• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۵۳۲۱
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۳
بین الملل » غرب آسیا

عراقچی: هیچ توافقی برای مذاکره با آمریکا صورت نگرفته است

وزیر امور خارجه با بیان اینکه تا الان هیچ قول و قراری برای مذاکره با آمریکا گذاشته نشده است، گفت: به رژیم صهیونیستی اطلاع دادیم که ایران، لبنان نیست و نقض آتش‌بس به سرعت و با دقت پاسخ داده خواهد شد.

عراقچی: هیچ توافقی برای مذاکره با آمریکا صورت نگرفته است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ سید عباس عراقچی در برنامه گفتگوی ویژه خبری، با اشاره به بازدیدش از ساختمان شیشه‌ای، اظهار داشت: احساس غرور و افتخار به کارمندان صدا و سیما کردم که با وجود اینکه در ظاهر مقر اصلی صدا و سیما مورد حمله قرار گرفته ولی یک دقیقه قطعی در هیچیک از شبکه‌های صدا و سیما نداشتیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: آنچه در صدا و سیما رخ داد نمونه‌ای از آن چیزی است که در این ۱۲ روز اتفاق افتاد. حملات به جاهای مختلف صورت گرفت و ترورها صورت گرفت و افراد مهمی را از دست دادیم تأسیسات مهمی مورد اصابت قرار گرفت و فضای جنگی به وجود آمد ولی کشور نشکست و تسلیم نشد.

عراقچی در ادامه گفت: همه بسیج شدند و برنامه‌ریزی کردند تا مردم و جمهوری اسلامی ایران را بشکنند و به مبارزه ۵۰ ساله علیه سلطه‌گری آمریکا پایان دهند، اما موفق نشدند.

وی با اشاره به اینکه ایرانیان به صورت یکپارچه در این مقاومت شرکت داشتند، افزود: این موضوع شکست‌ناپذیری ایرانیان را به دنیا نشان داد و صدا و سیما یکی از نمونه‌های بارز این مقاومت است.

دشمنان برای محروم کردن مردم ایران از حقوق خود و حقوق هسته‌ای، انواع فشارها را اعمال کردند

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: دشمنان برای محروم کردن مردم ایران از حقوق خود و حقوق هسته‌ای، انواع فشارها را اعمال کردند. فشار حداکثری که دوباره تشدید شد، همراه با تهدیدها و تحریم‌های مختلف بود.

وی ادامه داد: در مذاکرات اخیر، سعی کردند ما را تطمیع کنند تا از حقوق ملت صرف‌نظر کنیم. زمانی که این اتفاقات افتاد، جنگ را تحمیل کردند و دست رژیم جنایتکار صهیونیستی را برای انجام حملات باز گذاشتند.

عراقچی همچنین به دوره ریاست جمهوری ترامپ اشاره کرد و گفت: پس از ورود او به کاخ سفید، فشار حداکثری آغاز شد و سپس درخواست مذاکره مطرح شد. در نامه‌ای که ارسال کرد، هم تهدید و هم درخواست مذاکرات وجود داشت.

همه ایرانیان یکپارچه در دفاع از کشور بودند

عراقچی درباره تجاوز به ایران گفت: امروز مقام معظم رهبری فرمودند ایران با واژه تسلیم ناآشناست. دو رژیم هسته‌ای با کمک دو کشور دیگر دارای سلاح هسته‌ای بسیج شدند و برنامه ریزی کردند ایران را بشکنند و به یک مبارزه ۵۰ ساله پایان دهند اما موفق نشدند. این در تاریخ ایران باقی خواهند ماند. همه ایرانیان یکپارچه در دفاع از کشور بودند و شکست ناپذیری ما را نشان دادند.

عراقچی ادامه داد: آمدند در مذاکره و خواسته‌های خود را مطرح کردند. ما در مذاکره از حقوق مردم ایران دفاع کردیم. وقتی ناامید شدند از مذاکره شیوه دیگری را امتحان کردند. ما در همه مکاتبات گفتیم که این تجاوز خیانتی به دیپلماسی و نفس مذاکره بود. دنیا اکنون حق را به ما می‌دهد.

