• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۴۷۴۸
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۴ - ۲۳:۴۹
اقتصادی » مسکن
وزیر راه و شهرسازی در برنامه گفتگوی ویژه:

۱۰ هزار واحد استیجاری دولتی برای زوج‌های جوان تا پایان سال

وزیر راه و شهرسازی گفت: تا پایان سال، حداقل ۱۰ هزار واحد استیجاری دولتی در اختیار زوج‌های جوان قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، خانم فرزانه صادق با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری، اقدامات و برنامه های وزارت راه و شهرسازی در بخش مسکن را تشریح کرد و به پرسش ها در این باره پاسخ داد. متن کامل این برنامه به شرح زیر است:

سوال: وزارت راه و شهرسازی مجموعه وظایف بیشماری را در حوزه‌های مختلف دارد در حوزه حمل و نقل وظایفی را دارد، در بخش‌های متفاوت وظایفی را برای خودش تعریف کرده و قانون، وظایفی را بر عهده آن گذاشته است، اما امشب ویژه میزبان شما هستیم تا از به روزترین و پر مسئله‌ترین و مهم‌ترین موضوع مردم از شما سوال کنیم موضوع مسکن، اگر بخواهید یک تعریف کلی را از بازار مسکن به بینندگان محترم که وزیر مسکن خودشان را نگاه می‌کنند بگویید چه موضوعاتی را اشاره می‌کنید؟

صادق: در خصوص مسکن متغیر‌های اقتصاد کلان قطعاً روی اقتصاد مسکن هم تاثیر دارد یعنی غیر قابل انکار است که اقتصاد کشور ارتباطی با مسکن ندارد حتماً اثرگذار است فقط مسکن یک متغیر تک بعدی نیست بسیاری از متغیر‌ها بر مسکن اثرگذار است، اما با وجود تمام این متغیر‌ها چند تا از آمار‌های رسمی کشور را در ابتدای صحبت‌هایم می‌خواهم به آنها اشاره کنم، من دارم مرکز آمار و بعضاً آمار‌های بانک مرکزی را می‌خواهم بگویم، برخلاف رویه‌های قبلی رشد نقطه به نقطه اجاره از فروردین ماه از رشد نقطه به نقطه تورم کمتر است معمولا این اتفاق در سال‌های قبل افزایشی بود یا همراه با تورم پیش می‌رفت تعداد پروانه‌های صادره در سال ۱۴۰۳ رشد چشمگیری داشته است و در سال گذشته بیش از ۵۲۰ هزار پروانه صادر شده از این نظر این را می‌خواهم بگویم که رونق مسکن خوشبختانه در سال ۱۴۰۳ رونق خوبی بوده است رشد سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن هم در سال‌هایی مثل ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ منفی و کاهشی بوده، اما در سال‌های ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ رشد سرمایه‌گذاری در مسکن مثبت است امیدواریم که در سال ۱۴۰۴ هم همینطوری پیش برود. نکته آخر که می‌خواهم در خصوص بازار کلی مسکن بگویم رشد قیمت بازار مسکن است، رشد قیمت بازار مسکن از تورمی که در سال گذشته و حتی امسال داشتیم آن رشد قیمت بازار مسکن هم پایین‌تر است اینها را از نظر آمار و ارقام با تورم مقایسه کردم ولی اینکه یکی از چالش‌های مهم مردم در کشور خصوصاً در کلان شهر‌ها و شهر‌های بزرگ و مراکز استان‌ها مسکن است هم خرید و هم اجاره بهای مسکن این را نمی‌توانیم کتمان کنیم، وجود دارد، اما این آمار‌ها را من نسبت به نرخ تورم گفتم.

سوال: می‌خواهم راجع به نکته‌ای اشاره کنم که در بین صحبت‌های شما بود اجاره بها، شما و همکارانتان در وزارتخانه‌ای هستید که در مقاطع زمانی مختلف برنامه‌ریزی‌هایی راجع به اجاره بها انجام دادید الان خود شما رصدی که نسبت به بازار انجام دادید چگونه است و چه برنامه‌ریزی دارید برای اینکه کنترل کنید در برخی از مقاطع اجاره بها برای مستاجران را که موضوعی فراتر از یک موضوع اجتماعی است سرفصل زندگی‌شان است.

