حج ، کانون وحدت اسلامی
نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه حج باید کانون وحدت اسلامی باشد گفت: از طریق حج می توانیم به ایجاد وحدت اسلامی و ایجاد انس و الفت میان همه اقشار و حتی گسترش ارتباطات اقتصادی با دیگر کشورهای اسلامی کمک کنیم.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین سید علی قاضی عسگر در برنامه گفت و گوی ویژه خبری دوشنبه شب شبکه دو سیما درباره بازار گردی های حجاج و خرید جنس های نامرغوب چینی در سفر حج افزود: با کارهای فرهنگی گسترده در سال های گذشته مسئله بازارگردی ها در سفر حج کاهش جدی یافت و تا چند سال پیش وضعیت ما به گونه ای بود که بار حجاج در برگشت خیلی زیاد بود اما اکنون در دو سال اخیر حتی ظرفیت بار هواپیماها هم پر نمی شود البته فرمایشات مقام معظم رهبری در این باره نقش کلیدی داشت.
وی با بیان اینکه به طور میانگین هر زائر حدود هزار دلار ارز را در حج هزینه می کند درباره قیمت تمام شده حج گفت: همه مبلغی که از زائری گرفته می شود برای خود زائر هزینه می گردد زیرا مقام معظم رهبری و امام راحل توصیه داشتند که از حج سودجویی نداشته باشیم.
قاضی عسگر ادامه داد : در سه سال اخیر مبلغی را صرفه جویی و یک مبلغی را از بانک گرفتیم و حدوداً دو میلیون تومان به زائر برگرداندیم.
وی گفت: اگر نرخ ارز افزایش نمی یافت قیمت گذاری ما تفاوت چندانی نمی کرد اما چون قیمت ارز سه برابر شد هزینه ها افزایش یافت.
قاضی عسگر افزود: اگر طبق تورم جهانی حساب کنیم حدود 10 تا 15 درصد افزایش قیمت باید داشته باشیم اما دست اندرکاران حج توانستند کاری کنند که برخی هزینه ها از دو سال قبل کمتر شود و امسال، قیمت پنج درصد نسبت به پارسال کاهش یافت.
وی گفت: تلاش ما این است که از ظرفیت های حج استفاده کنیم اما همه امکانات دست ما نیست و برخی مسائل به عربستان برمی گردد.
قاضی عسگر اضافه کرد: بخشی را به عنوان دیپلماسی حج آغاز کردیم و در این دو سال اخیر با 40 هیئت دیپلماسی از رؤسای کشورها گفت و گو و از این ظرفیت برای تعامل ایران با آن کشورها استفاده کردیم و در تعدادی از کشورها از جمله الجزایر و پاکستان همایش های مرتبط با حج برگزار شد.
نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی گفت: اقدامات بعثه مقام معظم رهبری در چند سال اخیر برای با شکوه تر برگزار شدن حج بسیار مؤثر بوده است.
وی افزود: برای خنثی کردن برنامه های ضد اسلامی و اینکه برخی کشورها تحت تأثیر تبلیغات دشمن علیه شیعه قرار می گیرندتلاش ما این است که مسائل فرقه ای و طایفه ای در حج، مجال پیدا نکند و حرمت حرمین شرفین و اماکن مقدس در مکه و مدینه شکسته نشود.
قاضی عسگر افزود: دوست داریم با دولت عربستان در این جهت تعامل داشته باشیم و آنجا باید کانون وحدت امت اسلامی قرار گیرد.
وی گفت: سه تا چهار سال است که بحث مهارت ها را وارد مباحث آموزشی کردیم زیرا زائران حدود 35 روز در اختیار روحانی حج هستند و از چند ماه قبل هم برای آمادگی در این جلسات شرکت می کنند .
قاضی عسگر با تاکید بر اینکه در آینده باید به سمت سطح بندی زائران برویم افزود: هنوز زائران سطح بندی نشده اند اما جزو برنامه های ماست و زائران تحصیلکرده را جدا کردیم و برای آنها برنامه های آموزش ویژه داریم.
وی گفت: همه تلاش خود را کردیم تا بستر های لازم را برای تحول روحی و اخلاقی در کاروان ها بوجود بیاوریم.