وزیر امور خارجه در ادامه با بیان اینکه در این مسیر مقاومت وقتی جنگ شروع شد سیاست خارجی در راستای مقاومت قرار گرفت، اظهار داشت: سیاست خارجی در صحنه بین المللی با رساندن صدای حقانیت مردم ایران حرکت کرد. ما از این جهت دست برتر را داشتیم.

وی بیان کرد: منطق ما روشن بود؛ ما اعلام کردیم که مشغول مذاکره بودیم، اما طرف مقابل به‌طور کاملاً غیرمنطقی، بدون هیچ دلیل و مشروعیتی، حمله‌ای را آغاز کرد. این تهاجم باید بدون هیچ پیش‌شرطی متوقف شود تا بار دیگر راه دیپلماسی باز شود.

وی افزود: این بار همه پشت جمهوری اسلامی ایران ایستادند و به صراحت این حملات را محکوم کردند. کشورهای اسلامی، ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی، قطعنامه‌ای صادر کردند که بی‌نظیر بود؛ در آن قطعنامه، عبارات محکمی علیه رژیم صهیونیستی به کار رفت و اعلام همبستگی با مردم ایران شد. همچنین، در روز دوم اجلاس وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی، که همزمان با حمله آمریکا به ایران بود، در آخرین لحظات دو پاراگراف محکومیت آمریکا هم به قطعنامه افزوده شد.

عراقچی افزود: تمام کشورهای اسلامی منطقه، شورای همکاری خلیج فارس و سازمان‌های منطقه‌ای مانند سازمان شانگهای و بریکس، بیانیه‌هایی صادر و این حملات را محکوم کردند. ما وارد یک عرصه جهانی شدیم که هدف آن نشان دادن حقانیت مردم ایران و اصول جمهوری اسلامی است؛ یعنی جلب حمایت بین‌المللی و یارگیری در دفاع از جمهوری اسلامی ایران.

وزیر امور خارجه بیان کرد: فکر می‌کنم در این مسیر بسیار موفق بودیم و هیچ کجا منطق ما رد نشد یا مورد پذیرش قرار نگرفت. حتی آن کسانی که سیاست خاصی داشتند، به‌جای مخالفت، سکوت کردند. من با هیچ وزیری صحبت نکردم که در نهایت نگفته باشد حق با شماست یا حرفی برای پاسخ دادن نداشته باشد.

وی گفت: این اتفاق خوب، به بحث مقاومت کمک کرد. باید این ۱۲ روز را به عنوان نماد مقاومت یک ملت در برابر همه قدرت‌هایی که پشت رژیم صهیونیستی بودند، ثبت کنیم.

کشورهایی وجود داشتند که هدفشان حمایت از رژیم صهیونیستی بود

عراقچی گفت: کشورهایی وجود داشتند که هدفشان حمایت از رژیم صهیونیستی بود و در واقع می‌خواستند ما را وادار به عدم دفاع از خود کنند. از سوی دیگر، برخی کشورهای بین‌المللی که به طور سنتی بر دیپلماسی تأکید دارند، به این رویکرد حسن‌نیت می‌ورزند، اما واقعیت این است که وقتی دو کشور وارد درگیری و جنگ می‌شوند، معمولاً کشورهای دیگر سفارش به خویشتن‌داری، توقف جنگ، آتش‌بس و بازگشت به دیپلماسی می‌کنند.

هیچ توافقی برای شروع مجدد مذاکره تاکنون صورت نگرفته است

عراقچی گفت: هیچ توافقی برای شروع مجدد مذاکره تاکنون صورت نگرفته است. من به صراحت عرض می‌کنم که نه قرار و نه قولی گذاشته شده و اصلاً ما صحبتی برای شروع دوباره مذاکره نکرده‌ایم. البته بین خودمان در حال بررسی مصلحت مردم ایران هستیم، اما تا الان هیچ موضوعیت یا توافقی برای مذاکره وجود ندارد.

