، حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در مراسم تودیع و معارفه دادستان انتظامی قضات افزود: گاهی اوقات شایعاتی در بیرون مطرح می شود که دادستان انتظامی و مرکز حفاظت اطلاعات باید در این خصوص اقداماتی انجام دهند چرا که افرادی به عنوان کارشناس و وکیل و به ویژه دلال در دستگاه قضایی می آیند و می روند و احیانا چهره قوه قضائیه را در دید مردم مخدوش می کنند که باید دستگاه قضایی در شناسایی این افراد دقت بیشتری به خرج دهد.
معاون اول قوه قضائیه نقش دادسرای انتظامی قضات را در اقتدار، استقلال و سلامت دستگاه قضایی بسیار حیاتی دانست.
محسنی اژه ای در حاشیه مراسم تودیع و معارفه دادستان انتظامی قضات درباره اهمیت دادسرای انتظامی قضات گفت: این دادسرا دو وظیفه قانونی مهم بر عهده دارد که وظیفه نخست، نظارت مستمر بر کار قضات است تا از قانون و از شئون قضا و قضاوت تخطی نکنند.
وی افزود: وظیفه دیگر این دادسرا شناسایی نیروهای قوی و مستعد برای ارتقاء و قبول پست ها و مدیریت ها و معرفی به ریاست قوه قضائیه است.
محسنی اژه ای از دادستان سابق انتظامی قضات قدردانی کرد و گفت: با حضور حجت الاسلام والمسلمین موحدی آزاد در سمت ریاست دادستان انتظامی قضات امیدواریم اقتدار و سلامت دستگاه قضایی ارتقاء یابد.
حجت الاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد دادستان جدید انتظامی قضات هم در مصاحبه با خبرنگار ما مهمترین اولویت کاری خود را در سمت جدید، تقویت نظارت از حیث عملکرد و رفتار قضات برشمرد.
پوشاندن تخلفات دستگاه قضایی به نفع قضات شریف نیست
معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه پوشاندن تخلفات به نفع مجموعه و جامعه شریف قضات دستگاه قضایی نیست، گفت: اگر کوچکترین لکه سیاه را از دستگاه قضایی پاک نکنیم، جامعه شریف دستگاه قضا در دید مردم مخدوش میشود.
حجتالاسلام و المسلمین غلامحسین محسنیاژهای افزود: این مراسم برای قدردانی از زحمات مدیری دلسوز، متدین و زحمتکش و همچنین خوشآمدگویی به مدیری دلسوز و متدبر برگزار شده است.
وی ادامه داد: همه ما میدانیم که قوه قضائیه مستقل و مقتدر میتواند نظام جمهوری اسلامی ایران را به اهداف مقدسی که دارد، برساند و اگر این قوه کار خود را به درستی انجام دهد از وقوع بسیاری مشکلات جلوگیری میشود .
معاون اول قوه قضائیه افزود: دادسرا و دادگاه انتظامی قضات اگر به درستی به وظایف خود عمل کنند، قوه قضائیه میتواند به هدف بزرگتر خود که تحقق عدالت است، برسد .
محسنیاژهای خاطرنشان کرد: دادسرای انتظامی قضات بر اساس قانون وظایفی دارد از جمله نظارت مستمر به رفتار قضات و تحقیق پیرامون مواردی که منافات با حیثیت و شئون قضا و قاضی دارد.
وی افزود: وظیفه دیگر این دادسرا، شناسایی قضات خوب، نخبه، کاردان و شایسته برای ارتقاء موقعیت و منزلت آنها و معرفی آنها به رئیس دستگاه قضایی است .
محسنیاژهای اظهار کرد: اگر دادسرا در معیت دادگاه بتواند این دو وظیفه را انجام دهد از وسوسههای شیطانی مصون خواهیم ماند، البته باید گفت که نیروهای خوب در دستگاه قضایی بسیار زیاد است؛ دستگاه قضایی آنها را میشناسد و در زمان خود در پستهای مختلف از آنها استفاده میکند.
وی ادامه داد: حجت الاسلام والمسلمین شفیعی که به علت کسالت جایشان بین ما خالی است به حمدالله از سال 88 تا کنون تلاش بسیار خوبی را با همکاری همکارانشان داشتهاند و هر دو وظیفه را که از آنها نام بردیم انجام دادند و حجت الاسلام والمسلمین موحدی آزاد نیز درمدت بیش از 30 سال خدمت در هر جایی که فعالیت داشته ،هم از نظر مدیریت و هم از نظر سلوک و دانش قضایی زبانزد بوده است .
محسنی اژه ای افزود: بر اساس همین خصوصیات بوده که وی سمتهای مختلفی داشته است زیرا اگر کسی توانایی و ویژگیهای لازم برای مدیریت را نداشته باشد چند سمت به او نمی دهند .
وی گفت : اکنون حدود 8 الی 9 هزار قاضی در قوه قضائیه داریم که اکثریت آنها قضات شریف، زحمتکش و جزء طبقه ممتاز جامعه هستند؛ بنابراین لازم است به مناسبت این جایگاه حرمت آنها محفوظ بماند و نظارت دادسرا و دادگاه انتظامی قضات به گونهای انجام شود که شأنیت آنها مخدوش نشود.
محسنی اژه ای افزود: بسیاری از قضات در مقام استنباط از قانون، تصمیمگیری و رای صادر میکنند که ممکن است این استنباط از قانون توسط قاضی یک دادگاه با قاضی دادسرا و دادگاه انتظامی قضات متفاوت باشد؛ دادسرا و دادگاه انتظامی قضات نباید به خاطر استنباط از قانون یک قاضی را تحت تعقیب قرار دهد، البته در مواقعی که تخلف روشن و مشخص است مشکلی وجود ندارد.
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به نظارت مستمر دادسرا و دادگاه انتظامی قضات اظهار کرد: باید مکانیزمی ایجاد شود تا نظارت دادسرا و دادگاه انتظامی قضات موثر و کارآمدتر شود و یکی از کارهای خوب دادسرای انتظامی قضات، سرکشیهای نوبهای از مجموعههاست، اما این کار کافی نیست.
وی افزود: امروز با پیشرفت علم و فناوریهای نوین میتوان اشکال مختلف نظارت مستمر و بدون رفت و آمد زیاد و نیروی انسانی داشت بنابراین باید برای تکمیل نظارتهای دادگاه انتظامی قضات مکانیزمهای لازم ایجاد شود.