قاضی عسگر افزود: صدا و سیما و رادیو در این جهت به ما کمک می کنند و آموزش های مجازی را هم فعال کردیم و همه این تلاش ها برای جهت دهی در راستای معنویت است.
وی با بیان اینکه برنامه ریزی ما به گونه ای است که اوقات غذا با نماز تداخل نداشته باشد ادامه داد: سعی می کنیم برای محل اسکان زائران اماکن با کیفیت و تا حد امکان نزدیک به محل اماکن زیارتی تهیه کنیم.
قاضی عسگر گفت: حدود 50 درصد از ساختمان های نامناسب را حذف کردیم و کیفیت محل اسکان را بالا بردیم اما زائران هم نباید توقع هتل 5 ستاره داشته باشند.
در ادامه مجری با اشاره به اینکه حادثه جده منجر به توقف سفر حج عمره شد پرسید آیا ممکن است حج تمتع هم با توجه به آن اتفاق متوقف شود؟
نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی پاسخ داد: این حادثه، تلخ بود اما متأسفانه بد منعکس شد و به گونه دیگر در اذهان جلوه کرد.
قاضی عسگر ادامه داد: نخستین کسی که از این ماجرا باخبر شد بنده بودم و همان شب پلیس جده مأموران خاطی را دستگیر کرد و ما به مقامات عربستان منعکس کردیم و مقامات هم قول دادند آنها را مجازات اشد کنند.
وی افزود: منتظریم تا این اتفاق بیفتد و افکار عمومی قانع شوند و اگر این اتفاق بیفتد زمینه برای حج عمره سال بعد فراهم می شود اما تا این اتفاق نیفتد حج عمره همچنان متوقف خواهد ماند.
قاضی عسگر اضافه کرد: امیدواریم این کار انجام شود تا از حج حتی برای توسعه روابط دو کشور استفاده کنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا برای حج نام نویسی جدید انجام می شود؟ گفت: اگر سهمیه حج به اندازه فعلی باقی بماند و افزایش نیابد تا حدود 15 تا 16 سال دیگر مردم در نوبت هستند.
قاضی عسگر گفت: رایزنی ها ادامه دارد تا از سال آینده 20 درصد به ظرفیت حجاج اضافه شود و امیدواریم سهمیه اضافی دهند تا صف طولانی را کاهش دهیم.
وی تأکید کرد: خارج از نوبت هیچ کس را نمی فرستیم و اگر کسی منصرف شود نوبت به نفر بعدی می رسد و شرعاً هم این کار را جفا می دانیم و انجام نمی دهیم.
قاضی عسگر درباره شایعات شیوع بیماری های مسری در عربستان گفت: آنچه که اکنون از بیماری صحبت می شود مربوط به مکه و مدینه نیست و به ریاض و جاهای دیگر مربوط است.
وی تاکید کرد: اگر کوچکترین علائمی را مشاهده کنیم بلافاصله دوستان اقدام می کنند اما تاکنون یک مورد هم نداشتیم.
نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اینکه حج عبادت بزرگی است و تحول روحی و اخلاقی برای مردم می اورد گفت: اگر از ظرفیت حج استفاده درست کنیم همه رؤسای کشورهای اسلامی و فرهیختگان در موسم حج می توانند دور هم بنشینند و برای مشکلات و مسائل اسلام چاره اندیشی و هم فکری کنند.
وی افزود: زائر ما اگر درست از حج استفاده کند و متحول شود می تواند دیگران را هم متحول کند.
قاضی عسگر گفت: در زمینه استفاده از همه ظرفیت های حج قطعاً به نقطه مطلوب نرسیدیم و نیاز داریم کار جدی تری انجام دهیم و در این زمینه داریم تلاش می کنیم.
وی افزود: حج جای اختلاف نیست و زائران این راه فهمیده اند و با مسئولان عربستان هماهنگ می کنیم تا تنش هایی را که وهابیت و عناصر تندرو به وجود می آورند، کم شود.
نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی با تشکر از سازمان صدا و سیما گفت: این سازمان نقش روشنگری دارد و در طول سال ها به ما بسیار کمک کرد.