وی ادامه داد: آخرین دور مذاکره غیرمستقیم ما با آمریکایی‌ها، دور پنجم بود که بین من و آقای بیت‌کوت اتفاق افتاد. در آن مرحله، آنها پیشنهادی ارائه دادند که تفاوت زیادی با خواسته‌های ما داشت. این امر در مذاکرات طبیعی است؛ چون از طرفین پیشنهاداتی می‌آید که معمولاً در ابتدا مورد قبول طرف مقابل نیست. مثل برجام که نزدیک دو سال مذاکره طول کشید.

وزیر خارجه افزود: ما برخی از اجزای آن پیشنهاد را رد کردیم و برخی از بخش‌های آن هم توسط خود آنها به تدریج در رسانه‌ها منتشر شد. ما به آنها اطلاع دادیم که آن موارد مورد پذیرش ما نیست و در مقابل، پیشنهاد متقابل خود را ارائه خواهیم داد. این روند کاملاً در مذاکرات طبیعی است.

وی افزود: پیشنهاد جمهوری اسلامی قبل از شروع دور ششم آماده بود و ما معتقد بودیم که این پیشنهاد متوازن و معقول است و می‌تواند زمینه تفاهم را فراهم کند. از روز اول برای آنها روشن کردیم که هر توافق احتمالی باید دو ستون اصلی داشته باشد، یکی ادامه غنی‌سازی در ایران
و دوم رفع تحریم‌ها به شکلی که ایران انتفاع کامل داشته باشد.

وی افزود: ستون سوم هم می‌تواند تعهد ایران به عدم حرکت به سمت سلاح هسته‌ای باشد که این موضوع با اصول و اعتقادات ما سازگار است و ما با آن مشکلی نداریم.

عراقچی عنوان کرد: اگر این سه محور در هر توافقی لحاظ شود، امکان دستیابی به آن وجود دارد. جزئیات مانند ابعاد و سطح غنی‌سازی و نحوه رفع تحریم‌ها قابل مذاکره هستند، همانطور که در گذشته هم مطرح بوده و همچنان هستند.

عراقچی در مورد پیشنهاد عمان در مذاکرات گفت: آقای بوسعیدی، که واسطه مذاکرات بود، از ایشان بسیار قدردانی می‌کنیم. به نظر من، ایشان صادقانه تلاش کرد تا مذاکره بین دو طرف را به صورت غیرمستقیم تسهیل و مدیریت کند. نقش ایشان فراتر از صرفاً پیام‌رسانی بود؛ او تلاش می‌کرد با ابتکارات خود میانجیگری فعالانه‌ای داشته باشد و به پیشرفت مذاکرات کمک کند.

وی گفت: در طول پنج دور مذاکره، بوسعیدی چندین بار پیشنهادات مکتوبی به هر دو طرف ارائه داد که فقط محدود به دور پنجم نبود. ایشان مرتباً تلاش می‌کرد متونی تهیه کند که به هر دو طرف کمک کند تا به توافق نزدیک‌تر شوند و این میانجیگری فعالانه بود، نه صرفاً تبادل پیام.

وزیرخارجه گفت: این روند در مذاکرات طبیعی است و اصلاً عجیب نیست که متن‌های مختلفی تبادل شود تا نهایتاً فکرها به هم نزدیک شده و به ادبیات مشترکی برسند.

عراقچی در مورد پیشنهاد عمان در مذاکرات گفت: آقای بوسعیدی، که واسطه مذاکرات بود، از ایشان بسیار قدردانی می‌کنیم. به نظر من، ایشان صادقانه تلاش کرد تا مذاکره بین دو طرف را به صورت غیرمستقیم تسهیل و مدیریت کند. نقش ایشان فراتر از صرفاً پیام‌رسانی بود؛ او تلاش می‌کرد با ابتکارات خود میانجیگری فعالانه‌ای داشته باشد و به پیشرفت مذاکرات کمک کند.

