پخش زنده
امروز: -
شهردار تهران در جمع رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور گفت: افزایش تعداد شهرهای همپیمان و خواهرخوانده با تهران نیازمند حمایت بیشتر رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، علیرضا زاکانی بعد ازظهر امروز و در پنجمین روز از برگزاری دهمین اجلاس رایزنان فرهنگی کشورمان افزود: به همت برخی از سفرا و سربازان جبهه فرهنگی نظام در خارج از کشور، از گذشته تا به امروز پیمان خواهرخواندگی تهران با شهرهایی، چون پاریس، پرتوریا، دوشنبه، هاوانا، استانبول، بغداد، پکن، کابل و مسکو امضا شده است، اما شهرهای بزرگ دیگری هستند که امکان دارد به واسطه قرابتهای متعدد فرهنگی این تعاملات بیشتر و در سایه این تبلیغات که از منفعت معنوی تا خیرات مالی برخوردارند، با تهران و شهرهای مهم دیگری در جهان در ارتباط بیشتری باشند.
وی ادامه داد: رایزنان فرهنگی ایران، پرچمدارن انقلابی هستند که اساس آن ماهیت فرهنگی داشته و پویایی و اثرگذاری در سطح وسیع، جزو شاخصههای هویتی آن است. بر همین اساس باید گفت نمایندگان این نظام و انقلاب، مسئولیت بزرگی دارند که امید است به همت و فعالیتهای میدانی پرچم در دستان این سربازان فرهنگی برافزاشتهتر از پیش باشد.
شهردار تهران جریانسازی را یکی از مولفههای درونی انقلاب اسلامی برشمرد و ادامه داد: به دنبال این محوریتگرایی در مدیریت شهری کلانشهر تهران گفتمان خدمت و پیشرفت را سرلوحه خود قرار دادیم تا آنچه برای تحقق اهداف و توفیقات انقلاب اسلامی نیاز است از ورای این سیاست به آن بپردازیم.
زاکانی گفت: در صادرات فرهنگی که جنبههای مادی و معنوی دارد ما بر خلاف توفیقاتی که در عرصه سیاسی داشتیم چندان پیشتاز نبودهایم. البته این مسئله تا حدود زیادی تحت تاثیر تلاشهای شبکهها مخالف و برنامههای جریانات معاند بوده تا شعارهای بلند انقلاب اسلامی در حد شعار باقی بمانند و ارایه الگوی عملی در این حوزه چندان نمود و بروز نداشته باشد.
وی با برشمردن ظرفیتهای تهران و با احصاء امکانات و تحولات آن، اظهار کرد: به زعم بسیاری تهران را نه یک شهر که باید در اندازههای یک کشور دید. تهران با ده میلیون سکنه و میزبانی از ذخایر فرهنگی بزرگ کشور و جهان اسلام، جاذبههای بسیاری برای مهاجرت و یا مسافرت دوستداران و علاقهمندان به ایران دارد. هرچند تهران به دلیل گسترش بدون برنامه آن از شرق و غرب و تناقض هویتی آن با معماری فعلی و بسیاری دیگر از مسائل نیاز به تحول دارد تا شعار واقعی «خدمت، مشارکت و پیشرفت» در قبال این شهر تاریخی و فرهنگی صدق کند.
شهردار تهران با اشاره به برنامههای شهرداری در معرفی تهران به عنوان یک الگویی شهری گفت: برای آن که تهران را در تحولی کالبدی به موجودیت جدیدی تبدیل کنیم با جلب نظر کارشناسان و خبرگان، چشمانداز ۱۰ سالهای تدوین شده است تا با تواناییها و مختصات فعلی با تغییرات سختافزاری و نرمافزاری لازم بر اساس نیاز، این شهر را به یک الگو یا نمونه، لااقل در جمع کشورهای اسلامی، تبدیل کنیم.
زاکانی افزود: برای همین طرحهای کلان متعددی، چون بومیسازی ۳۳۵ ایستگاه مترو را مد نظر قرار داده ایم. هر چند هماکنون تنها ۱۴۳ ایستگاه فعال و مسافرپذیر هستند. ما تلاش خود را شروع کردهایم تا ضمن فراهم کردن اسباب آرامش حداکثری شهروندان و مدیریت اسکان بیش از یک میلیون ساکن بدون سرپناه، شهر را برای ترویج فعالیتهای بینالمللی و صادرات محصولات فرهنگی برای مخاطبانی در خارج از کشور فراهم کنیم.
وی ادامه داد: بر حسب همین تعاریف و بدنبال تاسیس همین زیرساختها، امروز دهها هزار متر از اراضی تحت تملک شهرداری را در اختیار دانشگاه قرار داده ایم تا نه در حومه شهر که در داخل تهران پارک فناوری دایر کند و برای خود و کشور افتخارآفرین باشند.
شهردار تهران در پایان اضافه کرد: موفقیتهای یک کشور فراتر از برقراری مناسبات سیاسی با دولتها در دیپلماسی عمومی (اعم از همکاریهای مشترک فرهنگی و هنری و بینشهری) تعریف شده است و آنچه با آمدن و رفتن یک دولت همچنان پابرجاست، مراودات و تعاملات ملتها با زبانی غیر از زبان پرتکلف دیپلماتیک است.
گفتنی است، در پایان این مراسم رایزنان فرهنگی ایران ازجمله نمایندگی فرهنگی ایران در داکا دیدگاههای خود در عرصه همکاریهای مشترک شهرداری تهران و شهرداران موفق در عرصه بینالمللی را بیان کردند.
دهمین دوره اجلاس رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور پس از وقفهای ده ساله و با حضور نمایندگانی از ۶۰ کشور جهان از یکم تا ۶ مرداد در تهران برگزار شده است، که بعدظهر امروز (۵ مرداد) میزبان علیرضا زاکانی شهردار تهران بود.