صادق: من در صحبت‌های اولیه اولین نکته‌ای که عرض کردم همین رشد نقطه به نقطه اجاره بها بود که از فروردین ماه نسبت به تورم کاهشی بوده است، اما اینکه وزارت راه و شهرسازی در خصوص استیجار چه کرده در توضیحات قبلی من بود، بسته استیجاری که قبل از عید وعده‌اش را دادیم و بعد مصوبه شورای عالی مسکن را گرفت، موضوعات مختلفی را داشت یک موضوع آن این بود که تسهیلات و وامی که برای استیجار داده شود هم برای دهک‌های درآمدی پایین که قرض الحسنه بود عددش عددی بهتر شد و هم عدد ۲۰۰ همتی که بانک‌ها برای اجاره بها و برای وام استیجار در نظر گرفتند این هم رشد بالایی داشت نسبت به سال‌های قبل در کنار تسهیلاتی که انجام شد و ثبت نام‌هایی که انجام شد و وام‌هایی که داده شد عددش را فکر می‌کنم حدود ۸۰ همت هم اگر اشتباه نکنم وام هم داده شد موضوع دیگری بود که ما در بسته استیجار به واحد‌های استیجاری و واحد‌های اجاره‌ای ورود پیدا کردیم ما در کلان شهر‌ها و خصوصاً در مراکز استان خصوصاً برای خانواده‌ها و زوج‌های جوان بسته استیجاری که در نظر گرفتیم این بود که واحد‌هایی خریداری شود و به صورت اجاره‌ای در اختیار این عزیزان قرار بگیرد. من همین جا می‌خواهم بگویم تمام تلاش ما این است که بتوانیم تا پایان سال حداقل ۱۰ هزار واحد استیجاری را در اختیار مردم خصوصاً زوج‌های جوان قرار بدهیم داریم خریداری‌ها را انجام می‌دهیم و فکر می‌کنم تا پایان سال موفق بشویم ۱۰ هزار واحد را خریداری کنیم، هر تعدادی را که خریداری کنیم در اختیار زوج‌های جوان قرار می‌دهیم و این بسته استیجار به گونه‌ای است که با واحد در اختیار قرار دادن میزان اجاره بهایی که گرفته می‌شود کمتر است، پول پیش کمتر است و این امنیتی که وجود دارد که امسال حالا حتماً باید سال دیگر جابجا بشود این پشتیبانی‌هایش انجام می‌گیرد بخش اعظم منابعی که برای عددی که عرض کردم در کل کشور این است که آورده‌های داخلی وزارت راه و شهرسازی است وارد جزئیات نمی‌شوم فقط همین نشانی را می‌دهم که بعضاً واحد‌های سازمانی وجود دارد که این واحد‌های سازمانی بعضاً در مناطق شمالی کشور است و اینها حتماً فروخته می‌شود و خریداری می‌شود واحد‌های کوچکتری که در اختیار زوج‌های جوان قرار بگیرد.

سوال: شرایطش هم مشخص است یا مشخص می‌کنید که چه زوج‌هایی می‌توانند از اینها استفاده کنند؟

صادق: دستورالعملش تنظیم و تهیه شده و ابلاغ هم خواهد شد.

سوال: خیلی راجع به مسکن ملی صحبت است، در زمان سکانداری شما در وزارت راه و شهرسازی جسته و گریخته خبر‌هایی به گوش می‌رسد اگر اشتباه می‌کنم شما اصلاح کنید، در سه مرحله هم افتتاح کردید و هم بهره‌برداری کردید و هم تحویل واحد دادید چقدر از این واحد‌ها داده شده است و چرا در بعضی از مواقع این موضوع را نقد می‌کنند با توجه به سرعت و شیبی که کار دارد طی می‌کند؟