وی گفت: در طول پنج دور مذاکره، بوسعیدی چندین بار پیشنهادات مکتوبی به هر دو طرف ارائه داد که فقط محدود به دور پنجم نبود. ایشان مرتباً تلاش می‌کرد متونی تهیه کند که به هر دو طرف کمک کند تا به توافق نزدیک‌تر شوند و این میانجیگری فعالانه بود، نه صرفاً تبادل پیام.

وزیرخارجه گفت: این روند در مذاکرات طبیعی است و اصلاً عجیب نیست که متن‌های مختلفی تبادل شود تا نهایتاً فکرها به هم نزدیک شده و به ادبیات مشترکی برسند.

عراقچی در مورد امکان ادامه مذاکرات گفت: از زمان توقف حملات، تنها دو روز گذشته و هنوز برای قضاوت درباره امکان ازسرگیری یا موفقیت‌آمیز بودن مذاکرات زود است.

وی افزود: در حال حاضر، دوستان ما در سازمان انرژی اتمی مشغول بررسی و ارزیابی میزان آسیب‌ها و صدمات وارده هستند که باید گفت، این آسیب‌ها کم نبوده و جدی بوده‌اند. از سوی دیگر، ما نیز در حال ارزیابی سیاست‌ها و بررسی شرایط جدید هستیم تا ببینیم چه مولفه‌های تازه‌ای وارد معادله شده و چه موضوعات جدیدی باید در صورت ازسرگیری مذاکرات مطرح شود.

عراقچی عنوان کرد: بنابراین، هنوز در مرحله بررسی هستیم و هیچ تصمیم قطعی درباره آغاز یا امکان موفقیت مذاکرات اتخاذ نشده است.

عراقچی گفت: سیاست مصوب نظام این بود که اگر دشمن بدون پیش‌شرط حملات خود را متوقف کند، ایران نیز به واکنش‌های خود پایان دهد. این سیاست از سوی مراجع تصمیم‌گیر نظام تصویب شده بود. علت آن هم روشن است؛ زیرا آنها آغازگر تهاجم بودند و ما در حال دفاع بودیم. طبیعی است که وقتی تهاجم متوقف شود، دفاع نیز موضوعیت خود را از دست می‌دهد.

وی افزود: بامداد سه‌شنبه، در حالی که از تهران به‌صورت زمینی در مسیر بازگشت از عشق‌آباد بودم، پیام طرف مقابل به ما رسید مبنی بر اینکه از ساعت ۴ صبح به وقت تهران آماده‌اند حملات خود را متوقف کنند و در صورت توقف ایران، ادامه نخواهند داد.

وی گفت: این درخواست بدون هیچ پیش‌شرطی مطرح شد، در حالی که قبلاً تأکید کرده بودیم توقف حملات باید بی‌قید و شرط باشد. در همان فاصله هماهنگی‌های لازم انجام شد و به طرف مقابل اعلام کردیم که ما آتش‌بس را نمی‌پذیریم، چراکه آتش‌بس محصول مذاکره است.

وی افزود: به آنها گفتم، اگر رژیم صهیونیستی حملات خود را متوقف کند، ما نیز ادامه نخواهیم داد و تصمیمات بعدی را متعاقباً اتخاذ خواهیم کرد. رژیم صهیونیستی از سر استیصال تصمیم به توقف تجاوزات گرفت.

عراقچی ادامه داد: سعی کردم از طریق توییتر روایت دقیق و درست ماجرا را منتقل کنم. بدون آن‌که ایران پیش‌شرطی مطرح کرده باشد، این رژیم بود که تقاضای توقف عملیات را مطرح کرد.

