)
ورود هیئت مذاکره کننده ایران به سوئیس  (۱ نظر)
نخستین شب مراسم عزاداری محرم در جوار محل عروج ملکوتی قائد شهید انقلاب  (۱ نظر)
جام جهانی ۲۰۲۶، اینفانتینو: نمایشی الهام‌بخش از مقاومت و اشتیاق را دیدیم  (۱ نظر)
عارف: مردم بیش از خود گرانی، تحت فشار روانی آن هستند  (۱ نظر)
آسمانی شدن مادر شهید والامقام اشتیاقی در مِشکان شهرستان نی ریز  (۱ نظر)
آغاز عملیات عمرانی شهر گوزلدره با اعتبار ۱۰ میلیارد تومانی  (۱ نظر)