صادق: بحث مسکن حمایتی از ۶ سال پیش آغاز شده است این مسکن حمایتی هم به این دلیل دوباره بعد از مسکن مهر آغاز شد که مطالبه در کشور وجود داشت و دخالت دولت باید انجام می‌گرفت، اما اینکه چگونه آغاز شد و آیا از تجربیات و آسیب شناسی مسکن مهر درس گرفتیم و دوباره وارد شدیم یا خیر نمی‌خواهم خیلی وارد آن بشوم و می‌خواهم کلی بگویم که ما از ۶ سال پیش وارد نهضت ملی مسکن و قانون جهش تولیدی که بعد در ۱۴۰۰ آمد و اتفاقات بعدی بار‌ها این نکته را در موردش صحبت کردیم بیش از ۵ میلیون نفر ثبت نام کردند که از این تعداد با شروطی که گذاشته شد تقریباً یک میلیون و پانصد هزار نفر اگر اشتباه نکنم واجد شرایط شناخته شدند که از این یک میلیون و پانصد هزار نفر حدوداً ۸۵۰ هزار نفر وارد فرایند سپردن پول و واگذاری‌های بعدی قرار گرفتند که می‌خواهم گزارشی در خصوص اتفاقاتی که در این ۶ سال افتاده و یک مقایسه ۵ سال و یک سال را هم انجام بدهم، باز هم تاکید می‌کنم این اقدام و زحمتی است که دولت‌های قبل شروع کردند و ما داریم در ادامه زحمت‌هایی که کشیده شده اقدامات بعدی را انجام می‌دهیم. در کل این شش سال موفق شدیم عدد، عددی پایین است نسبت به ۸۵۰ هزار، اما به هر حال آنچه که وجود دارد حدود بیش از ۷۰ هزار واحد را تحویل قطعی به مردم دادیم که از این ۷۰ هزار واحد ۵۰ هزار واحد آن در طول یک سال گذشته انجام شد، در خصوص قرارداد‌های مشارکتی که باید با بانک‌ها بسته شود، به هر حال این واحد‌های حمایتی تسهیلات بانکی باید پشتیبانش می‌آمد، بخشی آورده مردم بود و بخشی پشتیبانی بانک‌ها بود از این ۸۵۰ هزار حدوداً ۵۰۵ هزار الان به شبکه بانکی وصل شده است که این ۵۰۵ هزار که می‌گویم بیش از ۱۴۰ هزار واحد آن در طول یک سال گذشته با پیگیری‌های بسیار زیادی که هم بانک مرکزی شخص آقای دکتر فرزین ورود پیدا کرده و به کل کشور ابلاغ کرده و هم وزارتخانه پیگیری می‌کند ما توانستیم ۱۴۰ هزار واحد را در این یک سال گذشته به شبکه بانکی وصل کنیم، اما همچنان ۳۰۰ هزار واحد از این واحد‌هایی که می‌گویند به شبکه بانکی وصل نشدند البته که بعضاً به نوع پروانه‌ای که باید داشته باشند و موضوعات فنی دیگر هم ربط دارد. در خصوص صدور پروانه من نسبت به افزایش صدور پروانه در ۱۴۰۳ اشاره کردم اینجا می‌خواهم بگویم که حدود ۴۹۰ هزار تا از این ۸۵۰ هزار تا مسکنی که واحدهایش وجود داشته شروع شده بود پروانه داشتند و ما این عدد را به ۷۴۰ هزار واحد رساندیم این عدد معنادار است یعنی ما پول از مردم گرفتیم و هنوز پروانه ساختمانی نداشته که بخواهد به تسهیلات بانکی وصل شود و حتی در تخصیص زمین شروع عملیاتی اجرایی ما از این ۸۵۰ هزار تا ۶۶۱ هزار شده که ۵۳۸ هزار بوده از تکمیل اسکلت، فونداسیون همه عدد و رقمش مشخص است، یکی از مهمترین کار‌هایی که انجام شد و تقریباً دو سه ماه اول هم طول کشید این بود که سامانه‌ای که شفافیت را بالا ببرد و نشان بدهد اعداد و ارقامی که الان وزیر راه و شهرسازی به آن اشاره می‌کند واقعی هست یا خیر، وصل به تمام پروژه‌ها به کل کشور بشود، دسترسی داده شود به جا‌هایی که نظارت بر ما دارند انجام می‌دهند مثلاً ما در جلسه آخری که با کمیسیون اصل ۹۰ داشتیم آنجا هم اعلام کردیم که حتماً یک کد ملی به ما بدهند که یک نماینده به این آمار و ارقام دسترسی داشته باشد.