وی در خصوص اینکه چرا توقف عملیات از سوی ایران تا ساعت ۷:۳۰ صبح ادامه یافت، گفت: باید بگویم اختلاف زمانی بین ساعت ۴ صبح به وقت تهران و گرینویچ باعث این تأخیر شد. رژیم صهیونیستی حملات را ساعت ۴ به وقت تهران متوقف کرد و نیروهای ما نیز ساعت ۷:۳۰ صبح (معادل ۴ صبح گرینویچ) عملیات خود را پایان دادند. البته آن ضربات نهایی، بسیار مؤثر و کارا بودند.

وزیر امور خارجه گفت: من به صراحت به طرف‌های مقابل گفتم به رژیم صهیونیستی اعلام کنند که ایران، لبنان نیست. اگر دست به اقدامی بزنند، ایران فوراً پاسخ متقابل خواهد داد. امیدواریم که به توقف حملات احترام بگذارند؛ چراکه ما در این زمینه هیچ‌گونه تسامحی نخواهیم داشت.

شرایط پس از جنگ با شرایط قبل از آن تفاوت‌های اساسی دارد

عراقچی درباره تأثیر جنگ بر مسیر دیپلماسی ایران گفت: وقتی جنگی را پشت سر می‌گذارید، بسیاری از واقعیات تغییر می‌کند و شرایط پس از جنگ با شرایط قبل از آن تفاوت‌های اساسی دارد. طبیعی است که دیپلماسی هم باید خود را با این واقعیت‌های جدید منطبق کند.

وی ادامه داد: ما اکنون در موقعیتی هستیم که مردم ایران طی ۱۲ روز مقاومت جانانه‌ای نشان دادند. این مقاومت، عاملی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت و بازگشت به شرایط قبل از این مقاومت ممکن نیست. ما اکنون ادعاها و منطق جدیدی داریم و مواضع‌مان نیز دستخوش تغییر شده است.

وی گفت: برخی از تاسیسات و امکانات ما مورد هدف قرار گرفته و این واقعیتی جدید را به وجود آورده که شامل مطالبه خسارت و تأمین آن نیز می‌شود. هر جنگی تغییرات خودش را دارد و این تغییرات به وضوح در دیپلماسی نیز نمود خواهد یافت.

عراقچی تصریح کرد: ما در حال تنظیم سیاست‌ها و دیپلماسی جدیدی هستیم که بعد از این وقایع، حتماً شکل و آرایش متفاوتی خواهد داشت. همچنین، در این مدت توانستیم بسیاری از کشورها را بهتر بشناسیم؛ برخی همراهی بیشتری داشتند و برخی کمتر.

وی گفت: بنابراین، دیپلماسی ما پس از جنگ، قطعاً با دیپلماسی پیش از جنگ تفاوت‌های عمده‌ای خواهد داشت.

دیپلماسی همیشه هست

رئیس دستگاه دیپلماسی درباره مذاکره جدید بیان کرد: دیپلماسی همیشه هست. یعنی قبل از جنگ برای جلوگیری از جنگ و در طول جنگ برای مدیریت خصومت و بعد از جنگ برای تبعات جنگ است. البته مذاکره بخشی از دیپلماسی است. وقتی حرف از دیپلماسی می‌زنیم این طور نیست که حرف از مذاکره می‌زنیم و وقتی حرف از مذاکره می‌زنیم معنایش این نیست که حرف از توافق می‌زنیم. برای اتمام حجت صورت می‌گیرد.

وی بیان کرد: در مذاکراتی که صورت دادیم و در نهایت آمریکایی‌ها به سمت جنگ رفتند. از مواضعمان کوتاه نیامدیم. اینکه از الان به بعد دیپلماسی چگونه ادامه می‌یابد در حال طراحی هستیم.

عراقچی ادامه داد: برای فردا قرار است با چند وزیر خارجه دیگر گفت‌وگو کنم.

رئیس دستگاه دیپلماسی درباره مذاکراتش در ژنو گفت: آخر آنها به این نتیجه رسیدند که مذاکره ادامه یابد. در مدتی که ما با آمریکا مذاکره می‌کردیم اروپا از بازی کنار گذاشته شد و آمریکایی‌ها علاقه‌ای برای حضور اروپایی‌ها نداشتند. اروپایی‌ها در موضوع ما و همچنین اوکراین تحقیر شده و کنار گذاشته شدند.

عراقچی بیان کرد: اروپایی‌ها به نوعی به دنبال جبران کنار گذاشته شدن بودند. ما منعی برای مذاکره با اروپا نداریم.

وی افزود: سه کشور اروپایی هنوز عضو برجام هستند. این کشورها نمی‌توانند حرف از غنی‌سازی صفر بزنند چون غنی‌سازی در برجام پذیرفته شده است و این سه کشور حق ندارند حرف از غنی‌سازی صفر به میان بیاورند. آنها اصرار دارند که بگویند عضو برجام هستند که از مکانیسم ماشه استفاده کنند.

وی گفت: گفتگوها با اروپا مفید بود و اگر امکانش باشد دور بعد را نیز تنظیم کنیم.

وی گفت: روز جمعه به این سه کشور گفتم بزرگ‌ترین اشتباه تاریخی این کشورها این است که از مکانیسم ماشه استفاده کنند و به نقش خود پایان خواهند داد و خود را خلع سلاح کرده و باید برود کنار بنشیند. برای ما هم خسارت است و ما هم ممکن است تصمیماتی را بگیریم که الان نمی‌خواهم وارد آن شوم.

آمریکایی‌ها با حمله به تاسیسات موضوعات را پیچیده‌تر کردند

وی گفت: مسئله هسته‌ای ایران با اسنپ بک پیچیده‌تر و سخت‌تر خواهد شد. آمریکایی‌ها با حمله به تاسیسات موضوعات را پیچیده‌تر کردند.

وزیر خارجه اظهار کرد: انسان‌ها به خاطر آن کشته شدند و جنگ رخ داد و کار سخت‌تر شده است. آمریکا با این اشتباهی که صورت داد موضوع هسته‌ای ایران را به جای اینکه حل کند سخت‌تر و پیچیده‌تر کرد.

وی در مورد تعامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اظهار کرد: طرحی که در مجلس تصویب و امروز به تایید شورای نگهبان رسید. برای ما لازم الاجرا ست. علتش روشن است گزارشی که گروسی تهیه کرد زمینه ساز قطعنامه‌ای شد که اروپایی‌ها در شورای حکام دادند و به نظر ما زمینه تهاجم اسرائیل شد. ایشان در گزارش خود صادقانه و منصفانه عمل نکرد و سؤالاتی که مربوط به ۲۰ سال پیش بود را برجسته کردن و به آن عنوان عدم همکاری ایران دادن، اینها معلوم است کار سیاسی صورت گرفته است. بعد دوم این است که به تأسیسات هسته‌ای ما حمله شده و آژانس نتوانست این حملات را محکوم کند. مدیرکل که باید محکوم می‌کرد. قوانین بین‌المللی روشن است. حمله به تأسیسات هسته‌ای یک جرم نابخشودنی است و نه یک تأسیسات بلکه چند تأسیسات حمله شده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی به بیانیه‌هایی که در حمایت از ایران در این خصوص صادر شد، اشاره کرد.

وی گفت: در اجلاس وزرای خارجه کشورهای اسلامی هم مجدداً این حملات محکوم شد.

عراقچی تاکید کرد: از الان به بعد رابطه و همکاری ما با آژنس شکل جدیدی پیدا می‌کند. قانون مجلس مسیر را روشن کرده و البته نظر شورای عالی امنیت ملی را ملاک قرار داده برای تشخیص نوع همکاری. در خصوص قانون باید کار حقوقی انجام دهیم که منطبق با قانون اقدامات را صورت دهیم.

وی ادامه داد: مجلس همکاری با آژانس را ممنوع کرده است. بازرسی‌ها قطع شده است چون تأسیسات مورد حمله قرار گرفته است. اصرار بر بازدید بازرسان برای این است که ببینند میزان خسارت چقدر است.