سوال: متقاضیان دسترسی دارند؟

صادق: متقاضیان آنجا دیتا دارند اتفاقی که برای متقاضیان می‌افتد در ادارات کل دیتاهایش را وارد می‌کنیم در این سامانه، دستگاه‌های نظارتی کاملاً اشراف دارند و یک موضوع اینکه ما هفته به هفته و ماه به ماه در اختیار خبرنگاران و رسانه‌هایی که باید رصد کنند قرار می‌دهیم کاملا مشخص است که وارد می‌شویم امروز اگر من اعلام کردم این تعداد را، هفته آینده هم وقتی آنجا کلیک می‌کنیم مشخص می‌شود که چه تعداد پیشرفت کرده است.

سوال: الان خود شما به عنوان وزیر راه و شهرسازی روند و سرعت واگذاری‌ها و پیشرفت پروژه‌ها را چطور می‌بینید؟

صادق: من عدد و رقمی که گفتم همه این درصد‌ها کاملا مشخص است بعضاً ۵۰ درصد پیشرفت نسبت به سال‌های گذشته حتی من وقتی می‌گویم ۲۱ هزار واحد مسکونی که از قبل هم زحماتش شروع شده، شده ۷۰ هزار واحد مسکونی که تحویل شده این رشد بیش از رشد ۱۰۰ درصدی است در مراحل مختلف این رشد کاملا متفاوت است من اینها را در خصوص مسکن حمایتی عرض کردم که چطور پیش می‌رود.

سوال: پس عددش را مناسب می‌دانید.

صادق: بله

سوال: شاید مخاطبان ما در پروژه‌های مختلف یک سوال برایشان پیش بیاید که بعضاً متقاضی یک پروژه هستند در یکی از طرح‌های حمایتی و این را الان دریافت نکردند، موضوعاتی که باعث شده آنها با این مشکلات و دغدغه‌ها در مسیری که طی کردند مواجه بشوند شما به عنوان وزیر چه کردید برای پروژه‌هایی که در رکود هستند یا متوقف شدند یا به هر دلیلی کند پیش می‌روند با سرعت بیشتری طی شوند تا این عددی که شما الان اشاره کردید و عدد مناسبی هم است، عدد قابل حسی برای مردم باشد؟