وزیر خارجه گفت: فعلاً برای پذیرفتن شخص گروسی تصمیمی نداریم و در مورد بازرسان اگر با قانون مجلس انطباق داشته باشد، باید بررسی کنیم. میزان خسارات به تأسیسات هسته‌ای زیاد و جدی است.

وی با اشاره به خطرات ناشی از حمله به تأسیسات هسته‌ای برای محیط زیست اظهار کرد: ما براساس مصالح کشور تصمیم می‌گیریم. آنچه برای ما اهمیت دارد مصالح عالیه مردم است. در ان.پی.تی بمانیم یا خارج شویم بستگی به مصالح مردم است.

وزیر خارجه درباره رویکرد فرانسه و آلمان گفت: هزینه سیاسی باید پرداخت کنند و همین الان هم دارند پرداخت می‌کنند. آلمان و فرانسه و کشورهای اروپایی پرچمدار حقوق بین‌الملل بودند و فرانسه خود را مهد حقوق بین‌الملل می‌داند.

وی گفت: صدراعظم آلمان عبارات زشتی را بیان می‌کند که کارهای کثیف ما را اسرائیل انجام می‌دهد.

وزیر خارجه اشاره کرد: مردم غزه بمباران شدند و حقوق بشر هم بمباران شد. یک بیانیه علیه رژیم صهیونیستی در شورای حقوق بشر ندادند. این استانداردهای دوگانه جهان را به سمت ناامنی بیشتر می‌برد. با این استانداردهای دوگانه که حقوق بشر اینجا خوب است و آنجا بد است. تروریست‌هایی که در جهت منافعشان بودند حمایت می‌کردند.

وی در مورد روابط ایران و مصر افزود: رابطه‌ای که الان با مصر داریم از رابطه‌ای که با بسیاری از کشورهایی که با آنها رابطه دیپلماتیک داریم، بهتر است. در ایام جنگ وزیرخارجه مصر تماس بسیاری با من داشت. اینکه روابط ما چه زمانی رسمی شود عجله‌ای نداریم و این را برعهده خود مصری‌ها گذاشته‌ایم. ما همانند دو کشوری مه رابطه دیپلماتیک دارند کار می‌کنیم.

وی درباره حمله به پایگاه آمریکایی العدید در قطر اظهار کرد: ما به دنبال پیام به کشورهای عربی منطقه نبودیم. پیام به آمریکا بود. من همه شش کشور را دیدم و برای آنها روشن کردم اگر آمریکا به ایران حمله کند موشک‌های ما هنوز به آمریکا نمی‌رسد و به پایگاه‌های اطراف می‌رسد و ما مجبوریم پاسخ دهیم و این حمله به کشور همسایه به حساب نمی‌آید. ما به دنبال فرستادن علامت به کشورهای عربی نبودیم و پیام ما دوستی و حسن دوستی و همجواری است.

عراقچی ادامه داد: قطری‌ها ناراحت شدند و طبیعی است و کشورهای شورای همکاری ناراحت شدند و گفتیم حساب آمریکایی‌ها با حساب شما جداست. فردا جلسه اضطراری شورای همکاری را در دوحه گذاشتند و من برای شش وزیر یا تماس تلفنی برقرار و یا پیام فرستادم و گفتم در بیانیه‌ای که در همبستگی با قطر دارید اسم من را هم زیرش بگذارید.

وزیر خارجه افزود: روابطمان با کشورهای منطقه رو به گسترش است و سعی کردیم در این درگیری حساب آمریکا را با کشورهای منطقه جدا کنیم.