صادق: این ۸۵۰ هزار تا تکلیفی است که از قبل بوده و ما باید این تکلیف را ادا کنیم برنامه‌های دیگری هم وجود دارد که در ادامه خواهم گفت، اما همین ۸۵۰ هزار تا که از قبل شروع شده بعضاً تخصیص زمین هنوز به آنها انجام نگرفته بود و روند آماده‌سازی اراضی برای اینکه تخصیص زمین برایشان انجام بگیرد را سرعت دادیم اینکه می‌گویم یعنی من متقاضی آورده را آوردم ۴۰ میلیون را دادم ولی تخصیص زمین هنوز انجام نشده بود پس آماده سازی‌های اراضی را برای تخصیص زمین سرعت دادیم بعضاً زمین واگذار شده بود و آماده سازی‌هایی که باید انجام می‌شده فاز‌های بعدی دارد بعد از آماده سازی‌ها در نحوه وام بانکی آن مشارکت مدنی مشکل داشته که آن ۱۴۰ هزار تا را گفتم یکی از مصوباتی هم که ما در آخرین جلسه شورای عالی مسکن داشتیم تسریع در این وام‌ها بود در این تسهیلاتی بود که از ۵۵۰ به ۶۵۰ هم تغییر پیدا کرده است بعضی‌ها در این پروسه هستند که این هم دارد پیگیری می‌شود و ان شاالله سرعت بیشتری هم بگیرد بعضاً آورده در فونداسیون و ساخت و سازی که باید انجام بگیرد که من همین جا می‌خواهم اگر اجازه بدهید وارد موضوع مسکن محرومین بشوم، چون بعضاً متقاضیانی داشتیم که آورده را دارند و به یک مراحلی که می‌رسد دیگر از ادامه دادن آورده‌ای که متقاضی باید بیاورد امکانش برایشان وجود ندارد و ما وقتی وارد شدیم دیدیم در بعضی از پروژه‌ها این دارد تکرار می‌شود پس باید چاره اندیشی می‌کردیم نه فقط برای این ۸۵۰ هزار تا بلکه برای مسکن محرومین باید بسته مناسبی را تعریف می‌کردیم این یکی از تاکیدات اکید شخص رئیس جمهور هم است در خصوص مسکن محرومین، یکی از مهمترین اقدامات این بود که ما اول شناسایی کنیم پس اولین کاری که کردیم همین ثبت نام‌هایی که در سامانه ما وجود دارد و به سامانه تم معروف است را یک همپوشانی کردیم با سامانه‌ای که در وزارت رفاه و سامانه دهک‌بندی است در رفت و برگشتی که انجام دادیم متوجه شدیم که از این ۸۵۰ هزار نفر حدود ۳۰۵ هزار نفر از این متقاضیان دهک‌های ۱ تا ۴ هستند پس توجه ویژه به این ۳۰۵ هزار نفر باید بیشتر انجام می‌گرفت که در مراحل بعدی نمانند، همه هدف از صحبتم این است که ما می‌خواهیم مردم خانه‌دار بشوند و خانه‌دار بمانند اینکه من مسکنی را بگیرم فرم جیم سبز هم قرمز بشود و تا مراحلی بتوانم پیش بروم و بعد نتوانم تکمیل کنم و مجبور بشوم این را بفروشم و واگذار کنم همچنان خانه‌دار نشدم و خانه‌دار نماندم، این نکته‌ای است که خیلی باید روی آن تاکید کنیم به هر حال منابع محدود است باید این منابع محدود را متمرکز کنیم برای قشر محروم، در قانون اساسی هم می‌گوید برای روستا نشینان و محرومین پس اولین قدم ما شناسایی بود، موضوع مهم دیگر این بود که بعد از این شناسایی باید تسهیلاتی را برای اینها قائل می‌شدیم در جلسه آخری که ما در شورای عالی مسکن داشتیم پیشنهاد دادیم و خوشبختانه مورد قبول هم واقع شد اینکه سازمان برنامه و بودجه عددی را برای حمایت از مسکن محرومین تعیین کند یکی از مهمترین اتفاقاتی که در شورای عالی مسکن این بار افتاد این بود که ما باید از مدت‌ها این بسته اعتباری و پشتیبان مهیا شدن و محقق شدن این مسکنی که داریم می‌گوییم را برای اولین بار بردیم درست است که با آن شرایط مطلوب و حداکثری هنوز فاصله داریم ولی توانستیم با سازمان برنامه و وزارت اقتصاد و بانک مرکزی به نتیجه‌ای برسیم هماهنگ با همدیگر که بگوییم سال به سال چه عددی پشتیبانی این مسکن را می‌کند چه در حوزه آماده سازی، چه در حوزه خدمات زیربنایی، روبنایی و ساخت و خوشبختانه مورد تصویب قرار گرفت و اتفاقی که برای مسکن حمایتی افتاد این بود که هم عددی را برای مسکن حمایتی سازمان برنامه و البته نهاد‌ها و ارگان‌های حمایتی که تحت پوشش قرار می‌دهند بهزیستی، کمیته امداد و البته نهاد‌های دیگر مثل بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی که ستاد اجرایی و بنیاد مستضعفان انصافاً همراهی می‌کنند برنامه که مشخص باشد قطعاً همراهی‌های بعدی خودشان را دارند و ورود که پیدا کردیم این هم مصوب شد. نکته دیگری که شخص معاون اول آقای دکتر عارف روی آن تاکید کردند که باید مراحل بعدی خودش را در ستاد مولدسازی هم بگذراند و سران قوا که ان شالله حتماً این مصوبات را پیگیری می‌کنیم ۱۰ درصد از درآمد‌های مولدسازی در کل کشور که دارد در ستاد مولدسازی انجام می‌گیرد بیاید پشتیبان مسکن محرومین بشود قطعاً همه اینها اثرگذار است و حتی مسئولیت‌های اجتماعی که برای شرکت‌های مختلف تعریف می‌شود بخشی از این مسئولیت اجتماعی هم بیاید برای محرومین، یک اتفاق دیگری هم رقم خورده سال پیش آقای رئیس جمهور روی مسکن کارگران تاکید کردند و مسکن محرومین روی مسکن محرومین به جز این عددی که من در ۸۵۰ هزار تا به ۳۰۵ هزار تا اشاره کردم ۵۰ هزار واحد مسکن محرومین را تامین زمینش را شروع کردیم که ۴۸۰۰۰ واحد آن انجام شده است و در این خصوص بنیاد مسکن دارد وارد می‌شود که بتواند کمک کند برای مسکن محرومین این مسکن محرومین وامش هم می‌شود وامی که تسهیلات قرض الحسنه دارد پس این ۵۰ هزار تا همین جا ورود کردیم اضافه می‌شود به آن ۳۰۵ هزار تایی که از دولت‌های قبل زحمتش کشیده شده و وارد این پروسه شدند هم به این ۳۰۵ هزار باید توجه ویژه کنیم که بتوانند تمام کنند و هم ۵۰ هزاری که علاوه بر این شروع شده با بنیاد مسکن تفاهمی که سازمان ملی زمین و مسکن با بنیاد مسکن، تامین زمین از ما، آماده سازی از ما و بعد اتفاقات بعدی که بنیاد مسکن ورود پیدا کرده هم در شهر‌های زیر ۲۵ هزار نفر و روستا‌ها برای ۵۰ هزار نفر هم وارد بشود مسکن کارگری یک بخش دیگر است که خوشبختانه با تفاهماتی که با وزارت تعاون، وزارت رفاه انجام دادیم شخص آقای میدری خیلی پیگیر این موضوع بودند و صنایع کارخانجات بزرگ معادن اینها با هماهنگی که انجام شد حدود ۹۴ هزار واحد مسکن کارگری را بعضاً زمین از وزارت راه و شهرسازی تامین شده بعضاً خود آنها زمینی داشتند که باید یک اتفاقاتی رویش می‌افتاده یا الحاق می‌شده یا تغییر کاربری‌هایی انجام می‌شده کاربری مسکونی به اینها داده می‌شده ......... ادامه دارد

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان اقامه نماز طلب باران در قطر و سوریه
چهار ماه بلاتکلیفی پارکینگ مرکز شهر زنجان
اعلام اسامی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره ملی «آیات»
سفر مدیر حوزه‌های علمبه کشور به خوزستان
زنجان؛ ۵۶ درصد سبز، میراثی که نیازمند عزم ملی برای بقا است
نخستین حضور ایران در نمایشگاه حج و عمره عربستان
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
نهج‌البلاغه می‌تواند ایران را به الگوی جهانی تبدیل کند
گشتی در بازار اقلام اساسی
اجرای رزمایش «اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه» در ۴۸ ساعت آینده
آزمون استخدامی محیط زیست اسفندماه برگزار می شود
افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در دستور کار است
صنایع‌دستی، حلقه پیوند خلاقیت انسانی با اقتصاد پایدار
آتوسا گلشادنژاد سومین طلایی تیم ملی کاراته
با وجود محدودیت منابع آبی ایران به سمت خودکفایی غذایی حرکت می‌کند
جهش اقتصادی زنجان؛ از جذب سرمایه خارجی تا فتح ۵۲ بازار جهانی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۲ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
۱۰ هزار واحد استیجاری دولتی برای زوج‌های جوان تا پایان سال
ادامه وزش بادهای شدید در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
۲ کشته و یک زخمی در تصادف ۳ تریلی در بروجرد
توضیحات سخنگوی دولت درباره قیمت بنزین
تخصیص بیش از ۴۳ هزار سکه طلا در حراج مرکز مبادله ایران
وسایل نقلیه شخصی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی هوا
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۳ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)