وی خاطرنشان کرد: سیاست ما ادامه روابط خوب بخصوص با قطر است و البته با همه آنهاست. گفته شد به عنوان عوارض جانبی این شلیک برخی از اتباع قطر جراحاتی حادث شده اگر وارد شده متأسفیم و قصد ما این نبوده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شمیم عطر سیب در پاساژ مهستان
تشییع پیکر شهدای حملات رژیم صهیونیستی به تهران - ۲
بازگشایی آسمان سیستان و بلوچستان
خرید تضمینی ۸۵۰۰ تن گندم در آذربایجان شرقی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۶ تیر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۶ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
اجرای طرح آرامش در تبریز 
پخت نذری‌ در ماه محرم، سنت دیرینه گلستانی ها
مراسم بزرگداشت شهدای هفتم تیر و شهدای جنگ ۱۲ روزه
مراسم تشییع و خاکسپاری شهید مدافع وطن فراجا در تبریز
برپایی مراسم آئینی و سنتی طشت گذاری در مسجد الغدیر کیش
نـظـام سـیـاسـى اسلام بر پایه ولایت استوار است
شیخ نعیم قاسم: ایران پیروز جنگ ۱۲ روزه بود
تاکید رئیس جمهور بر بهره‌گیری از ظرفیت فعالان اجتماعی
سمنان گرم تر می شود
اجرای طرح بصیرت عاشورایی در ۴۰ بقعه شاخص کهگیلویه و بویراحمد
تشییع پیکر تعدادی از شهدای حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی به البرز
نمایشگاه عکس اقتدار ملی در کوهدشت
کیش، مشکی پوش عزای شهادت امام حسین (علیه السلام )
عراقچی: هیچ توافقی برای مذاکره با آمریکا صورت نگرفته است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
رژیم صهیونی زیر ضربات جمهوری اسلامی تقریباً از پا درآمد
اعتراض ایران به تفسیر آمریکا از ماده ۵۱ منشور سازمان ملل
قالیباف: آژانس بین‌المللی اتمی اندک اعتبار خود را نیز حراج کرد
دیدار رئیس جمهور با فرماندهان و جمعی از کارکنان فراجا
خدمات درمانی مجروحان حملات رژیم صهیونی رایگان است
خودداری هند از امضای بیانیه سازمان شانگهای
موشک های هیولایی ایران علیه اسرائیل
۶ شهید جنگ اخیر در قبله تهران تشییع می‌شوند
جمعه،آخرین فرصت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش
اسماعیل نژاد امتیازآورترین بازیکن دیدار ایران با صربستان
ثبت‌نام خسارت‌دیدگان حملات اخیر در تهران آغاز شد
بازداشت جاسوس در متروی تهران
افزایش بی سابقه بازگشت مهاجران افغان از ایران
مراسم روز ملی صنعت و معدن به زمان دیگری موکول شد
تأکید پزشکیان بر بررسی اخبار تعرض پهپاد‌های رژیم صهیونی
پیام مشتریان بانک سپه؛ رمز کارت مجددا ارسال شود  (۲۶۴ نظر)
حمله به سه سایت هسته ای ایران  (۳ نظر)
تحمیل آتش بس به دشمن صهیونی، با عملیات «بشارت فتح»  (۳ نظر)
طرح الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس تصویب شد  (۳ نظر)
واکنش آمریکایی‌ها به ادعای ترامپ برای حمله به ایران  (۳ نظر)
۳۰۰۰ میلیارد تومان برای طرح کالابرگ شارژ شد  (۲ نظر)
شنبه، تشییع فرماندهان شهید تجاوز وحشیانه اسرائیل  (۲ نظر)
ایران تمام گزینه‌ها را برای دفاع از خود محفوظ می‌دارد  (۲ نظر)
طرح استیضاح رئیس جمهور طرفدار اسرائیل در آرژانتین  (۲ نظر)
مشاجره ترامپ و نتانیاهو  (۲ نظر)
تأیید تهاجم دشمنان ایران اسلامی به سایت‌های هسته‌ای ایران  (۱ نظر)
مجید مسیبی جاسوس رژیم صهیونیستی اعدام شد  (۱ نظر)
آغاز موج نوزدهم «وعده صادق ۳»  (۱ نظر)
آمریکا و اسرائیل مجبور به پذیرش شکست شدند  (۱ نظر)
طرح تعلیق همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام وصول شد  (۱ نظر)